Home » Blog » Ervaringen met beleggen met weinig geld

Ervaringen met beleggen met weinig geld

Gepubliceerd op 6 mei 2021 om 15:38

Investeren in crypto met weinig geld

Iedereen kan beleggen en dat kan zelfs al vanaf € 5,00 via bitvavo.
Heb jij heel weinig geld maar wil je het geld wat je hebt wel heel graag vermeerderen dan wil ik je wat tips geven om te investeren en (kleine) winsten te boeken met bedragen vanaf € 5,00

Crypto beleggen voor beginners

Om te bewijzen dat het kan heb ik al een aantal keren crypto gekocht voor een bedrag van € 5,00. Natuurlijk kun je geen honderden euro’s winst maken. Maar je kan er zeker meer mee verdienen dan op de bank.

Als je rijk wil worden met crypto dan zou je eigenlijk met grote bedragen moeten investeren. Echter iedere keer een paar centen verdienen zorgt er op een gegeven moment wel voor dat je een kapitaaltje opbouwt.

Ik heb hieronder aangegeven wat ik heb gedaan en hoe ik het heb gedaan.
Ik ben zeker geen beleggingsexpert en dit is dan ook geen beleggingsadvies. Maar het is wel een manier om langzaamaan je kapitaal te laten groeien.

Bitvavo

Omdat je bij bitvavo makkelijk geld kan storten via ideal en omdat je via bitvavo vanaf € 5 kan investeren gebruik ik die dus om dit voorbeeld te geven.
Als je hier klikt kun je zelf een bitvavo account aanmaken.

 

Het handelen zelf

Als je hier klikt kom je op de pagina die uitlegt hoe ik handel op bitvavo. Je kunt vanaf deze pagina direct ook een account aanmaken maar je kunt daar ook het principe lezen.

Ik heb hieronder een aantal crypto's die ik heb gekocht voor € 5

Je ziet dat ze allemaal tussen de 10 en 12% in het rood staan en dus een mooie tijd om ze in te kopen.
Ik heb dat gedaan op 4-5-2021 in de avond.

Ik kies ook bewust voor bedragen die tussen de € 0,50 en € 1 zitten. Je kunt op elke manier zien dat je winst hebt maar bij die bedragen is het duidelijker te zien omdat ik maar met € 5 heb belegd.

Je ziet op het plaatje hierboven van een dag later dat de utrust van -11.41 naar 15,96 % is gegaan. en dat heeft een winst opgeleverd van € 1,49. Ik heb ook de Ren verkocht met een winst van € 0.44. Met de handelskosten eraf heb ik € 1,85 winst gemaakt in 1 nacht.
De € 1.85 laat ik in mijn account staan en ik ga weer opnieuw beleggen met € 5. Nu heb ik in dit geval met € 25 gewerkt verdeeld over 5 crypto's.

Maar je kunt met € 5 dus iedere keer je winst pakken, dat kun je mee opnieuw investeren maar ik laat mijn winst altijd eruit zodat ik vanaf € 5 goed kan  zien hoeveel winst ik heb. Heb je op den duur € 5 winst dan kun je vanaf dan gaan beleggen in 2 soorten crypto's, ieder met € 5

Risico

Je hebt niet altijd direct winst en soms valt de beurs in elkaar en kan het langer duren voordat je weer boven de € 5 bent met je crypto. Kijk naar de ontology gas, daar heb ik ook € 5 in geïnvesteerd en die staat nu op € 0.44 in de min. 
Als dat gebeurt laat je hem gewoon staan totdat hij weer boven de € 5,04 staat (de € 0.04 zijn de handelskosten die je betaald) alles wat je daarboven komt is winst.

Je ziet hierboven dat de steem ten opzichte van de dag ervoor verder is gestegen van € 0,13 winst naar € 6.26 winst. Je moet ergens een keuze maken om je winst te pakken want het kan zomaar zijn dat hij over een uur weer terug staat op € 4 ipv € 6.26 en ik heb hem dus nu verkocht en de € 1,26 winst gepakt.

Je ziet dat de ontology gas nog maar op € 4,87 staat en die laat ik dus nog even staan.

Geduld en opletten

Dat zijn de twee dingen die nodig zijn om kleine winstjes te draaien. Natuurlijk is het best hard werken voor heel weinig geld, maar door je geld steeds te vermeerderen kom je met kleine winstjes ook een heel eind en zul je steeds verder naar boven kruipen en zul je je kapitaal steeds meer kunnen laten groeien.

 

Ik ben heel benieuwd hoe het jouw vergaat en zou het leuk vinden als je start met hele kleine bedragen dat je hieronder laat weten hoe het jou vergaat in de cryptohandel.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.