Home » Blog » Veel gemaakte fouten bij affiliate marketing

Veel gemaakte fouten bij affiliate marketing

Gepubliceerd op 2 december 2021 om 21:51

Je zoekt thuiswerk en je hebt besloten dat het affiliate marketing wordt.
Het internet staat vol met van alles over affiliate marketing.
Je kunt er snel rijk mee worden, het is eenvoudig.

Het allergrootste probleem is echter:

HET VOLHOUDEN

Als jij de focus houdt op wat je wil bereiken. En je bent daarbij bereid om de eerste maanden keihard te werken zonder te verdienen. Jij kan en wil geloven dat je na een jaar hard werken ook daadwerkelijk (veel) geld gaat verdienen.

Dan is dit het werk voor jou.

Het is belangrijk om IEDERE werkdag minimaal een uur te werken (artikelen schrijven, foto’s maken of zoeken bij je artikelen, nieuwe bedrijven zoeken om te promoten) Het maakt niet uit wat je doet. Maar iedere werkdag minimaal een uur aan je website werken en minimaal eens per week een artikel online zetten.

Als jij dat een jaar kan volhouden zonder dat je 1 cent verdient. Als je dat een jaar lang kan volhouden zul je zien dat je langzamerhand steeds meer mensen op je website gaat krijgen wat potentiële klanten kunnen zijn in de toekomst.

Nog 8 fouten die veel gemaakt worden bij mensen die starten met affiliate marketing.

Geen bedrijfsplan

In principe ga je met affiliate marketing een bedrijf starten.
In de eerste instantie is het al belangrijk dat je doorzettingsvermogen hebt omdat het de eerste maanden en misschien het eerste jaar wel helemaal niets oplevert.

Zonder bedrijfsplan beginnen is als in het diepe springen zonder te kunnen zwemmen. Je kunt misschien je hoofd boven water houden maar je komt nergens.

Schrijven over wat jij leuk vindt

Natuurlijk is het belangrijk dat je een site gaat maken en dat je gaat schrijven over wat jij leuk vindt.
Maar het is wel de bedoeling dat je schrijft voor andere mensen.
Je moet dus ook schrijven voor deze mensen.

Als jij het over je hobby hebt , moet dat op een dusdanige manier dat mensen het snappen (dus weinig of geen vaktaal) en dat mensen het interessant vinden om te lezen en dus geen droog stappenplan keer op keer hoe je iets hebt gedaan of gemaakt.

Schrijven voor SEO

Ook dat is belangrijk, dat je teksten SEO geoptimaliseerd zijn. Maar in sommige teksten is de verhaal van het artikel volledig weg omdat eigenlijk alles is geschreven om zo hoog mogelijk te scoren in Google.

Dat is inderdaad leuk maar dat is erg kortzichtig. Google kijkt er namelijk ook naar hoe lang mensen op jouw site blijven. Als jij hoog scoort op je zoekwoorden maar mensen gaan direct weer weg omdat het artikel niet te lezen is, dan daal je ook meteen weer.

Blijf dus schrijven voor je doelgroep en optimaliseer je artikelen zo dat het hoog rankt en dat je lezers ook iets interessants hebben om te lezen.

Artikelen en de website vol zetten met advertenties

Misschien ben je zelf wel eens op een dergelijke website geweest. Je bent goed en wel begonnen met lezen en er plopt een pop up op, die klik je weg en de volgende komt ergens anders vandaan.
De advertenties tussen de teksten zijn zo groot dat je niet door kan scrollen en dus ga je van ellende maar gewoon weg van deze site.

Het is de bedoeling dat je spullen promoot. Maar het is ook de bedoeling dat je lezers geïnteresseerd krijgt voor je producten. Daarvoor heb je je blogs nodig. Als de blogs al niet leesbaar zijn door de hoeveelheid advertenties dan ga je al zeker niets verkopen.

Geen kennis van SEO

Je artikelen zover optimaliseren dat het niet leesbaar meer is, dat is vervelend. Maar als je helemaal geen kennis hebt van SEO en je past dit ook niet toe in je artikelen en op de rest van je website dan komt je website ook niet hoog in Google.

Het is dus belangrijk dat je gedegen kennis hebt van SEO en dat je het op de juiste manier toepast.

Website maken met producten waar je niets vanaf weet en dus geen origineel content

Er zijn heel veel niches die heel goed verdienen. Maar als jij van die markt helemaal niets af weet dan is het lastig artikelen maken.
Er zijn heel veel online ondernemers in de affiliate marketing business op hun bek gegaan omdat ze content van andere sites niet kopieerden maar er een eigen draai aan gaven.

Je geeft dan dus geen originele tips en adviezen. Je praat alleen andere sites na. Hoe kunnen mensen dan vertrouwen in je krijgen.

Kies een niche of niches die bij je passen. Ga op zoek naar zoekwoorden of bekijk zoekwoorden op de sites van je concurrenten. Ga vervolgens uitsluitend met deze zoekwoorden aan de slag om daar content bij te maken. Dan zijn het altijd teksten van jezelf.

Je doelgroep is iedereen.

Dat zijn behoorlijk wat mensen. En hoe kun je mensen aanspreken als je niet weet waar ze naar op zoek zijn. De doelgroep van deze website zijn mensen die op zoek zijn naar betrouwbaar thuiswerk en affiliate marketing is betrouwbaar thuiswerk en/of mensen die geen site of iets willen onderhouden maar liever hun geld aan het werk zetten met investeren.

Natuurlijk is er nog heel veel ander thuiswerk. Maar affiliate marketing dat doe ik zelf. Daar weet ik dus heel veel van. Ik weet wat de valkuilen zijn en wat er fout kan gaan (die fouten heb ik zelf ook gemaakt). Ik kan dus mensen behoeden voor de fouten die ik heb gemaakt door ze te delen.

Mijn doelgroep is dus wel iedereen maar dan iedereen die interesse heeft om te starten met affiliate marketing.

 

 

 

Je doelgroep is iedereen.....

Te weinig rijke content maken

Bij de Affiliate Marketing Revolutie word je geleerd om zoveel mogelijk content op je site te zetten. Maar als je je gaat verdiepen in wat er belangrijk is aan content dan ontdek je dat je eigenlijk alleen maar scoort op rijk content. En wat is rijk content dat is content met veel plaatjes, quotes, video’s, podcast etc. Maar dat is veel werk.

Content maken is ook veel werk als je het goed wil doen. Dus als je veel content hebt wil dat niet zeggen dat je ook goed en rijk content hebt.

Affiliate marketing is hard werken

Wil je een mooie site maken. Is het de bedoeling dat je site na verloop van tijd hoog in Google komt te staan. Wil je daardoor veel verkopen? Dan is het hard werken.
Maar niet alleen hard werken. Ondanks dat je voor jezelf werkt kun je niet een weekje niets doen. Je moet consequent aan je site blijven werken.

Als je site te weinig content krijgt wordt je daarop afgerekend door Google. Krijg je site te weinig goede content en verlaten de mensen te vaak te snel je website, ook dan straft Google je af door je te laten zakken. Als je website niet goed SEO geoptimaliseerd dan kom je al helemaal niet hoog in Google en kan het langer dan een jaar duren voordat je echt veel bezoekers krijgt.

Je start dus met heel hard werken voor heel weinig geld en mettertijd gaat dat omdraaien en kun je minder gaan doen en meer gaan verdienen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Gretta Faithfull
10 dagen geleden

Since 2012 Mailbanger.com has been selling marketing lists with customer name/contact information to many small and startup businesses.


we have lists for USA/UK/Australia/Canada and many more countries


Here are some of our packages:

USA Business database with executive contact info - Over 30 million records:
https://www.mailbanger.com/2020-usa-business-database-executive-edition/


2021 USA Homeowner and Residential – 248 million records:
https://www.mailbanger.com/2021-usa-homeowner-and-residential-248-million-records/


108 million USA consumers with age,cell/home phone/address/email:
https://www.mailbanger.com/108-million-usa-consumers-mega-edition/


Cell/SMS Marketing package of over 50 million USA Customers:
https://www.mailbanger.com/2022-usa-50-million-consumer-cell-phone-numbers-premium-edition/


Monthly optin USA sales leads (a fresh new package every month!):
https://www.mailbanger.com/monthly-usa-sales-leads


USA Charity donors:
https://www.mailbanger.com/usa-charity-donor-leads


850 000 Weight loss customers:
https://www.mailbanger.com/weight-loss-diet-leads-lists


we have many more lists - stop wasting thousands on pay per click or other expensive forms of advertising, and market direct for super affordable prices.

All lists are updated regularly, buy once and its yours so you can use them for many campaigns. They come in Excel files with sortable categories


Regards
Mailbanger.com