Home » Blog » In welke crypto investeren?

In welke crypto investeren?

Gepubliceerd op 7 december 2021 om 12:09

In welke crypto investeren?

Er zijn tal van websites die je vertellen in welke crypto je zou moeten investeren. Maar er is geen enkele website of geen enkel persoon die je kan garanderen of een crypto ook inderdaad gaat stijgen en geld waard wordt.

Wat moet ik weten over crypto?

Er zijn uiteraard wel een aantal basis regels die je nodig hebt bij het handelen in crypto en om ervoor te zorgen dat je op den duur winst maakt met je crypto

in welke crypto investeren
  1. Handel nooit met geld wat je nodig hebt om te voorzien in je levensonderhoud of wat je nodig hebt voor het kopen van iets. Zorg ervoor dat het geld wat je investeert eigenlijk geld is wat je de komende tien jaar niet nodig hebt.
  2. Koop nooit in crypto op het moment dat hij al volop aan het stijgen is. Op het moment dat hij bijvoorbeeld op 10% winst staat kan het zijn dat hij doorgaat naar 25% winst. Maar het kan ook zijn dat hij terug gaat naar de 5% waarbij jij dus 5% verlies hebt.
  3. Verkoop je crypto nooit als hij opeens gaat zakken. Je kunt verkopen zolang je nog op winst staat. Maar op het moment dat je verlies hebt hou je crypto dan vast en wacht tot hij weer stijgt.
  4. Handel nooit met emotie
  5. Zorg dat je enige kennis hebt van de cryptohandel.

Handel nooit met geld wat je nog nodig hebt

Geld verdienen met crypto kan zomaar opeens “afgelopen” zijn. En dan bedoel ik niet op lange termijn maar op hele korte termijn.

Als de crypto of met name de bitcoin fors stijgt dan komt dat in het nieuws. Je ziet dan overal berichten over de bitcoin die het zo goed doet. Maar dat kan binnen een uur omdraaien.
Het is dus niet verstandig om te proberen even snel geld te verdienen met geld wat je nodig hebt.

Koop nooit crypto op het moment dat hij al hoog staat

De fout die veel mensen maken (en die daarmee ook veel geld hebben verloren) is om te kopen op het moment dat de crypto aan het stijgen is.

Ze horen enthousiaste verhalen van mensen die winsten aan het maken zijn. Het nieuws bericht er zelfs over dat de bitcoin enorm stijgt.
Om mee te “profiteren” van de stijging van de bitcoin kopen veel mensen nog snel wat bitcoin. En opeens zakt de bitcoin hard terug.

Een correctie noemen ze dat in de crypto wereld. Jij hebt voor heel duur je bitcoins gekocht en nu sta je op fors verlies. Als hij blijft zakken dan raken mensen in paniek en gaan ze hun bitcoin verkopen om het verlies te beperken. Dat is dus niet verstandig.

Koop dus nooit als de bitcoin één van de hoogste punten heeft bereikt. Wacht tot hij weer zakt. (want dat gaat ongetwijfeld gebeuren) en stap in als hij een prijs heeft waar hij al een behoorlijk aantal keren voorbij is gegaan.

 

Dit is de bitcoin koers van een jaar. Je ziet dat hij dit jaar een aantal keren boven de € 50000 is gekomen. Dat betekend dat je sowieso beter niet meer boven de € 50000 moet investeren. Ook al is de markt aan het stijgen (dat geldt voor dit moment december 2021) Maar onder de € 50000 is zeker nog wel een optie. Hoewel het beter is om zo laag mogelijk in te zetten uiteraard.

Bitmymoney

Bij bitmymoney kun je een signaal inzetten als hij op een punt is waarop jij zou willen kopen en je kunt een signaal laten geven op het moment dat hij op een punt is waarop jij vindt dat je genoeg winst hebt gemaakt en dat je je bitcoin, litecoin, ethereum of goud wil verkopen.
Zo hoef je niet continu de app in de gaten te houden en ben jij ervan verzekerd dat je koop op een voor jou goed moment.

Klik hier om een bitmymoney account aan te maken

Verkoop je crypto nooit als hij opeens gaat zakken

Ook voor crypto geldt dat je op de lange termijn moet kijken. Dat kan alleen als je er geld in gestopt hebt wat je eigenlijk over hebt.

Zoals je ziet op de koersgrafiek is de bitcoin volatiel (beweeglijk) maar wat je ook ziet is dat zijn laagste punt steeds een beetje hoger komt te liggen.
Dus stel dat je ze nu eigenlijk te duur hebt ingekocht, dan moet je in ieder geval niet gaan verkopen want dan weet je zeker dat je verlies hebt.

Laat ze lekker staan en wacht tot de koers weer gaat stijgen. Pas als je winst hebt kun je overwegen om te verkopen. Je kunt ook besluiten om ze lekker te laten staan tot ze weer op een all time high staan. Je weet dan zeker dat je winst hebt.

Maar als je ziet dat de crypto die je gekocht hebt gaat zakken dan moet je in ieder geval nooit meer verkopen om te voorkomen dat je verlies hebt.

in welke crypto investeren

Handel nooit met emotie

Je kunt geen geld verdienen uitsluitend met emotie. Je kunt geld verdienen met kennis van hetgeen je doet.
Met emotie hebben 90% van de beginnende beleggers verliezen.

Dat betekend dat ze in paniek raken op het moment dat de crypto markt volledig in elkaar zakt. En dan gaan ze verkopen. Dat is handelen met emotie met als gevolg enorme verliezen.

Kennis van de cryptomarkt

En eigenlijk van de geld en aandelenmarkt in het algemeen.
De crypto mastery is een cursus die alle facetten van de cryptomarkt behandelt. Niet alleen de bestaande dingen, maar ook de allernieuwste dingen komen aan bod. Zoals nu bijvoorbeeld de digitale kunst.

Je bent bij dit abonnement (want dat is het eigenlijk) niets verplicht. Maar alles waar jij aan mee wil doen kun je je voor inschrijven en je krijgt overal netjes de koop en verkoop signalen van.

Meer lezen over de crypto mastery? Klik hier.

Ben je al een beetje aan het investeren geweest en lijkt het je geweldig om alles te weten over crypto, dan is de crypto masterclass vast iets voor jou.

Ik ben geen deskundige

Alle tips en adviezen die ik hier geef zijn adviezen die ik zelf toepas. Ik ben dus niet iemand die anderen adviezen kan geven omdat ik daar de kennis en de ervaring niet voor heb. Als je dus wil gaan investeren is het belangrijk eerst zelf onderzoek te doen alvorens je gaat beginnen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.