Home » Blog » Crypto kopen, hoe bepaal ik welke crypto?

Crypto kopen, hoe bepaal ik welke crypto?

Gepubliceerd op 13 december 2021 om 21:14

Crypto kopen, hoe bepaal ik welke crypto?

Omdat ik behoorlijk wat mensen in mijn omgeving heb die in crypto handelen, heb ik de “kunst” bij hen afgekeken.
In dit blog ga ik jullie meenemen in de tocht hoe ik bepaal of en welke crypto ik ga kopen.

De bitvavo app

Om aan of te verkopen overdag gebruik ik altijd de Bitvavo app. Omdat die overzichtelijk is en ik snel kan reageren met deze app. Verder kan ik hem altijd en overal gebruiken als ik even tijd over heb om te kijken of er leuke koop of verkoopsignalen zijn.

Ik heb geen tijd om een hele dag de app of de computer in de gaten te houden. Daardoor heb ik soms minder winst, op het moment dat ik de app open dan heeft de coin al veel hoger gestaan maar is hij aan het zakken.

Of ik heb de winst gemist omdat op het moment dat ik de app open de prijs van de coin alweer onder mijn inkoopprijs is gezakt.

Aan- en verkoopsignalen

Als je nooit meer jouw aan- of verkoopsignalen wil missen, dan raad ik je aan om bitmoney aan. Daar kun je zelf een aan- en verkoopsignaal aanmaken.
Het nadeel van bitmymoney is dat de keuze in coins zeer beperkt is. Je hebt uitsluitend keuze uit bitcoin, ethereum, litecoin en goud.

Wil je signalen ontvangen van meerdere coins dan raad ik je de crypto signals aan

Maar hoe bepaal ik nu wat ik ga kopen

Via het beginscherm ga ik op zoek naar de coins die procentueel het meest is gezakt.

crypto kopen
crypto kopen
crypto kopen

De foto's hierboven zijn screenshots van de bitvavo app van 13-12-2021 om 15.00 uur ongeveer.
Je ziet dat de coin decred (helemaal rechts) de grootste zakker is met 10,09%

Dan open ik de pagina van de coin en ga ik de grafieken bekijken.
Ik start met de jaargrafiek.

Als deze coin op jaarbasis niet of maar een paar procent is gestegen dan doe ik er vaak niets mee. En vooral niet als alles (de dag, week en maandgrafiek) ook allemaal in het rood staan.

Hier had ik 4 potentiële coins om te kopen
De 1inch is in 1 jaar "maar" 10,86% gestegen. Aan het begin van het jaar is hij wel veel meer gestegen maar op dit moment staat hij op een stijging binnen een jaar van 10,86%.
Het verschil tussen het hoogste en het laagste bedrag van dit jaar (de 2 linkerpijltjes) is nog best groot. Het is dus duidelijk dat de 1inch nog best behoorlijk kan gaan stijgen en dat je er waarschijnlijk wel winst mee kan maken als ik nu inkoop.

De decred is in 1 jaar 178% gestegen en het verschil tussen het punt nu en het hoogste bedrag is nog vrij groot. Ik verwacht daar dus nog best wat winst mee te kunnen maken

De steamr is in 1 jaar 218% gestegen en ook hier is het verschil tussen het bedrag nu en het hoogste bedrag van dit jaar vrij groot dus ook met deze verwacht ik winst te kunnen maken.

Tot slot de polygon die is dit jaar het meest gestegen van deze 4. Maar je ziet dat hij op dit moment op zijn hoogste bedrag staat van het hele jaar. Ik vind de polygon dan een te grote gok om er vanuit te gaan dat die in 2022 misschien nog verder zal stijgen.

Maandgrafieken

Decred is net als de rest lekker gezakt de afgelopen maand. De markt stortte in aan het eind van november en begin december en dat is op alle grafieken goed te zien en dus is decred geen uitzondering.

Ook daarbij geldt dat hij nu lekker kan meelopen met de rest. Maar het kan goed zijn dat de rest straks opeens gaat stijgen en de decred achterblijft of nog verder gaat dalen. Ook dit is geen garantie dat je de goede coin koopt.

Als Ik voldoende informatie hierover heb dan ga ik terug naar de daggrafiek en vooral naar de uurgrafiek.


crypto kopen
crypto kopen

Met name op de daggrafiek (rechts) ga ik kijken wat hij de afgelopen 24 uur heeft gedaan. Zakt hij nog verder of gaat hij alweer stijgen?
Het mooiste punt om te kopen is natuurlijk als hij net weer gaat stijgen. Maar dat betekend dat ik de hele dag achter de computer moet zitten en daar heb ik geen tijd voor.

Anderzijds kan het zijn dat hij een half uur lang aan het stijgen is en daarna weer gaat zakken.
Je kunt er dus geen garanties aan ontlenen of hij door gaat stijgen of juist nog verder gaat zakken. Voor mij is dat stukje dus altijd gokken.

Als de coin duidelijk aan het stijgen is en je ziet dat ook goed op de uur-grafiek dan maak ik de keuze om de coin wel of niet te kopen. (vaak wel).

Ik heb dit blog vanmiddag geschreven en de bijbehorende screenshots gemaakt.  Ik keek net nog even naar Bitvavo en ben blij dat ik vanmiddag niet gekocht heb. Alles ging langzaamaan in het rood toen ik bezig was en op dit moment staat decred op -15,84% dus was de € 25 die ik in wilde zetten alweer 5,84% minder waard geweest. Ik ben blij dat ik toen niet gekocht heb.

 

 

 

 

Screenshot van 21.06 op 13-12-2021.
Zo zie je dus dat het altijd wel een beetje gokken blijft en dat je dus heel makkelijk geld kan verliezen.

 

Het is dan alleen belangrijk als je lager staat dan het bedrag waar je het voor gekocht hebt dat je het gewoon laat staan en wacht tot je wel winst hebt.

Maak een bitvavo account

Wil je vast eens snuffelen aan de cryptomarkt en wil je de markt een beetje volgen maak dan nu een Bitvavo account aan. 

Je kunt bij Bitvavo al handelen vanaf € 5. Dus wil je zelf een beetje kijken hoe het werkt en proberen dan kun je voor een klein bedrag al wat uitproberen.

Geen financieel adviseur

Ik ben geen financieel adviseur. Dit blog is uitsluitend bedoelt om je een indruk te geven hoe ik coins aankoop. Je kunt hier geen rechten aan ontlenen en het is zeker geen advies.
Je bent zelf verantwoordelijk voor het aan- en verkopen van crypto. En bij het kopen en verkopen van crypto dien je altijd zelf je onderzoeken te doen en het is heel belangrijk dat je je realiseert dat resultaten uit het verleden geen garanties geven voor de toekomst.

De crypto markt kan heel grillig reageren zonder dat daar ook maar iemand invloed op heeft.

Wil je nu zo weinig mogelijk verlies maken dan is het verstandig om je te abonneren op de crypto signals. Als je tijd hebt om te traden dan haal je de € 1,52 per dag er zeker wel uit.

Je kunt er ook voor kiezen om jezelf volledig te verdiepen in de crypto door de crypto masterclass te volgen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.