Home » Blog » Ongelofelijk, financiële vrijheid voor iedereen mogelijk

Ongelofelijk, financiële vrijheid voor iedereen mogelijk

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 18:27

Ongelofelijk, financiële vrijheid voor iedereen mogelijk

Financiële vrijheid, wie droomt er niet van? Ik denk heel veel mensen. Maar wie gaat er ook echt voor? 

 

Als je denkt nu een artikel te hebben gevonden waarin je financieel vrij wordt op de manier zoals je nu leeft.........
Dan zou ik nu direct de pagina weer dichtdoen.  Als je bereid bent om je leven aan te passen en te gaan leren over hoe je financieel vrij kan worden, dan zou ik zeker doorlezen.

financiële vrijheid

 

 

 

Je maakt zelf de keuze om financieel vrij te zijn, hoe weinig geld je ook hebt, iedereen kan het bereiken

Wat is financiële vrijheid

Financiële vrijheid betekend dat je geld genoeg hebt om van te leven en dat je alleen nog maar hoeft te werken omdat je dat leuk vindt.

Het betekend eveneens dat je meer activa hebt dan passiva

Zin om op vakantie te gaan, een ticket boeken en morgen weg? Als je financieel vrij bent heb je die keuze.
Vanavond uit eten in een duur restaurant? Als je financieel vrij bent heb je die keuze. Simpelweg een baaldag en nergens geen zin in? Als je financieel vrij bent heb je die keuze.

Financiële vrijheid zorgt voor veel meer vrije tijd zonder geldzorgen of geldstress.

financiële vrijheid

 

 

 

Financiële vrijheid geeft het allerbelangrijkste aan jou terug. Vrije tijd!

Hoe bereik je financiële vrijheid?

Je kunt financiële vrijheid op meerdere manieren bereiken. Het is een beetje afhankelijk van hoe je leven nu is. Maar het is ook afhankelijk van wat je bereid bent te doen en vooral wat je bereid bent nu te laten.

 

Het belangrijkste is dat de inkomsten van je activa hoger zijn dan je passiva

 

Laat ik even aangeven hoe je financiële vrijheid NIET bereikt

  • Door in loondienst te werken en alles wat je verdient per maand uit te geven.
  • Door te sparen wat je overhoudt
  • Door je spaargeld op een spaarrekening te laten staan
  • Door nu ook voldoende vrije tijd te willen houden en niets extra’s te willen verdienen
  • Door op korte termijn te denken en geen rekening te houden met later
financiële vrijheid

 

 

 

Wil jij werken tot je 67e en dan hopen dat je met je pensioen nog een beetje lekker kunt leven. Zorg voor jezelf en zorg dat je pensioen eerder komt en vooral heel veel is.

Bereid zijn nu offers te brengen

Als je met vervroegd pensioen wilt of je wil graag zo snel mogelijk financieel vrij zijn dan moet je bereid zijn om nu offers te brengen. Dat betekend dat  als je in loondienst bent dat je al je inkomsten en uitgaven in kaart moet gaan brengen. Dat je moet schrappen wat je niet echt nodig hebt. En dat je extra inkomsten erbij moet gaan genereren.

financiële vrijheid

 

 

 

 

Om financiële vrijheid te bereiken moet je bereid zijn om nu offers te brengen

Passieve inkomensstromen

Je moet om financieel vrij te worden passieve inkomensstromen gaan genereren. Als je spaargeld hebt dan moet je dat spaargeld voor je gaan laten werken. Je moet beginnen met sparen op het moment dat je geld binnenkomt en niet sparen met het geld wat “overblijft”

20% van je inkomsten moet je wegzetten als spaargeld. 50% van je inkomsten heb je nodig voor je vaste lasten en 30% van je inkomsten heb je nodig voor kleding, boodschappen, tanken en onverwachte kosten.

Spaargeld kan een passieve inkomensstroom worden

Door je spaargeld te gaan beleggen heb je 1 passieve inkomensstroom gemaakt. Dat wil zeggen als je het op de goede manier belegt. 94% van de particuliere beleggers die zonder hulp belegt die verliest geld in plaats van dat ze een inkomensstroom op gang helpen.

Wees dus verstandig en ga niet beleggen zonder hulp. En hulp kost geld. Maar als die hulp nu 100 euro per maand kost en je kunt met die 100 euro per maand 300 euro per maand verdienen dan verdient die hulp zich heel snel terug. Toch?

Mindset

Maar……………………. Het allereerste wat je moet doen is werken aan je mindset. Ervoor zorgen dat je hele brein is gericht op het verdienen van geld. Pas als jouw brein gericht is op het verdienen van geld, en als jij begrijpt wat financiële vrijheid inhoudt en als je ook snapt dat ook jij dat kan bereiken. Pas dan zul je de motivatie hebben om daadwerkelijk financieel vrij te worden.

Het boek het miljonairsbrein ontrafeld

Een geweldig uitgangspunt om te starten met financiële vrijheid is het boek: Het miljonairsbrein ontrafeld.

Dit boek is een bestseller in de financiële wereld en de auteur T. Harv Eker wordt alom geroemd om het boek en zijn seminars die hij  geeft.
Het is een boek wat wegleest als een roman. Het geeft je stof tot nadenken en er staan een enorme hoeveelheid tips in die voor iedereen te volgen zijn.

financiële vrijheid

 

 

Zorg voor zoveel mogelijk passieve inkomensstromen

Financiële vrijheid

Ik kan je vanaf hier natuurlijk geen financiële vrijheid beloven. Ik beloof je ook geen financiële vrijheid door alleen het boek te lezen. Je moet de tips en de adviezen natuurlijk wel gaan toepassen. Want als je het boek leest en je gaat er niets mee doen, dan zul je je financiële vrijheid ook nooit bereiken.

Andere manier van denken aanleren

Middels het boek leer je een andere manier van denken aan. Als je daar natuurlijk voor open staat en dat ook graag wil. Je leert ook een andere manier aan om tegen geld aan te kijken en dan met name je eigen geld.

Het is een enorm inspirerend boek voor een ieder die zijn financiële vrijheid wil behalen en bereid is om daar ook iets voor te doen.

Nieuwsbrief

Ik deel regelmatig tips over geld beleggen, geld besparen en geld verdienen. Wil jij ook deze tips ontvangen schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Ik wil ook graag financieel vrij worden

* indicates required

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.