Home » Geld verdienen » Alles over affiliate marketing » Affiliate marketing, snel je eerste geld verdienen

Affiliate marketing, snel je eerste geld verdienen

 

Affiliate marketing is hetzelfde als een bedrijf wat je moet opbouwen.
Je kiest een niche en start een website. Je maakt artikelen en die plaats je op je website.
Je optimaliseert je website voor SEO en je website moet gevonden worden door de juiste doelgroep.

Een affiliate marketing website moet groeien

Het is niet zo dat je direct heel veel mensen op je website hebt. Een website moet groeien. Mensen moeten vertrouwen in je krijgen.
Het kan dus best een poosje duren voordat je mensen hebt die niet alleen komen lezen wat jij te vertellen hebt. Het kost best tijd om mensen ervan te overtuigen dat het product wat jij promoot ook echt zijn geld waard is.

Mensen die je artikelen lezen vinden het misschien leuk en interessant. Maar het kan goed zijn dat ze op dit moment “niet klaar” zijn voor jouw product. Maar dat wil niet zeggen dat ze dat over 3 maanden nog steeds niet zijn.

Als jij enthousiast bent maak je anderen misschien ook enthousiast. Misschien moeten ze er even over denken, of hebben ze nu even geen tijd. Maar als ze interesse hebben keren ze terug naar je website.

Maar nogmaals, dat kost tijd.

 

Promoten van je website

Misschien heb jij heel veel vrienden op Facebook. Ook heb je misschien een instagram account. Allemaal kanalen waar je mensen kunt vinden die je artikelen misschien wel leuk vinden om te lezen.

Het is misschien niet je doelgroep. Deze mensen gaan misschien niets aanschaffen van wat jij aanbiedt. Maar wellicht kennen ze iemand die jou producten wel zou willen hebben. Dat is de eerste reden dat je in ieder geval daar je website moet delen en je artikelen moet delen.

De tweede reden is dat Google je website hoger waardeert als je al verkeer naar je website toe hebt. En ook al zijn die mensen niet je doelgroep, je krijgt bezoekers op je website en dat ziet Google ook. Dus wat extra ondersteuning voor je SEO.

Google adsense

Je kunt op je website in het begin ook gaan werken met Google adsense.
Je bent dan niet direct afhankelijk van je doelgroep maar je verdient al wel (kleine) bedragen met je website.

Mijn insteek is altijd, iedere cent is er eentje. En of je nu € 1 per week verdient (dat is € 52 op een jaar) of helemaal niets. Ik heb dan liever in het begin die € 1

 

Hoe werkt het

Je meldt je aan bij Google adsense en je stelt advertentieruimte beschikbaar. Je koppelt adsense aan je website en Google zet automatisch advertenties op jouw site.

Als iemand op die advertentie klikt dan krijg jij een paar eurocenten. En inderdaad dat is niet veel. Maar als adsense eenmaal ingesteld staat op je website hoef je er ook niets meer aan te doen en gaat alles vanzelf.

Voordelen van Google adsense op je website

Het grote voordeel is dat je advertenties voor iedereen zijn. Google adsense werkt met een algoritme wat je waarschijnlijk wel kent en waar je je misschien ook wel groen en geel aan ergert.
Jij bent op zoek geweest naar een bepaald vloerkleed en op welke website je ook komt, iedere keer zie je weer dat vloerkleed verschijnen. Nu kan het dat je die al lang hebt gekocht. Maar het kan ook zo zijn dat je nog niet tot aankoop over bent gegaan, tot je het vloerkleed wat je mooi vond weer ziet.

Misschien besluit je dan alsnog om het te kopen. Google laat dus advertenties zien aan mensen die bij jou op de website komen van dingen die deze mensen interessant vinden. Voor deze advertenties ben je dus niet afhankelijk van je doelgroep maar kan iedere willekeurige bezoeker een advertentie tegenkomen die hij of zijn interessant vindt.

Als je dus Google adsense op je pagina hebt is er dus nog een derde reden om veel bezoekers op je website te krijgen. Iedere klik op een advertentie levert jou namelijk geld op.

 

Nadelen van Google adsense

Mijn advies is wel om Google adsense uit te schakelen op het moment dat je daadwerkelijk veel bezoekers van je doelgroep op je website krijgt.
Je hebt namelijk geen invloed op welke advertenties er worden getoond.
En stel dat jij hangmatten verkoopt of promoot. En iemand die op jouw website komt is op zoek naar een hangmat maar die heeft ook al andere sites bezocht met hangmatten.

Dan kan het goed zijn dat deze site via Google adverteert op jouw site en misschien goedkoper is. Je bent dan eigenlijk aan het concurreren tegen jezelf terwijl je voor het product wat je promoot veel meer commissie krijgt.

 

Goede afweging maken

Het is dus belangrijk om een goede afweging te maken of het verstandig is om Google adsense in te zetten en hoe lang. Voor “toevallige passanten” zoals mensen op Facebook die niet direct op zoek waren naar jouw product, kan het een leuke aanvulling zijn.
Voor mensen uit je doelgroep echter kan het zijn dat de concurrent op jouw site zomaar mensen voor je neus wegkaapt.

Via Google analytics kun je bijhouden hoe mensen op jouw website terecht zijn gekomen. Als het organische verkeer (mensen die via Google komen en dus gericht op zoek zijn naar jouw product) gaat toenemen en de verwijzende sites (facebook, instagram, Youtube etc) worden minder dan zou ik adsense eraf halen om te zorgen dat je niet tegen jezelf concurreert.

Ondernemen zoals affiliate marketing is keuzes maken en die zijn niet altijd makkelijk.