Home » Geld verdienen » Alles over affiliate marketing » Goedkope webhosting beter als een gratis website

Goedkope webhosting beter als een gratis website

Goedkope webhosting met zelfs daarbij een website is mogelijk voor online ondernemers die weinig geld hebben om te starten. Wil je je inschrijven bij affiliate platformen zoals tradetracker bijvoorbeeld dan volstaat een gratis website niet.

WordPress hosting vanaf €1,99 per maand

Goedkope webhosting, Wat is webhosting?

Even in het kort, want ik heb al een blogpost gemaakt over webhosting. Lees hier het artikel over webhosting.
Webhosting is een stukje op het wereldwijde web, wat je kunt huren om jouw website op te zetten. Je kunt wel een mooie website hebben maar als die nergens op het web te vinden is dan heb je zo weinig aan je website.
Door middel van webhosting plaats je je website dus ergens op het web en kunnen mensen je via Google ook vinden.

Gratis website

Een gratis website staat ook op het web, en heeft dus ook een webhosting. Maar doordat je voor die hosting niet betaald is er heel weinig mogelijk op deze website’s.
Je hebt een beperkte ruimte om dingen op te zetten. Je kunt vanaf andere sites lastig dingen invoegen (bijvoorbeeld filmpjes vanaf Youtube) en je kunt ook weinig foto’s of andere materialen invoeren.

Over het algemeen kun je met een gratis website ook niet zien hoeveel bezoekers je hebt en bij bijvoorbeeld wordpress heb je maar heel beperkt een aantal plugins.

Gratis website als affiliate website

Als je affiliate marketing wil gaan doen dan kun je met een gratis website ook niet inschrijven bij affiliate platformen. En misschien is dat oneerlijk, maar de bedoeling van een affilliate platform maar ook van de adverteerders op een dergelijk platform is dat ze geld willen verdienen. Natuurlijk wil jij dat ook. Maar de kans dat iemand met een gratis website afhaakt na een aantal maanden is vele malen groter dan iemand die een betaalde website heeft.

Dat is dus de reden dat mensen met een gratis website uitgesloten worden van deze platformen.

Goedkope webhosting is het alternatief

Het alternatief voor een gratis website is goedkope webhosting. Het hoeft allemaal niet heel duur te zijn maar uiteraard zit er heel veel kwaliteitsverschil in dan.

Een goede en goedkope aanbieder van goedkope webhosting is Mijn.host.
Je hebt daar het eerste jaar een websitenaam en website hosting voor € 2,91 per maand. Dat is wel één van de goedkoopste hostingpaketten.

Een goedkope webhosting is dus een goed en betaalbaar alternatief voor een gratis website. Maar ook met deze goedkope website heb je alles wat je nodig hebt.

Wie is Mijn.host en welke mogeijkheden heb je met betrekking tot website en hosting?

mijn.host biedt nog veel meer diensten aan dan alleen domeinnaam en webhosting. Maar in dit artikel cq review beperk ik me tot deze twee diensten.

Goedkope Webhosting

Wat webhosting is heb ik bovenaan uitgelegd. Er zijn nog een aantal goedkopere hostingsites maar die zijn zover uitgekleed dat je daar eigenlijk heel weinig meer mee kan als alleen een paar leuke artikeltjes opzetten.

De webhosting van mijn.host is zijn verschillende pakketten. Het goedkoopste pakket zonder domeinnaam begint op € 1,99 exclusief btw (de btw is als je een affiliate bedrijf hebt aftrekbaar en dus zijn alle prijzen exclusief btw) Als je daar vervolgens een domeinnaam bij registreert en je gaat aan het werk met Wordpress (één van de meest gebruikte website’s) dan betaal je het eerste jaar € 2.91 per maand en dat bedrag is INCLUSIEF btw.

goedkope webhosting

 

 

 

Je betaald het hostingpakket direct voor 1 jaar.

Goedkope webhosting upgraden

Als je een webhosting hebt gehuurd bij mijn.host krijg je een controlepaneel waarin je alle zaken zelf kunt regelen met betrekking tot hosting.
Dat betekend als je affiliate bedrijf goed gaat lopen en je website wordt druk bezocht dat je dan kunt upgraden naar een ander pakket webhosting waar je meer mee kan en meer voordelen hebt.

Het is dus zeker aan te raden om te starten met een goedkoop hosting pakket. Je kunt namelijk altijd upgraden en pas dan ga je meer betalen.

Pakketten van mijn.host

goedkope webhosting

De prijs die ik hierboven noemde is van het pakket het meest links, het starter pakket.
Dit kost dus per maand € 1.99 exclusief btw en exclusief registratie van een domeinnaam in het eerste jaar. Vanaf het tweede jaar betaal je € 3,99 per maand.

Er zijn dus  4 pakketten beschikbaar oplopend in prijs.
We gaan de dingen die beschreven staan bij de pakketten even langs.

Webruimte

Je ziet dat bij de pakketten de webruimte oploopt naarmate de prijs ook oploopt. Je huurt een stukje op het wereldwijde web en hoe groter dan stukje, hoe meer je betaald.


Je hebt dus bij het goedkoopste pakket 5 gb webruimte en daar kun je best al een leuke website op beginnen.
Bij affiliate marketing is het natuurlijk de bedoeling dat je je website langzamerhand vult met steeds meer artikelen over je niche. In het begin start je met dagelijks een artikel voor twee weken, daarna drie artikelen per week voor een aantal weken en als je website goed gevonden wordt dan volstaat één artikel in de week.


Met het goedkoopste pakket kun je dus zeker de eerste tijd vooruit om je bedrijf te gaan opbouwen. Als je website lekker gaat lopen en je 5gb zijn bijna opgebruikt dan kun je opschalen naar een grotere en een duurdere hosting en heb je weer 5gb extra.
Het is uiteraard ook de bedoeling dat je website tot in de lengte der dagen blijft bestaan en dus in die jaren steeds groter wordt maar dat je website ook steeds meer geld gaat verdienen. Dus na verloop van tijd is de prijs van die hosting voor jou een lachertje geworden.

Mailboxen

Een mailbox is vergelijkbaar met een postbus of een adres. Bij het goedkoopste pakket krijg je maar liefst 50 mailboxen.
Maar let op de mailboxen vullen ook je 5gb. En bij een mailbox gaat dat sneller dan bij een website vullen.

Ik raad dan ook aan als je een professioneel mailadres wil hebben om één of hooguit drie mailboxen te gebruiken zodat het overzichtelijk blijft en je 5gb niet opgaat aan inkomende mail.

Apps

Verder zijn er voor ieder pakket 300 apps beschikbaar die je op je website kunt installeren. En de apps kun je vinden op de website maar die variëren van Moodle (een online leeromgeving als je bijvoorbeeld cursussen aanbiedt) tot een soort van eigen youtube kanaal beginnen met clipbucket. Op de website van mijn.host kun je zien welke apps er aangeboden worden

goedkope webhosting

Goedkope webhosting. Uitgebreide specificaties

Aantal domeinnamen

Dan zijn er nog de uitgebreide specificaties voor alles hostingpakketten. Je kunt op de goedkoopste hosting 3 domeinnamen registreren en dat betekend dat je dus ook 3 website’s kunt laten draaien voor die € 2.92 per maand.
Nu raad ik dat niet aan, want met mailbox erop worden het allemaal wel kleine websites.

Echter je kunt er natuurlijk voor kiezen om al direct te starten in 3 niches. En de websites tegelijkertijd opbouwen totdat je 5 gb op is en dan opschalen naar een groter hostingpakket. Dat is uiteraard wel een (slimme) oplossing.

mail

Je hebt bij alle pakketten een webmail en een spamfilter en je kunt een afwezigheidsbericht in je mail zetten. Dat zijn natuurlijk extra’s die niet door ieder hostingbedrijf worden aangeboden.

WordPress hosting vanaf €1,99 per maand

Goedkope webhosting, Conclusie

Om te starten met een affiliate business is goedkope webhosting als deze een prima start.
Mocht je dan na een aantal maanden alsnog afhaken dan ben je niet heel veel geld kwijt. (het is altijd zonde om af te haken omdat je affiliate business net als iedere andere business de kans moet krijgen om te groeien)

Het is zeker een mooie start van je bedrijf en je kunt er best heel veel mee