Home » Geld verdienen » Alles over affiliate marketing » Online rijk worden met affiliate marketing, kan dat?

Online rijk worden met affiliate marketing, kan dat?

Ja je kunt met online werk rijk worden als je dat wil, maar het gaat uiteraard niet vanzelf.

Verschillende manieren van online werk

Er zijn verschillende soorten online werk waar je ook echt wel rijk van kunt worden.
Het online werk waar ik het hier over wil hebben is affiliate marketing

Ook binnen de affiliate marketing zijn er verschillende kanalen waar je geld kunt verdienen.
Je kunt met 1 onderwerp wel 5 kanalen maken die je onderling kunt linken maar waar je ook op alle vijf geld kunt verdienen.

 

Op een betrouwbare manier geld verdienen (en rijk worden)

Als er één manier is waarop je betrouwbaar geld kunt verdienen is het affiliate marketing wel.

  • Je gebruikt een eigen computer en internetverbinding (je hoeft dus niet te investeren)
  • Je koopt een cursus of een goed boek om het te leren. Dat is geen geld wat je kwijt kan raken dat is simpelweg een investering in jezelf
  • Je koopt een domeinnaam en een website (bij jouwweb kan dat al voor € 90 per jaar) en die website is van jou en ook daar kun je altijd op werken en mee blijven werken als je besluit niet verder te gaan met affiliate marketing.

Verder hoef je nergens geld in te investeren wat je ook weer kwijt kan raken zoals bij beleggen. Het enige is dat je er vele uren werk in gestopt hebt en als je stopt dan ben je die tijd kwijt. Dat zou eeuwig zonde zijn uiteraard, maar dat is dan ook het enige wat je kwijt kan raken.

 

Hoe wordt je online marketing magneet met affiliate marketing?

Het is in de affiliate marketing wel belangrijk dat er natuurlijk bezoekers naar je website komen.
Bezoekers betekend namelijk potentiële klanten.

Om dit te leren is het verstandig een cursus te doen. Daarmee leer je hoe je een website goed opbouwt en hoe je de zoekmachine optimalisatie op de juiste manier toepast.

Wil of kan je geen cursus betalen dan is het in ieder geval belangrijk dat je heel veel over je onderwerp weet.
Je gaat je onderwerp opdelen in heel veel kleine stukjes en over al die stukjes ga je een artikel schrijven. Hoe beter het onderwerp beschreven is, hoe meer mensen op je website erover kunnen vinden hoe meer bezoekers je krijgt.

 

 

Als jij niet continu dingen blijft plaatsen zullen je 
potentiële bezoekers in slaap vallen en niet meer op je site komen

 

Ondersteunende en zelf verdienende kanalen

Op hoe meer plaatsen je aanwezig bent, hoe meer mensen je artikelen zullen zien. Hoe meer bezoekers, hoe meer potentiële klanten.
Maar een foto of een filmpje toont nog veel beter en dus kun je op al deze kanalen ook een affiliate link van het product neerzetten zodat mensen je artikel direct kunnen kopen.

Pinterest

Maak leuke foto’s van je artikel of van hetgeen je verteld in je artikel. Maak er een collage van en plaats deze op pinterest.
Met natuurlijk een link naar je artikel maar ook een link naar je product wat je wil verkopen.

Zo kan pinterest een zelfverdienend kanaal worden en een ondersteuningskanaal voor je website.

 

Instagram

Maak extreem mooie foto’s van jou met het product dat je verkoopt.
In de beschrijving zet je de affiliate link (tip verkort de affiliate links voor pinterest en instagram) zodat mensen via die kant ook direct kunnen kopen.
Natuurlijk zet je er ook een link bij naar je artikel.

Als je meerdere mooie foto’s maakt met je product(en) dan kun je iedere dag op instagram een andere mooie foto zetten met een link.

Natuurlijk ga jij op instagram mensen volgen die een soortgelijk onderwerp als jou hebben en die ga je dagelijks liken en beter nog daar zet je regelmatig een opmerking bij.
Maak alleen nooit reclame voor je eigen product onder de foto van iemand anders.

Het belangrijkste is dat je (het liefst dagelijks maar) regelmatig een foto plaatst op instagram met hashtags erbij in jouw markt. Op die manier krijgen heel veel mensen jouw product te zien en dit is weer een hele andere markt dan via pinterest.

Facebook

Op Facebook maak je een pagina aan. Je gaat je vrienden uitnodigen voor die pagina en je gaat op die pagina de artikelen die je op je website hebt geschreven daar delen.
Na een paar weken kun je eens een deel-en-win actie doen.

Als mensen jouw artikel delen dan verloot je onder de mensen die je pagina of artikel gedeeld hebben een leuk prijsje.
Het hoeft niet maar het zorgt snel voor meer mensen op je pagina.

Als je toestemming krijgt van het bedrijf waar jij spullen van promoot om spullen op social media te promoten dan kun je een winkel maken op Facebook en daar je artikelen die je wil verkopen in zetten.
Zo maak je van Facebook ook een inkomensstroom.

Youtube

Maak over zoveel mogelijk dingen binnen je onderwerp filmpjes. Uitgebreide filmpjes waarin je uitlegt hoe je dingen gebruikt. In welke verpakking ze bij je binnenkomen, hoe je iets in elkaar zet.

Het maakt eigenlijk niet uit maar zorg dat je over je onderwerp veel filmpjes hebt. Je kunt ook filmpjes maken waar je product niet in voorkomt maar dat je aangeeft dat je het bij iets prima zou kunnen gebruiken en waarom het handiger is dan dat jij het nu doet.

Filmpjes waar mensen veel aan hebben. Eigenlijk moet je het idee hebben dat je een vriend of vriendin in Australië iets moet uitleggen via de video die er helemaal niets van snapt.
Je wil diezelfde vriend of vriendin ook het eindresultaat laten zien van jou product.

Dus niet al te formele filmpjes maar stap voor stap video’s waarbij mensen je goed kunnen volgen.

Je kunt in de beschrijving bij ieder filmpje de (korte) link naar het product zetten en een link naar je artikel op de website.

Het filmpje voeg je natuurlijk ook weer in in je artikel op de website.

Partnerprogramma Youtube

Als je 1000 volgers hebt en 4000 kijkminuten naar jouw video’s dan ben je een waardevolle speler voor Youtube en kun je je aansluiten bij het partnerprogramma.
Iedere video van jou krijgt dan reclame ingebouwd en daar krijg jij weer geld van.

Je kunt dan dus op Youtube dubbel verdienen, zowel aan je affiliate link als aan de reclame die Youtube er zelf in zet.

 

Langzaam online rijk worden met affiliate marketing

Door een soort van spinnenweb te maken tussen de 4 ondersteunende kanalen en je website. Haal je niet alleen bezoekers uit Google maar ook vanuit pinterest, instagram, facebook en Youtube.

Je hebt dus allerlei verschillende platformen die gebruikt worden door verschillende mensen en die dus allemaal op die manier met jouw website en verkooplinken in aanraking komen.

Bouw je online business tot in de hemel

Volgers opbouwen

Je moet op ieder platform natuurlijk beginnen met volgers op te bouwen.
Je plaatst de eerste maanden dus misschien wel iedere dag foto’s en artikelen maar ga er maar vanuit dat je de eerste maanden gewoon niets verkoopt.

Mensen gaan je aftasten en kijken of je geen eendagsvlieg bent. Of je over een half jaar nog wel bestaat. Of je dan nog steeds zo enthousiast foto’s plaatst en artikelen schrijft.

Daarnaast willen mensen je leren kennen. Weten of je uit eigen ervaring schrijft of alleen van andere website’s kopieert. Ze gaan je vragen stellen en kijken of je dan een serieus antwoord geeft of dat je alleen maar verwijst naar een bepaalde site.
Kortom. Pas als jij je “bewezen” hebt op internet dan krijg je het vertrouwen van mensen en pas dan zul je merken dat mensen ook in je geloven en je zullen gaan volgen in wat jij ze aanraadt.