Home » Geld verdienen » Beginnende (online) ondernemer: Start met een Bedrijfsplan

Een bedrijfsplan als start van een goede onderneming

Jij bent van plan om een online onderneming te starten. In principe kun je gewoon starten met het simpelweg artikelen schrijven of een webwinkel vullen met de spullen die je wil gaan verkopen.
Maar iets meer voorbereidend werk in de vorm van een bedrijfsplan zal je onderneming meer richting geven. Het zal jou ook meer houvast geven om op koers te blijven.

Bij betrouwbaar thuiswerk richten we ons voornamelijk op affiliate marketing. En ik zal dus alles op een bedrijf in affiliate marketing richten. Maar alles in dit artikel is toepasbaar op ieder online bedrijf.

Hoe start je een online onderneming?

Een idee of een passie

Een online onderneming start vaak vanuit een idee wat je krijgt. Je hebt het idee dat je ergens geld mee kunt verdienen en je gaat dat uitdenken in de eerste instantie.

Het kan ook dat je een passie hebt voor iets. Het idee dat je met je passie geld kunt verdienen komt bij je op. Van je hobby je werk maken is voor veel mensen natuurlijk het allerleukste wat er is. En dus vaak is dat de eerste stap in het opzetten van een online onderneming.

Uitwerken van je idee

Vervolgens ga je je idee uitwerken. Hoe kun je geld verdienen met jouw idee of jouw passie. Het is mogelijk om dit op basis van uurtje factuurtje te doen (de intensieve methode) . Maar het is ook mogelijk om er een online onderneming van te maken. En dan is er nog de methode om beiden te combineren.

Een bedrijfsplan maken

Met een bedrijfsplan kun je jouw onderneming richting geven. Door een bedrijfsplan te schrijven is breng je in beeld voor jezelf wat je wil gaan doen. Je gaat bekijken wie je doelgroep is. Welke mensen moet je gaan bereiken. Wat wil je die mensen vertellen. Maar om geld te verdienen is het ook wel verstandig om te weten wie je concurrentie is. Je moet namelijk beter of anders worden dan je directe concurrent , maar ook als al je andere concurrenten.

bedrijfsplan

Is een bedrijfsplan maken nodig?

Als je geen geld hoeft te lenen om je online onderneming te starten heb je in principe geen bedrijfsplan nodig.

Wanneer heb je wel een officieel bedrijfsplan nodig?

  • Als je geld moet lenen bij een geldschieter of bij de bank
  • Als je een uitkering hebt en je wil van daaruit een online onderneming opzetten

Een geldschieter of een bank wil graag weten waarin ze gaan investeren. Daarbij willen ze ook weten of jij met jouw bedrijf het geleende geld wel terug kunt betalen. En dus willen ze alles over jou maar ook over jouw onderneming weten.

Als je een uitkering hebt en je wil niet solliciteren omdat je al je tijd wil investeren in een online onderneming is een bedrijfsplan nodig. Bij een uitkering krijg je geld van de staat en ze willen dat jij zo snel mogelijk weer je eigen geld gaat verdienen. Om die reden verplichten ze je om te solliciteren. Met een gedegen bedrijfsplan kan het solliciteren opgeschort worden en is het mogelijk dat je in die tijd aan je bedrijf werkt.

bedrijfsplan

 

 

 

 

 

Door een bedrijfsplan te maken geef je je bedrijf richting en maak je makkelijker een contentstrategie

Waarom een bedrijfsplan als het niet nodig is?

In alle overige gevallen is een officieel bedrijfsplan niet nodig en kun je in principe direct starten zonder plan.

Toch is het verstandig om een bedrijfsplan te maken. Door een bedrijfsplan word je gedwongen over bepaalde dingen van je onderneming na te denken waar je misschien nu nog geen idee over hebt.
Op dit moment denk je waarschijnlijk alleen aan wat je wil gaan verkopen en waarom dat zo goed is (in jouw ogen) maar wie worden je klanten, wat los jij op voor je klanten, waarom moeten ze bij jou kopen etc.

Allemaal dingen die in een bedrijfsplan aan de orde komen en waar je misschien nu nog niet bij stil hebt gestaan.

Wat staat er in een niet officieel bedrijfsplan? Maar ook in een officieel bedrijfsplan

De markt waarin je gaat opereren

In een niet officieel bedrijfsplan ga je in kaart brengen in welke markt je gaat opereren (je niche). Door daar over na te denken en door daar echt voor te gaan zitten kom je misschien op onderdelen waar je nu nog geen idee van hebt.

Je doelgroep

Je hebt nu waarschijnlijk een doelgroep voor ogen. En waarschijnlijk een hele grote doelgroep. Maar hoe kleiner je je niche maakt, hoe kleiner je doelgroep wordt. En hoe kleiner je doelgroep is hoe gespecialiseerder je bent met je website. En mensen willen specialisten  en niet iemand die overal een beetje van weet.

Wat mensen in je doelgroep gemeen hebben.

Natuurlijk hebben ze gemeen dat ze jouw product leuk vinden of nodig hebben. Maar wat hebben ze nog meer gemeen. Zijn het allemaal mensen met veel geld, zijn het allemaal studenten, zijn het allemaal vrouwen. Wat heeft jouw doelgroep gemeen?

Wat is het pijnpunt van jouw doelgroep

Dus welke pijn lijden de mensen in jouw doelgroep als ze jouw product niet kopen?

Zo zijn er dus tal van zaken die je gaat neerzetten in een bedrijfsplan. Doordat je hier nu over na gaat denken en in plaats van even snel iets in elkaar zetten er ook echt langer over na gaat denken. Dan ga je de diepte in. Je ontdekt dat er nog veel meer pijnpunten zijn dan dat jij nu denkt. Je ontdekt dat je doelgroep andere specifieke behoeftes heeft.

Door een bedrijfsplan leer je je bedrijf pas kennen

Door een bedrijfsplan te schrijven leer je je bedrijf pas echt kennen. Omdat je op een hele andere manier naar je nieuw te starten bedrijf gaat kijken. Je gaat het vanaf andere kanten belichten en ontdekt dat er nog veel meer mogelijk is.

Een goed bedrijfsplan voorziet je van een richting. Op welke manier ga je je bedrijf opzetten. Door een bedrijfsplan heb je opeens heel veel plannen om content te maken. Dus vanuit je bedrijfsplan kun je ook een prachtige contentstrategie maken.

Door met een contentstrategie aan de slag te gaan en je richting te weten kun je veel beter een bedrijf opzetten op de juiste manier.

Maar hoe ga je nu op de juiste manier aan de slag.


Daar is eigenlijk maar één antwoord op, De Online Marketing Tornado Masterclass.

In de Online Marketing Tornado Masterclass starten ze met het maken van een bedrijfsplan. Een bedrijfsplan voor jouw online onderneming. Van daaruit wordt jouw hele online bedrijf door jou opgebouwd naar aanleiding van de opdrachten die je krijgt bij de Online Marketing Tornado Masterclass.

Op het eind van de masterclass staat  jouw online business als een huis en is het alleen maar een kwestie van uitbouwen en opschalen.