Home » Geld verdienen » Passief inkomen Hoe verdien ik passief geld
passief inkomen

Passief inkomen opbouwen

Wat is passief inkomen?

Passief inkomen is geld wat iedere maand binnenkomt en waar je weinig of niets voor hoeft te doen.

Dat klinkt heel leuk. Maar passief inkomen moet je wel opbouwen. Om passief inkomen te krijgen moet je wel een geruime tijd (variërend van een half jaar tot een jaar of drie) werken zonder dat je er iets aan verdient.

Lange adem nodig

Om passief inkomen op te gaan bouwen vanuit het “niets” heb je dus een lange adem nodig. Maar gaat je passieve inkomen eenmaal lopen dan kun je met een paar uur werken in de week prima leven.

Passief inkomen is het vroegere rentenieren

Iedereen heeft wel van rentenieren gehoord. Je zette daarbij geld op de bank en van de rente die dit geld opbracht kon je leven.
Met de komst van internet kan iedereen eigenlijk “rentenieren”. Alleen zet je je geld nu niet meer op de bank maar investeer je in online vastgoed.

Het voordeel hiervan is dat je niet eerst heel veel geld hoeft te gaan verdienen voordat je van je rente kan leven. Maar met een paar jaar hard werken kun je leven van je inkomsten die je verdient met je online vastgoed.

Wat online vastgoed is daar kom ik verderop in het artikel op terug.

Iedereen kan passief inkomen opbouwen

Iedereen kan een passief inkomen opbouwen. Als je weinig geld hebt duurt het langer. Het is belangrijk dat je de juiste keuzes maakt om op te kunnen bouwen.

passief inkomen

Iedereen kan een passief inkomen opbouwen. Iedereen kan geld verdienen en uit de armoede komen. Het kost tijd maar iedereen kan het!

Passief inkomen bouwen met weinig geld

Een passief inkomen bouwen daarmee kun je starten als je nog heel weinig geld hebt. En het leuke is dat je het volledig van thuis uit kan starten en opbouwen.

Wat kan ik verdienen met thuiswerken?

In principe is de sky the limit. Het is afhankelijk van hoeveel tijd je in je “project passief inkomen” wil stoppen. Hoeveel je ervoor wil leren en wat je einddoel is.
In principe is affiliate marketing naar mijn idee het slimste en de beste manier om mee te beginnen.

In de eerste maanden en misschien in het eerste jaar verdien je weinig tot niets. Je bent heel veel aan het werk en je verdient er dus in verhouding niets mee.
Maar affiliate marketing is net als het opbouwen van een nieuw bedrijf. Mensen moet je leren kennen. Je bezoekers of beter gezegd je klanten moeten je weten te vinden.

Als je website de bekendheid heeft gekregen die nodig is om bezoekers aan te trekken. En als je je voldoende hebt verdiept in SEO om je website zo hoog mogelijk in de zoekmachines te krijgen dan krijg je langzamerhand vanzelf bezoekers op je website en gaan mensen steeds vaker via je website kopen.

Het is dus afhankelijk van hoeveel tijd je erin stopt en hoeveel tijd je stopt in het leren van hoe het moet. Je kunt er niets vanuit gaan dat je met niets doen geld gaat verdienen. En als je niet weet waar je mee bezig bent kun je ook geen geld gaan verdienen.

Wat kan ik doen als thuiswerk? Wat genereert inkomsten?

Ik heb het hierboven al over affiliate marketing gehad. Affiliate marketing is thuiswerk waarbij je niet afhankelijk bent van andere mensen. Het is thuiswerk waarbij je weinig tot geen risico loopt. Het enige risico wat je loopt is dat je betaald hebt voor een website en een domeinnaam en dat je vervolgens stopt met deze vorm van thuiswerk.

Er zijn nog heel veel vormen van thuiswerk. Jij wil een passief inkomen op bouwen en je wil af van je uren ruilen tegen geld.  Affiliate marketing is dan wel de meest logische stap om te beginnen met geld verdienen.

Sparen als thuiswerk

Wat wel een hele goede vorm van thuiswerken is, is sparen. Sparen heb je namelijk ook zelf in de hand. Je kunt zoveel of zo weinig sparen als dat je zelf wil.

Sparen is voor veel mensen een heikel onderwerp en zeker voor mensen die al heel weinig geld hebben. Maar als je van sparen je “werk” gaat maken en je ziet dat je er geld mee overhoudt, dan loont het vaak wel de moeite.

Iedereen kan sparen, als heb je nog zo weinig. Een euro in de week kan iedereen missen en met vijf weken kun je starten met je gespaarde geld te beleggen om het te vermeerderen. Hierop kom ik verderop in het artikel terug.

Hoe kan ik meer inkomsten genereren? Je verdiende geld beleggen

Door het geld wat je verdient hebt met thuiswerk en/of met sparen te gaan beleggen kun je je geld gaan vermeerderen.
Beleggen kan al vanaf € 5. Natuurlijk verdien je met € 5 geen euro’s per dag. Maar door iedere euro die je verdient weer toe te voegen aan je beleggingen zul je steeds meer kunnen verdienen.

Op het beleggen kom ik ook verderop in het artikel nog terug.

Passief inkomen opbouwen naast een baan

Ook als je een baan hebt en eigenlijk niet genoeg verdient om een passief inkomen op te bouwen is het mogelijk om naast je baan extra geld te gaan verdienen. Het is belangrijk dat je (een deel) vrije tijd op wil offeren om een tweede inkomen te genereren.

Hoe genereer je een tweede inkomen?

Een tweede inkomen kun je bijvoorbeeld bouwen door te starten met affiliate marketing. Zoals ik hierboven al heb aangegeven is affiliate marketing een veilige manier om geld te gaan verdienen. Je kunt je werk zelf indelen. Je kunt besluiten om er een jaar keihard aan te werken waardoor je sneller resultaat zal krijgen. Maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld maar een uurtje per dag eraan te werken.

Zo duurt het langer voor je resultaat hebt. Maar het resultaat komt er wel.

Hoe kan ik nog meer inkomsten genereren?

Door je te gaan verdiepen in SEO bijvoorbeeld en daar goed in te worden. Je kunt de SEO gebruiken voor je eigen affiliate website’s. Maar als je goed bent in de SEO kun je ook artikelen schrijven voor andere website’s.

Op die manier heb je al twee inkomensstromen bij je baan erbij.

Het geld wat je verdient met de affiliate marketing en met je freelance artikelen schrijven spaar je op. Daarbij voeg je het geld wat je uitspaart in het huishouden of in het dagelijks leven. Als je dit geld gaat beleggen heb je naast je baan al drie inkomensstromen erbij.

 

 

 

Sparen en besparen is net zo goed werken en het verdient meer dan dat je ooit gedacht had!

passief inkomen

Hoe verdien je je geld uit huis? Affiliate marketing is passief inkomen

Als je je affiliate marketing site goed opzet en je investeert geld in het leren van hoe SEO werkt dan is je affiliate marketing site alleen al een deel van je passieve inkomen.

Als een website geld voor je gaat verdienen dan kun je ervoor kiezen om een tweede website op te gaan zetten. Als je met één website geld kan verdienen dan kun je met vijf website’s vijf keer zoveel verdienen.

Als je maar zorgt dat je website’s in ieder geval iedere week een nieuw artikel krijgen en dan wel een kwalitatief goed artikel zodat je hoog blijft scoren in Google.

Online vastgoed

Online vastgoed is een beetje hetzelfde als offline vastgoed. Alleen handel je bij online vastgoed niet in huizen of panden maar in website’s

Is het jou gelukt om een aantal goed lopende website’s op te bouwen dan kun je deze ook voor goed geld verkopen. Misschien gaat je vierde website net beginnen met verdienen. Dan kun je besluiten je best lopende website te gaan verkopen zodat je tijd overhoudt voor het verbeteren van de andere website’s.

Het geld wat je verdient met de verkoop van je website’s kun je weer investeren waardoor je dit geld weer voor je kunt laten verdienen.

Je verdiende geld investeren

Als je zoveel mogelijk van je verdiende geld gaat investeren dan gaat jouw geld, geld verdienen voor jou.
Er zijn vele manieren om te investeren. Bitvavo is er daar eentje van. Je kunt daar al investeren vanaf € 5. Bitvavo is een crypto platform. Je kunt daar cryptomunten aankopen en verkopen. Door bijvoorbeeld voor € 5,00 crypto munten aan te kopen en te verkopen als ze € 7,00 waard zijn heb je € 2,00 verdient en heb je € 7 om te investeren.

Op die manier kun je je geld vermeerderen. Maar het is ook mogelijk dat de markt instort en je je geld (voor een deel) verliest. Investeren brengt risico’s met zich mee.

NOOIT geld investeren wat je niet kan missen

Het is dus belangrijk dat je alleen je geld wat je hebt verdient met extra werk en wat je dus niet nodig hebt om je rekeningen van te betalen en om van te eten dat je dat investeert. En dat geldt niet alleen voor crypto maar ook voor aandelen, opties etc.

Investeer alleen het geld wat je niet nodig hebt. Al lijkt de beurs nog zo goed te gaan.

Sparen in coins ipv op de bank

Mijn spaarplan is in bitcoins. Ik heb een rekening bij bitmymoney en daar “spaar” ik al mijn geld op wat ik via affiliate marketing binnenkrijg. Daarnaast gaat er een vast bedrag aan spaargeld ook naar deze rekening en wordt omgezet in bitcoins. Op deze manier werkt mijn verdiende geld en mijn spaargeld voor mij.

Hoeveel heb ik nodig om van mijn passief inkomen te kunnen leven?

Dat is natuurlijk afhankelijk van jouw levensstijl. Leef je minimalistisch dan heb je een stuk minder nodig dan dat je als doel hebt om alles uit het leven te halen wat erin zit. Maar we gaan even een opzetje maken zodat je zelf ongeveer kunt uitrekenen wanneer je een baan of een uitkering vaarwel kunt zeggen.

Belasting. Hoeveel belasting betaal je over passief inkomen?

Belasting is het eerste wat van je bruto inkomen afgaat (helaas) dus dat is iets waar je rekening mee moet houden. Dan is de belasting nog onderverdeeld in inkomstenbelasting en vermogensbelasting. Op het moment dat je je geld gaat beleggen of dat je bijvoorbeeld gaat sparen krijg je te maken met vermogensbelasting

Inkomstenbelasting

De inkomstenbelasting van 2021 (2022 staat er nog niet op)
Als € 68508,00 of minder inkomen hebt uit je online onderneming betaal je 37,10% belasting. Als je meer omzet hebt met je online onderneming dan betaal je 49.50% belasting.

Vermogensbelasting

De vermogensbelasting wordt gebaseerd op je vermogen op 1 januari van het jaar waarover je belasting betaald. Dit wordt ieder jaar opnieuw berekend.
Er zijn in dit geval drie schijven met de volgende percentages (2021)

Je spaargeld op 1 januari                             percentage 0,03               percentage 5,69

Tot € 50.001                                                             67%                                     33%

€ 50.001 tot € 950.001                                         21%                                     79%

€ 950.001 en hoger                                               0%                                       100%

Dit betekend

Heb je op 1 januari € 50.001 of minder aan spaargeld en/of geld uit beleggingen dan betaal je over 67% van dat bedrag 0,03% belasting en over 33% van dat bedrag 5,69% belasting.

Voorbeeldje
Je hebt € 1000 spaargeld en geld wat je belegd hebt inclusief winst.
67% x 1000 = € 670. Dus over € 670 betaal je 0,03% belasting dat is 0,03% x 670= € 0,20

1000-670 = 330 je houdt dus nog 33% over dat is € 330 en daar betaal je 5,69% over
5,69% x 330 = € 18.77

In totaal betaal je over € 1000 spaargeld of geld wat uit beleggingen komt € 18,97 belasting.

Zo kun je het dus ook uitrekenen voor jouw bedrag aan spaargeld inclusief winst uit beleggingen.

passief inkomen

 

 

 

Wat is jouw droom?

Aftrekposten voor een online ondernemer

Voor een online ondernemer zijn er geen aftrekposten. Een kantoor aan huis, energie of wat dan ook gelden niet meer als bedrijfskosten en zijn dus ook niet aftrekbaar.

Overige kosten

Natuurlijk ga je niet alleen belasting betalen. Er zijn nog veel meer kosten die betaald moeten worden. Het is dus belangrijk een lijstje te maken van alle kosten die u op jaarbasis heeft om te bepalen hoeveel u moet verdienen om in ieder geval deze te gaan betalen.

Welke overige vaste kosten moet ik rekening mee houden?

  • Hypotheek of huur
  • Energie rekening
  • Zorgverzekering
  • Verzekering voor huis, auto etc
  • Gemeentelijke belastingen
  • Waterschapsbelasting
  • Abonnementen
  • Kosten voor auto
  • Kosten om te kleden
  • Kosten om te eten en drinken

Dit zijn allemaal vaste kosten waar je rekening mee moet houden en die dus ieder jaar betaald moeten worden.

Hoe bereken je nu wat je minimaal moet verdienen om passief te kunnen leven?

Stel dat je per maand € 1200 nodig hebt om je vaste kosten te kunnen betalen. Dat moet dus 49,50% van je omzet zijn (ervan uitgaande dat je meer dan € 65508,00) wil gaan verdienen bruto

49,50% = 1200 x 12 (maanden) = 14.400
100%= 14.400 : 49.50= 290,90 x 100(%) = € 29.090 Moet je bruto verdienen met je online bedrijf om in ieder geval je vaste kosten en je belasting te kunnen betalen.

Je ziet dat je nog niet aan de € 65508 zit en dus is je belasting nog iets lager. Maar zo reken je ongeveer uit wat je nodig hebt om te kunnen leven van je passief inkomen.

BTW bij affiliate marketing

Voor de belastingdienst ben je ondernemer als je handelt of “een onderneming “ drijft. Je moet je dan inschrjven bij de kvk (let op dit zijn jaarlijkse kosten en die kosten moet je dus optellen bij je vaste kosten per jaar)

Je moet dan eens per 3 maanden BTW aangifte doen en dat is altijd BTW hoog dus 21%. Dat betekend dat je van je inkomsten via affiliate marketing 21% moet afstaan. Bij de meeste bedrijven krijg je een btw creditfactuur.
Als je bijvoorbeeld € 100 commissie ontvangt dan staat er op de rekening € 100 en € 21 btw. Die btw moet je iedere drie maanden afdragen.

Mocht je geen BTW rekening krijgen of is de BTW inclusief dan moet je dus van je commissie 21% afdragen. Je moet dit zelf bijhouden want je moet zelf aangifte doen. Het overige geld wat je dan overhoudt telt uiteraard mee als inkomen.

Btw op een aparte rekening

Het is dus verstandig om de ontvangen BTW direct op een aparte rekening te zetten. Zo kun je die direct betalen op het moment dat je je btw aangifte hebt ingevuld en je de rekening krijgt van de belasting.

Hou een doel voor ogen wat je aan passief inkomen wil gaan verdienen

Natuurlijk is het een leuk idee. Werken waar je wil en wanneer je wil. Het is echter wel belangrijk om een doel voor ogen te houden.
Heb jij een baan en kun je daar al je vaste lasten van betalen en wil je alleen wat extra geld om leuke dingen te doen? Dan moet je het ook op die manier berekenen.

Maar of je nu een online bedrijf op wil zetten om over een poosje volledig passief te gaan leven of dat je het opzet voor leuke dingen. Je moet een doel voor ogen houden.

Je online bedrijf als tweede inkomen

Let op als je een online bedrijf gaat beginnen als tweede inkomen dan moet je rekening houden met het feit dat je je wel in moet schrijven bij de kamer van koophandel. En dat het mogelijk is dat met het geld wat je gaat verdienen je opeens een schaal hoger in de kan komen.

In plaats van van dit geld leuke dingen gaan doen MOET je dan opeens dit blijven doen om je belasting te kunnen blijven betalen.

Reken dus goed uit wat je per maand mag verdienen om in dezelfde belastingschaal te blijven. Maar reken ook uit wat je moet gaan verdienen als je opeens een schaal omhoog gaat.

Je doel moet realistisch zijn maar wel groot genoeg om voor te werken

Je moet een realistisch doel voor ogen houden. Anders raak je gefrustreerd omdat je het nooit gaat halen en je gooit dan misschien de handdoek in de ring.
Maar het doel moet ook wel groot genoeg zijn om daarvoor extra tijd vrij te maken en die vrije tijd te willen werken.

passief inkomen

Conclusie

Je kunt op elke willekeurig moment beginnen met affiliate marketing of een andere manier om geld te verdienen. Zolang je nog niets verdient kun je je storten op het maken van je website, webwinkel of wat je dan ook maar wil gaan doen.
Het is belangrijk een doel voor ogen te houden. Dat doel moet realistisch zijn maar wel groot genoeg om er veel vrije tijd in te willen stoppen in het begin.

Ook al wil je je baan niet opzeggen maar wil je alleen een tweede inkomen voor leuke dingen. Ook dan moet je berekenen wat je wil en mag verdienen en moet je een boekhouding bijhouden.

Er zijn tal van thuiswerkbanen waarmee je leuk geld kan verdienen. De focus hier ligt voornamelijk op affiliate marketing omdat dat een leuk werk is om mee te beginnen als je graag schrijft of blogt.

Je bepaalt volledig wat je doet en wat je niet wil. Niemand die je iets verplicht en als het niet loopt ben je zelf verantwoordelijk. Je bent volledig eigen baas en je hoeft aan niemand je geld af te geven of in te zetten.

Om je geld te vermeerderen staan er op de site ook diverse reviews van de bedrijven waar ik beleg of spaar. Dit zijn geen adviezen maar uitsluitend aanbevelingen en mijn eigen ervaringen.

Als je bereid bent werk te stoppen in deze online banen en als je bereid bent te leren hoe alles moet. Dan kun je hiermee een leuk inkomen opbouwen of in ieder geval starten met het opbouwen van een online bedrijf.