Home » Investeren

Investeren

Investeren betekend dat je met geld wat je over hebt “iets” koopt (crypto, aandelen, vastgoed) met de bedoeling dat het op het moment dat je het in je bezit hebt meer waard wordt. Door het op een later moment te verkopen kun je dus verlies hebben of winst hebben.

investeren

 

 

 

Investeren is je geld laten groeien

Inflatie en weinig of geen rente

Op dit moment is de inflatie hoog en krijg je weinig of geen rente op de bank. Om die reden gaan veel mensen die spaargeld hebben hun geld investeren.

Het doel van die investering is uiteraard om je geld te vermeerderen. Maar je kunt ook al je geld kwijt raken als je eigenlijk niet weet waar je mee bezig bent.
Het is dus niet verstandig om vandaag te besluiten dat je wil gaan investeren en al je spaargeld in te zetten zonder dat je weet waar je mee bezig bent.

Waar te beginnen met investeren

Om te beginnen is het belangrijk dat je een doel hebt. Stel dat je doel is om je geld te vermeerderen. Dit wil je doen door middel van investeren.

Daarnaast is het belangrijk dat je weet waarin je wil investeren. De crypto is op dit moment een hype (oktober 2021) maar er zijn nog zoveel meer dingen waarin je kan beleggen.

Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt is het belangrijk dat je je gaat verdiepen in wat het inhoudt. En het is ook belangrijk dat je je gaat verdiepen in hoe het werkt.

Investeren is een vak. Als je geld wil verdienen of in ieder geval je geïnvesteerde geld wil vermeerderen is het dus belangrijk dat je je laat coachen of dat je iets van een cursus gaat volgen om te leren hoe je je geld op de goede manier investeert.

investeren

 

 

 

Een mogelijkheid om te investeren is crypto

Waarin kun je het beste investeren?

Er zijn tal van manieren om je geld te beleggen en dus ook tal van manieren om je geld te investeren

Waarin kun je beter NIET investeren.

Natuurlijk zijn er ook tal van dingen waarin je beter niet kan investeren. Zo wordt er reclame gemaakt voor investeren via banken, via beleggingsfondsen etc.

Het is inmiddels wel bekend dat je én je geen zeggenschap hebt over je geld en dat je in verhouding veel te weinig rendement hebt. Bovendien is het erg duur om je aan te sluiten bij een dergelijk fonds. Het verdienmodel van deze bedrijven is dan ook jouw inleg en niet zozeer de winst van de investering.

Hoe kun je kleine bedragen investeren?

Niet iedereen heeft natuurlijk heel veel spaargeld om te investeren. Ook niet iedereen kan het geld zomaar missen. Er zijn ook manieren om kleine bedragen te investeren en daarmee je geld te vermeerderen.

Met kleine bedragen is het natuurlijk niet zo dat je direct heel veel geld gaat verdienen. Maar als je vijf euro investeert en daarop een euro verdient is dat al veel. Het is ook al veel meer dan op de bank.

Waar kun je kleine bedragen investeren?

Op dit moment zijn er voor zover ik weet maar een aantal mogelijkheden waar je geld onder de € 100 kunt investeren

Hoe kun je veilig investeren?

Investeren daar kun je heel veel geld mee verdienen maar je kunt er ook heel veel geld mee verliezen. Een echt veilige manier om te investeren is er niet.

Zowel de aandelen als de crypt0, de vastgoedmarkt en het goud is afhankelijk van de marktwaarde. Dat betekend dus dat het stijgt en daalt en dat betekend dus ook dat je winst of verlies kunt hebben.

Je kunt wel zo veilig mogelijk investeren door je te laten coachen of door zelf te gaan leren waar je naar moet kijken of hoe je een technische analyze maakt om het aandeel of aandelen of bijvoorbeeld crypto te leren.

Hoe kun je het beste investeren?

  1. Om te beginnen ga je je verdiepen in wat elke vorm van investeren inhoudt.
  2. Als je een keuze hebt gemaakt waarin je wil investeren dan ga je je daar over inlezen
  3. Als je hebt besloten dat je bijvoorbeeld in crypto wil investeren dan ga je op zoek naar een goede cursus of een goede coach die je kan helpen opstarten

Als je dat allemaal hebt gedaan ben je klaar om je geld te gaan vermeerderen en weet je waar je mee bezig bent.

Verdiep je in investeren

Wil je verder lezen over investeren? Over hoe het allemaal werkt  en uitgelegd in Jip en Janneke taal?

Bestel dan het boekje: Investeren voor dummies