Home » Investeren » Beginnen met beleggen. Start nu met de beginnerscursus beleggen 2.0

Beginnen met beleggen. Start nu met de beginnerscursus beleggen 2.0

Zou jij willen beginnen met beleggen? Want heb je al een tijdje wat geld op je spaarrekening staan, en zou je graag willen dat dit meer wordt?

Helaas krijg je tegenwoordig bijna geen rente meer over je spaargeld, en daar lijkt de komende jaren (lees: decennia) ook geen verandering in te komen.
Wil je je geld laten groeien, dan is beleggen dé manier om dit te doen. Wil jij meer weten over beleggen en hoe je hier zoveel mogelijk uit kunt halen? Lees dan verder!

Beginnen met beleggen. Waarom beleggen in aandelen?

Er zijn veel redenen waarom mensen beginnen met beleggen. Iedereen wil natuurlijk een financiële buffer om op terug te kunnen vallen als er onverwachts een rekening op de deurmat valt. Tegenwoordig levert sparen nagenoeg niks meer op, en is het nadat je een buffer hebt opgebouwd om op terug te vallen ook niet erg nuttig meer om eindeloos te blijven sparen. Veel mensen beleggen als aanvulling op hun pensioen, om hun vermogen te beschermen of om financieel wat meer vrijheid te krijgen.

 

Andere mensen willen hun bestaande vermogen graag laten groeien, en dan zijn er natuurlijk ook mensen die het leuk en interessant vinden om te doen als hobby. Welke reden je ook hebt: beleggen kan je veel opleveren! Dit is wel mits je dit goed doet, en als je wilt beginnen met beleggen is het erg handig om kennis te hebben over de aandelenmarkt en wat aandelen nou eigenlijk zijn. Zonder die kennis is de kans groot dat het je óf weinig op gaat leveren, óf dat je vermogen zelfs krimpt in plaats van groeit. En dat is natuurlijk niet het doel dat je hiermee nastreeft.

Beginnen met beleggen

 

 

 

Als je spaargeld hebt kun je het beter investeren in een goede cursus om er daarna goed geld mee te gaan verdienen.

Hoe werkt de aandelenmarkt?

De beurs is nog steeds erg belangrijk voor de economie. Hier komen namelijk vraag en aanbod van geld bij elkaar, en op de beurs worden aandelen en obligaties verhandeld. Verhandelingen van leningen, schulden en andere zaken vond al in de oudheid plaats, wel heeft het een hele tijd geduurd voordat hier ook een centrale plek voor kwam. De eerste beursgebouwen in Europa werden geopend in de zestiende eeuw. De eerste was in Antwerpen in 1531, en de tweede volgde in Londen in 1571.

 

De aandelenmarkt ziet er tegenwoordig compleet anders uit dan hoe deze begon, en is nu ook compleet gedigitaliseerd. De effectenbeurs is de plek waar gehandeld wordt in effecten. Effecten zijn onder te verdelen in drie soorten: aandelen, obligaties en afgeleide producten (o.a. opties).

Wat zijn aandelen?

Een aandeel is in feite een klein stukje van een bedrijf. Als je een aandeel koopt, investeer je een deel van je geld in het bedrijf waar je dit van kocht. Je wordt hierdoor voor een klein deel eigenaar en je deelt dan ook mee in de winst of verlies die dit bedrijf maakt, en daarmee deel je ook de risico’s. Juridisch gezien zit eigenaarschap van een bedrijf iets ingewikkelder in elkaar. Dat je een aandeel hebt van een bedrijf, betekend dus niet automatisch dat je ook mee mag beslissen in de bedrijfsvoering of in financiële beslissingen. Investeren in aandelen kan dus positief, maar ook negatief uitpakken.

Er bestaan verschillende soorten aandelen. Een paar van de meest voorkomende zijn:

 • Gewone aandelen
 • Certificaten van aandelen
 • Obligaties
 • Preferente aandelen

 

 

 

Een goede beginnerscursus voor degene die nog niet weten wat beleggen in aandelen precies inhoudt is de juiste manier om hogerop te komen

Beginnen met beleggen

Het verschil tussen aandelen en obligaties

Veel mensen zijn nog wel eens verward over het verschil tussen aandelen en obligaties. Dat is ook niet gek, je investeert namelijk in allebeide gevallen je geld in een organisatie. Wel is de rol die je bij deze twee speelt heel verschillend.

 

Bij een aandeel investeer je rechtstreeks in een bedrijf of organisatie, je koopt hier in principe een stukje van. Een aandeel is dus een eigendomstitel, en je wordt dan zo vaak mogelijk beloond op de winst die dit bedrijf maakt.

 

Als je een obligatie koopt dan leen je je vermogen in geld uit aan een organisatie, bedrijf of stichting die daarmee schulden af zal lossen of investeringen gaat maken in de organisatie. Het is een schuldvordering, en vormt bewijs dat degene waar je het geld aan uitgeleend hebt je een bepaalde som schuldig is. In ruil voor deze lening wordt je beloond in de vorm van een interest in een coupon. De naam ‘’coupon’’ komt van vroeger, deze werd in de begindagen van de beurs gedrukt op papier en het gebeurde door deze coupons in te leveren.

 

Het verschil tussen aandeelhouders en obligatiehouders is dus de rol die zij vervullen. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat je in allebei de gevallen je geld investeert in een bedrijf of organisatie.

Beginnen met beleggen. Hoe begin je met beleggen in aandelen?

Het kan erg spannend zijn om te beginnen met beleggen, vooral als je nog niet veel verstand hebt van financiën of aandelen in het algemeen. Veel mensen hebben daarbij ook het beeld bij beleggen dat het gelijk staat aan gokken of speculeren, maar dit is zeker niet zo, en met genoeg kennis zal dit het ook zeker niet zijn. Er is altijd een stukje risico aan beleggen, maar als je goed weet wat je doet en je hier een plan bij hebt dan kan dit heel positief uitpakken. De 3 meest gebruikte vormen zijn:

 

 • Beleggen in een indexfonds

Deze vorm van beleggen zit minder risico aan dan aan beleggen in losse aandelen. Een indexfonds is namelijk een beleggingsfonds waar meerdere bedrijven in zitten. Er zijn veel verschillende soorten en maten aan indexfondsen, er zijn erbij die zelfs zo groot zijn dat de kans dat deze failliet gaan miniem is. Het kan hierdoor een veilige vorm van beleggen zijn, die erg geschikt is voor iemand die net begint of nog niet het risico.

 • Beleggen in losse aandelen

Je kunt ook beleggen in losse aandelen, je hebt hier wat meer kennis voor nodig en je zult er sowieso meer tijd in moeten investeren. Ook is het risico dat je loopt hoger dan wanneer je je geld investeert in een groot indexfonds.

 • Beleggen in obligaties

Zoals al eerder uitgelegd, een obligatie is een verhandelbare lening, in ruil hiervoor krijg je rente. Obligaties hebben een einddatum, en op deze einddatum krijg je dit uitbetaald.

 

 

 

Door een cursus te volgen over hoe de aandelenmarkt en het handelen in aandelen precies werkt kun je serieus geld verdienen

De voordelen van beleggen

 

 • Financiële vrijheid

Geen zorgen meer of je je rekeningen nog wel kunt betalen in de toekomst, je bent vrijer in je leven en wat je ermee wilt doen als je financiële vrijheid hebt.

 • Niet meer je hele leven 40 uur per week vast op kantoor zitten

Altijd maar druk, en vooral druk en veel stress voor het bedrijf van iemand anders. Je kunt voortaan zelf de keuze maken waar en hoeveel tijd jij ergens in iets of iemand wil besteden

 • Sparen levert vrijwel niks meer op

De cijfers liegen er niet om: de inflatie stijgt elk jaar gemiddeld met 2 procent en de spaarrente naar 0 procent. Spaarders gaan er ieder jaar met 2 procent op achteruit! Dit is niet nodig als je weet hoe je je vermogen kunt laten groeien. En beleggen is hier het perfecte middel voor!

De cursus beginnen met beleggen 2.0

Ben je na dit verhaal enthousiast om te beginnen met beleggen in aandelen, maar kun je wel wat hulp gebruiken om op weg te komen? Als je nog niet veel weet over beleggen, kan hiermee beginnen erg intimiderend zijn. Maar als je succesvol leert op lange termijn te beleggen, hoeft dit niet eng te zijn.

 

 Denk je dat dit je erg veel tijd en moeite moet kosten? Ook niet nodig! Je kunt via Happy Investors in slechts 30 minuten per maand leren hoe jij een doorslaand succes wordt op de beurs! Met de cursus Beginnen met beleggen 2.0 wordt jij klaargestoomd voor de aandelenmarkt!

 

Deze training geeft je toegang tot 50+ uur aan cursusmateriaal, die ook direct toe te passen is in de praktijk. Ideaal voor elke beginner om te leren hoe je belegd, van beginnend tot gevorderd niveau. De cursus is als volgt samengesteld:

 

Basis tot beginnen met beleggen

In dit onderdeel van de cursus leer je de basis. De volgende onderdelen kom hierin voor:

 • Hoe te beginnen met beleggen
 • Hoeveel zou je maandelijks moeten beleggen
 • Aandelen & EFTs aan- en verkopen
 • Beginnen met aandelen, vastgoed, dividend & nog veel meer!

 

Winnen met beleggen

Hierin leer je ook gevorderd beginnen met beleggen. In het tweede deel van de cursus leer je om:

 • Bewezen strategie & tools in te zetten om financieel onafhankelijk te worden
 • Succesvol te beginnen met beleggen
 • Gevorderd te beleggen in aandelen, EFTs & meer
 • Kant-en-klare beleggingsportfolio
 • +Gratis mijn beleggingsportefeuille voor >14% rendement
 • +Nieuwe cursus 2021 ‘’aandelen analyseren’’ (gevorderd)
 • Alle nieuwe cursussen van Happy Investors krijg je er gratis bij!

 

 

 

Stop de waardevermindering van je geld op de bank en zorg voor je eigen "rente" 
Maar leer het van een professional

Coaching & Community

Als je deze cursus volgt zul je er niet alleen voor staan! Je krijgt bij deelname van de cursus namelijk ook toegang tot een community van meer dan 200 Nederlandse beleggers, hier kun je ook de cursus hoger rendement volgen. Ook krijg je toegang tot gratis coaching en kun je altijd in gesprek komen met de rest van de community als je vragen hebt of even wat advies nodig.

 

Lid worden van de Happy investors

Eigenlijk is de beste manier om veel geld te gaan verdienen om lid te worden van de Happy investors community. Voor € 49 per maand heb je toegang tot ALLE cursussen die de Happy investors aanbieden.  Maar voor € 797 heb je levenslange toegang.

 

 • Alle Happy Investors Cursussen - t.w.v. €1032 
 • Maandelijkse Aandelen Onderzoek - t.w.v. €1134
 • Maandelijkse Updates & Portefeuille reviews
 • Toegang Happy Investors Community - t.w.v. €500
 • Persoonlijke coaching
 • + Research tool aandelen analyseren - t.w.v. €200
 • + nieuwe cursus Aandelen Analyseren - t.w.v. €350
 • Totale waarde: €3.266,-

 

Na het volgen van de cursus beginnen met beleggen 2.0:

 • Weet jij hoe je financieel onafhankelijk kunt worden! Je leert succesvol beleggen en hoe je je geld voor je kunt laten werken
 • Heb je meer keuzevrijheid in je leven. Je kunt ervoor kiezen om minder te werken, of misschien zelfs te stoppen met werken
 • Heb je minder financiële stress, en kun je gewoon genieten van je leven zonder op elke cent te hoeven letten
 • Krijg je meer voldoening in je leven. Geld is misschien niet het enige dat je gelukkig maakt, maar financiële stress doet dat natuurlijk ook niet! Door minder financiële stress voel je automatisch ook meer tevredenheid en voldoening
 • Heb je meer comfort; je hoeft natuurlijk niet rijk te worden, maar meer comfort voor jezelf of je gezin is natuurlijk altijd fijn
 • Kun je meer geven (als je dat wilt natuurlijk). Als je voor jezelf genoeg financiële middelen hebt, kun je dit ook weggeven aan mensen of doelen waarvan jij vindt dat ze dit verdienen
 • Word je gelukkiger! Zoals eerder gezegd: geld is niet het enige dat gelukkig maakt, maar tot op bepaalde hoogte is het toch wel fijn dat je niet meer naar je rekeningen om hoeft te kijken.

 

Wil jij écht vrij zijn en ontsnappen aan financiële stress? Dan is de cursus beginnen met beleggen 2.0 wat voor jou! Voor slechts 197 euro heb je beschikking tot al het lesmateriaal in de cursus, en tot de community. Dit is een hele kleine prijs voor financiële vrijheid! Bespaar jezelf de tijd, ellende en moeite om alle kennis over beleggen zelf uit te moeten zoeken, en maak gebruik van deze prachtige kans om voorgoed afscheid te nemen van je financiële stress. Er is meer in het leven dan constant keihard moeten werken om rond te kunnen komen, laat deze kans niet lopen en ga vandaag nog naar Happy Investors om te beginnen met de cursus beginnen met beleggen 2.0!