Home » Kennisbank » Een landingspagina, wat is dat dan weer

Een landingspagina, wat is dat dan weer?

Een landingspagina is een pagina die er op is gericht om mensen iets te laten kopen. Bij affiliate marketing gaat het erom dat je spullen verkoopt. Daaruit moet je tenslotte je inkomen halen.

Als je als bedrijf spullen verkoopt dan wil je mensen daar zo goed mogelijk over informeren. Het content op je website is gericht op het informeren van mensen. Vanuit de artikelen over dit onderwerp verwijs je mensen door naar je landingspagina door middel van interne links.

landingspagina
landingspagina

Deze landingspagina is erop gericht om maar 1 product te verkopen. OP deze pagina worden alle voordelen van dit product aangegeven

Iedere pagina kan een landingspagina zijn.

Omdat ieder artikel is gekoppeld aan een ander zoekwoord zullen mensen in principe op iedere pagina binnen komen. Dus in feite is iedere pagina een landingspagina.
Maar je wil de mensen natuurlijk iets laten kopen. Dan moet er dus vanuit ieder artikel een link staan naar de pagina waar je dat product verkoopt.

Het maakt niet uit of je een affiliate website hebt of eigen producten verkoopt. Rondom je landingspagina moet een soort van spinnenweb ontstaan van alle artikelen die direct of indirect naar je landingspagina verwijzen.

Een website waar je zelf dingen verkoopt

Als je zelf dingen verkoopt is dit nog opgedeeld in twee verschillende manieren.

  1. Je hebt één groot product, bijvoorbeeld een dure cursus of behandelingen die je zelf geeft
  2. Je hebt een webwinkel

Beide site vragen natuurlijk een andere aanpak. Bij een webwinkel kun je niet 1 landingspagina maken. Daar heb je teveel spullen voor. Maar vanuit de webwinkel kun je ook een web weven. Door aan je webwinkel een blog te koppelen met voor- en nadelen van je producten bijvoorbeeld. Maar ook het gebruik van producten.

Ook dat zijn allemaal potentiële landingspagina’s waarop mensen op je site kunnen binnenkomen. Daar moet dus ook bij allemaal een link staan naar de pagina waar ze de producten kunnen kopen.

Heb je één groot product of ben je bijvoorbeeld coach of kunnen ze je ergens voor inhuren? Dan maak je voor ieder dingetje wat je zelf doet een aparte landingspagina. En ook als je maar 1 ding verkoopt. Daar maak je dan een landingspagina voor.

Een affiliate website

Bij een affiliate website zul je in het begin enthousiast van start gaan met heel veel linken van aanbieders van jou product. Je zult echter na verloop van tijd merken dat én de een beter betaald dan de ander. Maar ook dat jij een bepaalde voorkeur hebt voor een product of productlijn.

Het belangrijkste bij een affiliatewebsite is dat mensen zien dat jij het product zelf gebruikt. Want hoe kun je iets aanraden zonder dat je het zelf ooit in handen hebt gehad. Vaak gaan mensen met een affiliate website op den duur keuzes maken in wat ze wel aanbieden en wat niet.

Dus naast een landingspagina of landingspagina’s van je producten zijn op een affiliatewebsite ook reviews heel belangrijk.

landingspagina

Dit is van dezelfde landingspagina als hierboven. Een overzicht van wat deze website allemaal kan en waarom je deze website zou moeten nemen

!!Belangrijk!!

Hou wel altijd minimaal 2 aanbieders. Als er een aanbieder wegvalt zoals nog wel eens gebeurt ben je in 1 klap je inkomsten kwijt.

Wat is dan precies een landingspagina?

Een landingspagina is een pagina waar maar 1 product op staat. Op deze pagina staat ook alleen waarom mensen dit product MOETEN kopen. Hoe het hun leven verbetert. Hoe het problemen voor ze oplost. Hoe veel ze missen als ze dit niet kopen.

Alles op deze pagina is erop gericht om mensen te laten kopen.

Dus geen uitleg meer over het product of het gebruik ervan. Daar heb je de artikelen of je content voor. Geen verwijzingen meer naar een artikel of iets anders. De mensen moeten op deze pagina maar 1 ding kunnen en eigenlijk de pagina niet verlaten zonder iets te kopen.

lan

Ook dit is weer een stukje van dezelfde landingspagina. Alles is erop gericht om het product zo goed mogelijk uit te lichten en aan te gevenwaarom je dit product moet kopen

Landingspagina om een mailinglijst op te bouwen

Natuurlijk zijn er altijd mensen die gaan twijfelen en mensen die willen gaan vergelijken.

Je kunt op je website ook een landingspagina maken met bijvoorbeeld een weggever. Als mensen de weggever willen zijn ze vaak wel geinteresseerd in je product maar zijn ze nog niet klaar om te kopen.

Door een mailinglijst op te bouwen (en te onderhouden) heb je al een lijst met potentiële klanten. Deze mensen zijn geinteresseerd in je product maar durven of kunnen de stap nog niet maken.

Via de mail kun je deze mensen dan verder informeren over je product. Je kunt ze een leuke aanbieding doen. Kortom je hebt al een lijst van potentiële klanten die je nu alleen maar verder kan proberen te krijgen en je product te laten kopen.

Lastig om een goede landingspagina te bouwen?

Nee helemaal niet.

De Phoenix website is helemaal geoptimaliseerd om de goede landingspagina’s te bouwen.  Je kunt daarbij kiezen uit allerlei templates en die hoef je eigenlijk alleen maar in te vullen.
Dit is een geweldige website voor mensen die liever met content en hun verkopen bezig zijn dan met het onderhouden van de website en zich te verdiepen in SEO

Deze website is er in twee varianten. Maar beide varianten hebben heel veel templates om landingspagina’s te maken die ook echt verkopen. Die SEO geoptimaliseerd zijn en die goed gevonden worden in Google.

Beide website zijn twee weken gratis uit te proberen. Zo kun je stoeien met het maken van mooie landingspagina’s en kun je ervaren dat deze website je zoveel werk uit handen neemt dat jij je weer kunt richten op wat je het liefst doet.