Home » Kennisbank » Geld verdienen door advertenties op je website

Geld verdienen door advertenties op je website

Waar je ook een website van hebt, het is op iedere website mogelijk om te verdienen aan advertenties. Deze manier van werken heet affiliate marketing.
Door affiliate marketing kun je als je website eenmaal een eind klaar is en lekker geld verdient door de advertenties met een uurtje in de week werken lekker geld verdienen

Hoeveel verdien je met advertenties?

Hoeveel je verdient met advertenties is afhankelijk van een aantal factoren:

 1. De markt waarbinnen je een website hebt


  Heb jij een website in een grote markt met veel concurrentie (reizen, afvallen) dan moet je bezoekers “delen”met de concurrentie.
  Echter werk jij in een markt waarin weinig concurrentie is dan zul je op dat onderwerp hoger scoren in Google en dus meer bezoekers op je website krijgen.
 2. Provisie en prijs van je product

  Het is afhankelijk van de provisie die je adverteerder betaald en de prijs van je product wat je kan verdienen.

  Bijvoorbeeld
  Je biedt op je site een cursus aan van € 100. Van iedere verkoop van deze cursus krijg jij 4%. Dan verdien je dus per verkochte cursus € 4

  Je biedt op je site een zelfde soort cursus aan voor maar € 20. Voor iedere verkoop ontvang je 10% en dat is dus voor iedere cursus € 2

  De kans is echter groter dat als mensen gaan zoeken en een dergelijke cursus willen doen dat ze eerder een cursus van € 20 kopen dan van € 100. Je verdient per cursus wel minder maar waarschijnlijk verkoop je van die dure cursus er veel minder dan van de goedkope cursus en kun je dus misschien aan de goedkoper cursus meer verdienen.
 3. De doelgroep

  Heb jij een doelgroep die voornamelijk op zoek is naar informatie over een product of informatie in het algemeen over de hobby, het werk of iets dergelijks waar jij over schrijft of heb je een doelgroep die gericht bij jou komt kopen omdat je precies het goede aanbied voor de juiste prijs?

  BV een website over katten
  Mensen zijn voornamelijk op zoek naar informatie. Hoeveel eet een kat, hoeveel slaapt een kat, hoe lang kan een kat alleen thuisblijven.
  Allemaal vragen over een kat waar mensen antwoorden op zoeken.
  Als ze bij jou op de site veel antwoorden vinden, zullen ze voor het volgende probleem rechtstreeks naar jou site gaan omdat er veel informatie op staat.

  Deze mensen zijn al trouw aan jou en nu kun je artikelen gaan maken waarin je ook echt gaat verkopen. Misschien kleinere dingen maar misschien wel regelmatig.

  Je kunt ook een doelgroep hebben die op zoek is naar een bijzondere tv. Je verdient aan die tv misschien wel meer maar via jou site wordt er misschien eens in de drie maanden een tv verkocht maar met de site van de kat wordt er dagelijks mandjes, borstels, voer etc gekocht.

  Het is dus een beetje afhankelijk van welke doelgroep je wil bereiken en weten wat die doelgroep van je wil.
 4. Je website

  Ken je de winkels van de Aldi vroeger nog (en op sommige plaatsen nog steeds). Alles stond in dozen en je zocht je rot om bepaalde zaken te vinden. Maar als je het hier niet kocht moest je naar een andere winkel, misschien wel drie kilometer verderop.

  Dat is echter niet op internet. De winkel met dezelfde artikelen is maar twee muisklikken verwijderd van jouw website.

  De clou van het verhaal, als jij een website hebt die oogt als de vroegere Aldi en ze moeten zoeken om het product te vinden wat ze willen hebben. Dan zijn ze heel snel weg en gaan ze naar een website waar het wel direct te vinden is.
 5. De informatie op je website

  Heb jij alleen artikelen op je website staan die mensen pushen om dingen te kopen. Schreeuwerige letters met KOOP DIT. En als de mensen niets kopen hebben ze dan niets aan je artikel.
  Dan ben je mensen die op zoek zijn naar informatie al direct kwijt. Denk aan het voorbeeld met de website over de kat. Mensen hebben in de eerste instantie niet de intentie om te kopen. Ze willen antwoord op hun vraag. Als jij in dat antwoord een product kunt aanprijzen is dat prachtig. Het belangrijkste is echter als de mensen de site verlaten zonder iets te kopen dat ze dan wel antwoord hebben op hun vraag.
 6. Het aantal bezoekers.

  Het allerbelangrijkste is het aantal bezoekers op je website. En daarnaast het feit dat ze een poosje op je website blijven om van allerlei dingen te lezen.
  Maar als je geen bezoekers hebt of maar heel weinig bezoekers dan zullen er ook weinig tot geen verkopen uitkomen.

 

 

 

Welke soorten advertenties kun je op je site gebruiken?

Allereerst is er Google adsense. Eigenlijk relatief een makkelijk verdiemodel.
Je meld je site aan bij Google adsense. Je krijgt een code die je op je website moet zetten waarmee Google toegang krijgt tot je website en er worden automatisch advertenties aan je website toegevoegd.

Iedere keer als iemand op een advertentie klikt krijg je een paar cent.
Het is hierbij dus belangrijk dat je heel veel bezoekers op je website hebt. Gemiddeld klikt 1 op de 500 personen die je website bezoekt op een advertentie en gemiddeld krijg je daar € 0.15 voor.
Je hebt dus echt heel wat bezoekers nodig om daar echt iets mee te verdienen.

Je kunt echter ook de insteek hebben: “iedere cent is er eentje” en gewoon google adsense toevoegen.

Op de tweede plaats heb je de affiliate netwerken.
De grootste daarvan zijn Tradetracker en Daisycon.
Hierbij zoek je de adverteerders zelf uit waarvan jij advertenties op je website wil hebben. Je meldt je aan bij deze adverteerders. Zij beoordelen of je site geschikt is voor hun product. En als dat zo is dan mag je alle advertentiemiddelen gebruiken die ze tot hun beschikking hebben.

Je kunt de advertenties zelf plaatsen waar jij ze wil hebben.

Dan kun je bedrijven die geen affiliatepartner zijn (aangesloten bij een affiliate programma) benaderen om te vragen of ze interesse hebben om tegen betaling op jouw site te adverteren.

Geld verdienen met advertenties is niet moeilijk

Geld verdienen met advertenties is niet moeilijk. De moeilijkheid is eigenlijk om betalende bezoekers naar je website te krijgen.
Om die op je website te krijgen moet je website geoptimaliseerd zijn voor SEO. Simpel gezegd, je website moet dusdanig ingericht zijn dat hij goed vindbaar is voor zoekmachines.
Daarvoor moet je zoekwoorden gebruiken. Je moet onderzoek doen naar wat goede zoekwoorden zijn. Je moet je artikelen op een bepaalde manier inrichten.

Dat is eigenlijk het allermoeilijkste van affiliatemarketing.

Ik heb gebruik gemaakt (en ik maak nog steeds gebruik) van twee coaches. Op die manier heb ik geleerd hoe ik mijn website moet “optimaliseren” om betaalde klanten te krijgen. Zonder dat je je hierin verdiept wordt het moeilijk om geld te verdienen en is het nog lastiger om het vol te houden.

Mijn tip is om gebruikt te maken van de internetsuccesgids of van de IMU. Het zijn beiden professionals op het gebied van affiliate marketing en het opbouwen van een site om daarmee geld te verdienen.