Home » Kennisbank » Kan ik belastingvrij bijverdienen met thuiswerk

Kan ik belastingvrij bijverdienen met thuiswerk

Bijverdienen of thuiswerk en de belastingdienst

 

Iedereen in Nederland betaald belasting. De één een beetje meer dan een ander maar in principe betaald iedereen belasting over iedere cent die binnenkomt.
We hebben in Nederland een behoorlijk sterk vangnet voor iedereen die om welke reden dan ook niet aan het arbeidsproces kan deelnemen, dat is het positieve hiervan.
Maar het feit dat je probeert je inkomen wat op te schroeven door thuis te werken of wat bij te verdienen met thuiswerk daar moet je dus ook belasting over betalen en dat gaat niet belastingvrij.
Zelfs als je iets verdient met een hobby zul je dat op moeten geven bij de belasting. Je kunt dus niet belastingvrij bijverdienen met je hobby.

 

Inkomstenbelasting

Als je niet in loondienst bent en je bent geen ondernemer (dat wil zeggen dat je ingeschreven staat bij de kamer van koophandel) dan heb je dus inkomsten uit overig werk en die dien je aan te geven bij de inkomstenbelasting bij inkomsten uit overig werk.

 

De belastingdienst heeft een mooi staatje gemaakt  waarvan je dus aangifte moet doen bij thuiswerk.

 

 

 

 

 

Helaas mag je in Nederland geen cent verdienen zonder dat de belastingdienst dat moet weten.

Belastingvrij bijverdienen ? Hoeveel belasting moet ik betalen als ik thuiswerk doe?

Als het totale bruto inkomen van jou en eventueel een partner waarmee je voor de belastingdienst een gezamenlijk huishouden voert lager is dan € 68.508,00 dan zit je in schaal 1 en betaal je over je bijverdienste 37,05% belasting. Als je meer dan € 68508,00 verdient zit je in schaal 2 en betaal je 49,50% belasting. Ook als je wil bijverdienen naast je baan moet je op dezelfde manier aangifte doen. De omzet die je hebt gehaald met je thuiswerk moeten gewoon opgegeven worden als overige inkomsten.

Hoeveel je mag bijverdienen naast je baan is hetzelfde als iedereen. Tot een bedrag van € 7849 mag je bijverdienen zonder dat je in hoeft te schrijven bij de kvk. Kom je daarboven dan moet je inschrijven bij de kvk en wordt je door de belastingdienst als bedrijf aangemerkt.

Maar, Als je onder de € 8700 verdient dan is het bedrag wat je moet betalen ongeveer gelijk aan het bedrag wat je terugkrijgt. Er is dus geen belastingvrij bedrag wat je mag verdienen maar onder de € 8700 krijg je alle belasting van je extra werk wat je hebt opgegeven ook weer terug en betaal je dus per saldo niets.

 

Belastingvrij bijverdienen, zorg toch voor een boekhouding

Ook al ben je niet ingeschreven bij de kamer van koophandel. Zorg dat je een boekhouding bijhoudt. Maak een boekje waarin je precies je inkomsten bijhoudt en waarin je je uitgaven (en voornamelijk dat) bij houdt. Zorg dat je bonnetjes hebt van de kosten die je maakt. Je moet middels bonnetjes aan kunnen tonen dat je die uitgaven hebt gemaakt en op hebt geschreven wanneer je wat hebt gekocht.
hoe transparanter je boekhouding is hoe makkelijker het voor jou is om al je kosten duidelijk te maken.

 

Belasting betalen vervelend?

Ja natuurlijk dat vindt iedereen. Maar als jij weet dat je belasting moet betalen en je weet hoeveel procent dan kun je uitrekenen hoeveel je moet verdienen om op je gewenste inkomen te komen. Boven de € 8700 moet je er vanuit gaan dat je per verdiende euro € 0,60 overhoudt. Verder is het ook zo dat hoe meer belasting je moet betalen, hoe meer je verdient. Zie het positief.

Belastingvrij bijverdienen, zorg dat je de fictieve belasting die je moet betalen direct alvast apart zet

Het probleem waar veel ondernemers tegenaan lopen in het derde jaar is dat "opeens" de belastingdienst op het toneel verschijnt. En dat ze "opeens" belasting moeten betalen.

Zorg ervoor dat je voorbereid bent en dat je belastinggeld apart op een rekening staat. Het zorgt ervoor dat je het zoveel makkelijker hebt als de belastingdienst toch "opeens" een aanslag stuurt.

Boekhoud programma

Het is verstandig om een eenvoudig en goedkoop boekhoudprogramma aan te schaffen om te zorgen dat je van begin af aan alles duidelijk hebt voor jezelf.

 

Boekhoudprogramma's  geschikt voor affiliate marketing zijn: