Home » Kennisbank » Kosten eigen bedrijf

Kosten eigen bedrijf

 

Ik ga er hier voor het gemak maar even vanuit dat u een volledig inkomen wil genereren vanuit uw thuiswerkonderneming. Dat betekend dat u alles moet kunnen betalen van het geld wat u hiermee verdient. En dat kan ook gewoon. Maar niet direct.
Dus als u werk heeft zou ik voorlopig mijn baan er naast houden, als u een uitkering heeft zou ik die gewoon nog even aanhouden. Indien u genoeg geld heeft om de tijd te overbruggen dan is alles mogelijk uiteraard.

 

Kosten eigen bedrijf

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk dat u uw vaste lasten kunt betalen. U zult dus uw vaste laten op een rijtje moeten zetten om te gaan kijken welk NETTO inkomen u in ieder geval nodig heeft om alles te kunnen betalen.

Denk onder meer aan:

  • Hypotheek of huur. Het ligt prettiger in een bed in een huis dan onder een brug
  • Energiekosten, het is wel prettig dat de kachel kan branden, u licht heeft en kunt douchen
  • Verzekeringen , brand, waterschade, opstal maar ook een auto verzekering en een wa verzekering, neem alle kosten mee.
  • Zorgverzekering, ook heel belangrijk

Verder zijn er waarschijnlijk nog internet abonnement, telefoon abonnement, netflix, videoland, de krant, gemeentelijke belastingen.

Kosten eigen bedrijf moeten ook de privé kosten dekken in het geval van een online onderneming

Pak uw bankrekening erbij van een jaar lang en loop alle kosten na en alle afschrijvingen na die er het laatste jaar vanaf zijn gegaan. Op die manier krijgt u een goed beeld wat uw vaste privé lasten over een heel jaar zijn.
U kunt deze dan berekenen per maand als dat voor u makkelijker rekent maar het makkelijkst is het als u weet wat u per jaar in ieder geval nodig heeft om uw vaste lasten te betalen.

 

Onvoorziene kosten horen ook bij de kosten eigen bedrijf

Natuurlijk zijn er ook ieder jaar onvoorziene kosten. Het is handig om daar een potje voor te hebben. Denk daarbij aan een auto, wasmachine, tv of iets dergelijks dat kapot gaat. En als u een onvoorziene uitgave moet doen, wilt u ook weer dat het potje aangevuld wordt.

Dus tel deze ook op bij de vaste lasten

 

Kleedgeld en leefgeld

U heeft misschien niet veel nodig maar als kleding kapot gaat of versleten raakt is het wel prettig dat u ook deze kunt vervangen.
Stel dus een budget samen voor uw kleedgeld op jaarbasis. En ook hier geldt, beter safe dan sorry!

 

Eten, misschien wel één van de belangrijkste dingen in uw leven. Maak een ruim budget als leefgeld per maand.

 

Al deze inkomsten bij elkaar vormen uw kosten die u moet verdienen met uw eigen bedrijf per jaar om een inkomen te hebben waarvan u net zo goed of beter kunt gaan leven als dat u nu doet.
Het is belangrijk dat u deze allemaal kunt betalen, uit uw thuisonderneming want het is én de bedoeling dat u op termijn meer vrije tijd krijgt om te doen en laten wat u wil, maar ook dat u volledig zonder geldstress kan leven. Het is dus belangrijk om het inkomen of in ieder geval de vaste lasten zo hoog mogelijk in te zetten.

En misschien bent u al geschrokken van het bedrag wat u moet gaan verdienen om “vrij” te zijn.
De volgende pagina gaat over de belasting en daar gaat u dan nog veel harder schrikken.

Maar, wees er van overtuigd dat het u gaat lukken, want dat gaat het namelijk ook.
Ook u kunt vrij worden en ook u kunt het leven gaan leiden dat u heel graag zou willen. Maar zoals ieder bedrijf moet u uw business op gaan bouwen.

Onthoudt dit
Als de topman van Shell, Mac Donalds, Philips, en noem alle grote bedrijven maar op, er niet van overtuigd waren geweest dat zij het konden, hadden ze nooit bereikt wat ze nu bereikt hebben.
Ook u kunt zo’n topman worden en ik ben er van overtuigd dat het u gaat lukken.