Home » Kennisbank » Kun je bijverdienen zonder KVK

Bijverdienen zonder kvk

 

Bijverdienen zonder ingeschreven te zijn bij de kamer van koophandel (kvk)

Je kunt bijverdienen of freelance werken zonder ingeschreven te staan bij de kamer van koophandel (kvk) Je werkt legaal als je jaarlijkse omzet niet meer bedraagt dan € 7849.

Je kunt er dan voor kiezen om dat als maximaal bedrag aan te houden om bij te verdienen maar je kunt er ook voor kiezen om het eerste jaar of de eerste paar jaar bij te verdienen zonder in te schrijven bij de kamer van koophandel (kvk)

bijverdienen zonder in te schrijven bij de kvk

Maximaal bedrag per jaar bijverdienen

Heb jij een “gewone” baan waarbij je in loondienst werkt en wil je toch nog niets bijverdienen dan kun je tot € 7849 per jaar omzet verdienen (we hebben het bij eigen onderneming altijd over omzet) zonder dat je ingeschreven moet zijn bij de kvk.

Natuurlijk is die omzet geen volledige winst want er gaat ook nog belasting af.

Maar vind jij dat je voldoende bijverdient in een jaar als de belasting eraf is, en is het voor jou niet meer dan bijverdienste dan kun je zorgen dat je onder die grens blijft en dan wordt je ook niet aangezien als ondernemern.

 

Bijverdienste vanuit huis opbouwen

Je kunt er ook voor kiezen om je bijverdienste vanuit huis op te gaan bouwen. Misschien wil je op termijn gaan voor een volledig passief inkomen of in ieder geval voor een fulltime baan vanuit huis. Je kunt er dan voor kiezen om je bedrijf te gaan opbouwen en pas dan in te schrijven als je verwacht dat je jaarlijkse omzet boven de € 7849 gaat uitkomen.

Ben jij voornemens om vanuit huis een fulltime inkomen te gaan verdienen dan moet je op een gegeven moment inschrijven bij de kamer van koophandel. Je kunt niet leven en al je vaste laste betalen van een omzet van € 7849. Maar je kunt dat inschrijven wel zo lang mogelijk uitstellen