Home » Kennisbank » Marketing tip: Wat is Seo en waarom is het zo belangrijk?

Wat is Seo en waarom is het zo belangrijk?

 

De betekenis van SEO is search engine optimalisation . Dat betekend je website, je pagina of je blog optimaliseren voor de zoekmachines.
Zoekmachines zijn bijvoorbeeld Google, Bing en alle manieren waarop je via de computer iets opzoekt.

Dus in de marketing tip gaan we het hebben over de SEO

 

 

Om met je website goed gevonden te worden in de zoekmachines moet je deze optimaliseren voor de zoekmachines. Dat heet SEO

SEO. Waarom moet je je artikel optimaliseren?

 

Het belangrijkste van affiliate marketing is dat je mensen op je website krijgt. Bij voorkeur wil je natuurlijk klanten die via jou iets kopen.
Er zijn heel veel websites die dingen verkopen waaronder ook jouw concurrenten. Ook jouw concurrenten komen met hun website in Google of andere zoekmachines.

Jij moet dus tegen je concurrenten vechten en zorgen dat jouw website boven die van je concurrenten komt in Google. Alleen dan heb je meer kans op klanten op jouw website.
Om boven je concurrenten in Google te komen moet jouw website beter voldoen aan de eisen die Google stelt dan de website van je concurrenten. Met andere woorden jouw SEO moet beter zijn dan die van je concurrenten.

Er is een hele lijst van regels waaraan je moet voldoen om zo hoog mogelijk in Google te komen. Op het moment dat jouw artikel aan al die regels voldoet (en daarnaast natuurlijk ook jouw overige artikelen) lever je volgens Google waardevolle informatie en zal Google je website steeds hoger in Google tonen (ranken noemen we dat).

 

 

Zorg dat jouw website voorop loopt door de SEO van je website helemaal op orde te hebben

SEO, hoe zorg je dat je SEO goed is?

 

De basis van je SEO is goede zoekwoorden. En wat zijn dan precies goede zoekwoorden? Dat zijn woorden die de mensen in Google in tikken om iets bepaalds te kunnen vinden.

Dat dat zoekwoord de basis van je SEO is, dat is waarschijnlijk wel logisch.
Als jij tassen verkoopt of promoot en nergens op jouw hele website of in jouw artikel komt het woord tas voor dan zal jouw website nooit getoond worden als iemand op zoek is naar een tas.

Voor de SEO is het belangrijk dat je zoekwoord terug komt

Tassen is dan voor jouw website een zoekwoord. En voor de SEO van jouw website of artikel is het belangrijk dat het zoekwoord tassen of tas dan regelmatig in je tekst terug komt.

Als Google weet dat jouw website over tassen gaat dan zal hij jouw website tonen op het moment dat er in jouw artikelen dingen staan over tassen. Maar dat woord moet er dan wel meerdere keren in staan. Bovendien moeten mensen die op jouw website komen wel iets te lezen hebben over tassen. De tekst moet ook nog wel informatief zijn en niet alleen bestaan uit het zoekwoord of de zoekwoorden.

 

 

Voor Google is het belangrijk dat je zoekwoorden regelmatig terug komen in de tekst, anders weet Google niet wie hij naar je tekst moet sturen.

SEO, je kunt het zelf maar je kunt het ook uitbesteden.

 

SEO is niet heel moeilijk maar het maakt het schrijven van leesbare teksten wel heel lastig.  Er zijn best behoorlijk wat regels zijn waar je aan moet voldoen om je website zo hoog mogelijk te laten komen. Doordat je moet schrijven voor je klanten en je daarbij ook nog aan de regels van de SEO moet houden wordt het leuk schrijven best lastig.

Je kunt in het begin dan ook je tekst zelf schrijven en door een SEO specialist je tekst helemaal laten optimaliseren. Zij zijn er in gespecialiseerd om de tekst leuk te houden maar ook helemaal te optimaliseren voor een zoekmachine.

 

Een website kiezen waar de SEO geregeld is

 

Je kunt ook kiezen voor een website waar de SEO al geintegreerd is. Zo’n website is bijvoorbeeld de website van de IMU genaamd Phoenix.

Phoenix is er in twee varianten. Eentje compleet geoptimaliseerd om goede landingspagina’s te maken. Dit is de Phoenix premium en die kun je twee weken gratis uitproberen om te kijken of hij werkt voor jou. Dus jij maakt product reviews van de producten die jij promoot en plaatst die op de pagina. Vervolgens wordt jouw review “gescand” en krijg je automatisch alles wat je moet veranderen om een goede SEO pagina te hebben. Zo kom je direct hoog in Google met een pagina die er ook direct voor zorgt dat je dingen kan verkopen.

De tweede variant is de Phoenix ultimate welke je ook twee weken gratis uit kunt proberen  ook volledig geoptimaliseerd om goede landingspagina’s te maken maar daarbij zit ook software om blogs of artikelen te schrijven die gedeeltelijk automatisch SEO geoptimaliseerd worden door interne links. Waarin je een kennisbank kan opzetten en waarmee je dus een complete website kan bouwen waar je vrij snel hoog mee scoort in Google. En als die lekker loopt heb je nog de mogelijkheid om nog eens vier van die goed verdienende websites extra te bouwen.

SEO, een vak apart

 

Jij bent bezig met affiliate of misschien heb je zelf een business waarbij je dingen verkoopt via internet. Het belangrijkste van jouw business is jouw verkopen en het schrijven over je onderwerp. SEO is een vak apart.

Ik vind het erg leuk om daar ook mee bezig te zijn. Maar ik kan me voorstellen dat het wat overweldigend is als je er nooit mee gewerkt hebt.

Je hebt drie mogelijkheden in dit geval.

  1. Je gaat je er zelf in verdiepen en je gaat de SEO zelf doen
  2. Je gaat zelf schrijven en laat je artikelen vervolgens door een SEO expert optimaliseren
  3. Je neemt een website waarin je geen technische kennis nodig hebt en waarbij je bijna automatisch alles optimaliseert en je SEO als vanzelf goed gaat.