Home » Kennisbank » SEO tips. Voor meer bezoekers op je website

SEO tips.
Doe je zoekmachineoptimalisatie zelf

Een SEO website maken, of een bestaande website optimaliseren is belangrijk voor het aantal (goede) bezoekers op je website. SEO is eigenlijk het allerbelangrijkste deel van je website. Maar het vervelende is dat het je bezoekers niet mag opvallen dat je artikelen vol staan met SEO.

Om die reden is het verstandig je te verdiepen in SEO.
In dit artikel een aantal belangrijke SEO tips om je website te optimaliseren.

SEO tips

SEO tips; SEO tip 1

Zorg voor een duidelijk zoekwoord wat de juiste bezoekers aantrekt en wat ook nog zo hoog mogelijk scoort in Google.

Alle artikelen die je gaat schrijven over je onderwerp ga je bekijken op belangrijke woorden. Gebruik daarbij per artikel 1 belangrijk woord of korte zin en zorg dat die op de belangrijke plaatsen terugkomt. Maar dan wel zo dat het voor je lezers niet vervelend is en dat de tekst leesbaar blijft.

SEO tips; SEO tip 2

Zorg voor de juiste foto’s, plaatjes of infographics bij je artikelen. Geef alle plaatjes, foto’s etc de naam van het zoekwoord.
Als je ze in je artikel hebt geplaatst zorg dan dat bij de alttekst van het plaatje ook het zoekwoord staat.

SEO tips
SEO tips

SEO tips; SEO tip 3

Zorg dat je zoekwoord in de titel staat, en maak een slug met uitsluitend je zoekwoord.
Zet je zoekwoord ook in de eerste alinea. Zorg ervoor dat het in een h1 titel staat maar verwerk het ook een aantal keren in een h2 en h3 headers.

Een titel moet langer zijn dan 40 tekens inclusief spaties en korter dan 65 tekens inclusief spaties.

SEO tips ;SEO tip 4

Zorg voor een goede snippet. Omschrijf zo duidelijk mogelijk maar in zo weinig mogelijk woorden de inhoud van je artikel met zoekwoorden. De snippet moet langer zijn dan 100 tekens inclusief spaties en korter dan 160 tekens inclusief spaties.

SEO tips
SEO tips

SEO tips ; SEO tip 5

Gebruik korte zinnen in je artikel. Gebruik alinea’s van niet meer dan 4 zinnen. Op die manier blijft de tekst leesbaar. Dat is erg belangrijk om je bezoekers op je website te houden. Maar ook Google bekijkt dat.

SEO tips ; SEO tip 6

Gebruik overgangswoorden in je tekst. Hoe meer overgangswoorden erin zitten hoe beter je artikel rankt in Google.

SEO tips
SEO tips

SEO tips ; SEO tip 7

Je schrijft voor bezoekers en niet voor Google. Het is dus belangrijk dat je tekst leesbaar is. Daarnaast is het belangrijk dat je tekst ook tijdens het scannen van je bezoeker direct duidelijk is waar het over gaat.

Veel mensen lezen alleen iets als ze het echt interessant vinden. Voordat ze het artikel gaan lezen gaan ze eerst scannen of ze hun kostbare tijd aan dit artikel gaan besteden.

SEO tips ; SEO tip 8

Zet onder je foto’s, plaatjes etc ook bijschriften. Mensen die je artikel scannen lezen vaak wel de bijschriften onder de foto’s. Als daar al informatie in staat wat ze interessant vinden is de kans groter dat ze het hele artikel gaan lezen.

SEO tips

SEO tips ; SEO tip 9

Zorg dat er in je artikel linken staan naar een ander relevant artikel op je website. Zo krijg je een soort spinnenweb op je website van alle pagina’s die aan elkaar gelinkt zijn.
Doordat je website zo één geheel wordt scoor je hoger in Google.

SEO tips ; SEO tip 10

Zorg voor een externe link in je artikel en bij voorkeur naar een relevant artikel. Natuurlijk als je een affiliate website hebt, link je naar je te promoten product. Maar te veel commerciële links straft Google weer af.

SEO tips

Belangrijkste SEO tip

Nu kun je als beginnende website bouwer je gaan verdiepen in de SEO en je best doen om je website zo goed mogelijk te optimaliseren.
Je kunt er ook voor kiezen om een website te nemen waarin al deze SEO tips min of meer vanzelf gaan.

Natuurlijk gaat er niets vanzelf als jij niet de belangrijkste dingen aangeeft. Maar een website waarbij je artikel direct gescand wordt of je zoekwoord op de juiste plaatsen staat is wel handig. En als dat niet zo is dat dat door de website direct aangegeven wordt.
Een website waarbij interne linken direct worden toegevoegd zonder dat jij dat hoeft te doen is ook wel erg makkelijk.

Op die manier kun je heel veel dingen simpelweg niet vergeten. Zo kun jij je richten op het goed schrijven van content.

Zo’n website is bijvoorbeeld de website van de IMU genaamd Phoenix.

Phoenix is er in twee varianten. Eentje compleet geoptimaliseerd om goede landingspagina’s te maken. Dit is de Phoenix premium en die kun je twee weken gratis uitproberen om te kijken of hij werkt voor jou.

Dus jij maakt product reviews van de producten die jij promoot en plaatst die op de pagina. Vervolgens wordt jouw review “gescand” en krijg je automatisch alles wat je moet veranderen om een goede SEO pagina te hebben. Zo kom je direct hoog in Google met een pagina die er ook direct voor zorgt dat je dingen kan verkopen.

De tweede variant is de Phoenix ultimate welke je ook twee weken gratis uit kunt proberen

 

ook volledig geoptimaliseerd om goede landingspagina’s te maken maar daarbij zit ook software om blogs of artikelen te schrijven die gedeeltelijk automatisch SEO geoptimaliseerd worden door interne links. Waarin je een kennisbank kan opzetten en waarmee je dus een complete website kan bouwen waar je vrij snel hoog mee scoort in Google. En als die lekker loopt heb je nog de mogelijkheid om nog eens vier van die goed verdienende websites extra te bouwen.