Home » Reviews » Creditcard: Review American express flying blue gold card

Review en ervaring

American express flying blue gold card

Mijn flyingblue american express card

Ik heb een aantal jaren geleden een amercian express kaart aangeschaft via de KLM. We gingen een reis maken met de KLM naar Suriname en via American Express kreeg ik dubbel miles. Één keer omdat we de reis via de KLM boekten kregen we het aantal miles dat we moesten vliegen en één keer omdat we de reis hadden betaald met de Amercian express kaart.

Voor iedere euro die je uitgeeft als je een gouden kaart hebt krijg je 1 mile terug waarmee je zowel bij de KLM als bij Transavia en alle partners van KLM kan betalen met de gespaarde miles als je een vliegticket boekt.

Algemene gegevens:

American Express
Gebouw Atlas Amerika
Hoogoorddreef 15
1101 BA Amsterdam-Zuidoost

Corporate kaarthouders - Algemeen:
» +31 (0)20 - 50 48 700

Over het bedrijf

American Express is een financiële dienstverlener die over vrijwel de gehele wereld werkzaam is. Het is echter lastig te betalen in landen die issue’s hebben met Amerika omdat het hoofdkantoor van Amercian Express in New York gevestigd is.

In Nederland kun je gewoon hulp krijgen van Nederlands sprekende mensen bij de hulpservice en dat is prettig als je vragen hebt.

Er zijn verschillende soorten kaarten en door de samenwerking met verschillende bedrijven waaronder de KLM zijn er ook verschillende voorwaarden aan de kaart.

Het grote voordeel van de KLM flying blue kaart is dat je per uitgegeven euro 1 mile krijgt bij de gouden kaart. De kaart kost € 180 op een jaar (het eerste jaar gratis) maar die € 180 heb je er snel uit als je je kaart gebruikt om te betalen.

 

Wat claimt het bedrijf (en dan gaat het over de flying blue gold kaart)

Voor iedere bestede euro krijg je 1 mile terug

Als je je kaart veel gebruikt om te betalen (tanken, betaling van een reis ongeacht of je met het vliegtuig gaat, dagelijkse boodschappen, kortom overal waar je met je kaart kan betalen) heb je in no time veel miles bij elkaar gespaard die je kunt gebruiken om een vliegticket te boeken.

Vliegticket boeken

Een vliegticket is ongeveer 30000 miles naar Spanje. Als je hieronder de flying blue kaart aanvraagt krijg je al meteen 20.000 miles cadeau.
Je miles zijn normaliter 2 jaar geldig maar iedere keer als je betaald met je kaart blijven je gespaarde miles weer twee jaar geldig. € 10000 geef je als je je kaart continu gebruikt zeker wel uit in een jaar en dus spaar je iedere  keer lekker voor een enkel ticket. Hoe meer miles, hoe verder je je uiteraard kunt vliegen.

Als je veel en vaak vliegt dan kun je je miles ook nog eens gebruiken voor een upgrade naar de businessclass als je ver gaat vliegen. Maar je kunt er ook loungetoegang voor kopen.

Gratis twee extra kaarten aanvragen

Je kunt voor die € 180 nog twee extra kaarten aanvragen. OP die manier gaat het sparen natuurlijk dubbel zo snel. Als je partner ook zoveel mogelijk met de kaart betaald.

Aanvullende reis en annuleringsverzekering

Op het moment dat u de reis met de kaart hebt betaald of het verblijf ergens met uw kaart hebt betaald heeft u een reis- en annuleringsverzekering. Dit scheelt op iedere reis twee verzekeringen.

Met de Gold Card beschikken u, uw partner en uw kinderen over een wereldwijde verzekering bij reisongevallen. Voorwaarde is dat uw reis of verblijf is betaald met de kaart. Tot maximaal € 50.000 in geval van overlijden gedurende uw gehele reis.

Aanvullende reis ongemakken verzekering

De reisongemakkenverzekering vergoedt de noodzakelijke bijkomende kosten veroorzaakt door vertraging van bagage of vlucht van minimaal 4 uur. Voorwaarde is dat uw reis of verblijf is betaald met de kaart. Bagagevertraging: na 4 uur max. per claim € 275, vluchtvertraging: 4 uur max. per claim: € 150.

Geld-terug-garantie

Heeft u een aankoop gedaan en betaald met de kaart. Wilt u deze binnen 90 dagen terugbrengen of ongedaan maken en gaat de winkel daar niet mee accoord dan kunt u terugvallen op de Geld-Terug-Garantie tot een maximum van € 400 per claim en twee claims per 12 maanden.

 

 

Wat krijg je en krijg je waar voor je geld

Mijn partner en ik hebben beiden een American Express kaart op 1 account. Dat betekend dat als hij onderweg is en tankt met zijn kaart dat ik thuis ook een kaart heb om aankopen mee te doen. Op die manier spaar je dus dubbel hard voor miles.

Je kunt op 1 account drie kaarten aanvragen. Dat is me bij de mastercard nog niet gelukt. Verder spaar ik met deze kaarten voor vliegtickets of andere uitgaven. Maar aangezien wij regelmatig naar Spanje gaan, heb ik minimaal eens op een jaar twee gratis tickets.

Ik vind dus dat ik ten opzichte van andere creditkaarten wel behoorlijk wat voordelen heb. Daarnaast heb ik de experience app die gekoppeld staat aan mijn kaart. Ik moet dezelfde prijs betalen voor evenementen en concerten maar ik (en degene die een american express kaart hebben) krijgen voordat de verkoop begint al de mogelijkheid om te kopen in de voorverkoop.

Mijn ervaringen met de American express gold kaart

Mijn ervaringen met de American express flying blue gold kaart zijn goed. Je kunt nog niet overal betalen met American express omdat die schijnbaar duurder is voor een winkel of restaurant om die te accepteren. Maar tanken is over het algemeen geen probleem.

Verder heb ik mijn kaart gekoppeld aan mijn paypal account en op die manier ontvang ik dus voor iedere aankoop die ik via internet doe en waar ik met paypal kan betalen miles.

Wij gaan regelmatig naar Spanje en ik vlieg minimaal eens per jaar met miles naar Spanje. Je hoeft er niets meer voor te doen en de spullen die ik koop met de pas had ik toch gekocht.

Ik vind het dus prettiger dan een mastercard maar ik ben wel blij dat ik die ook heb omdat je niet overal met American express kan betalen.

Ik krijg iedere maand netjes een overzicht van mijn uitgaven en wanneer ze gaan innen. Dus dan zorg ik dat het geld op de rekening staat en wordt het automatisch afgeschreven.

Wat is de prijs van de kaart

De prijs van de kaart is € 170 per jaar.  De mastercard is iets goedkoper. De gold versie kost voor zover ik weet € 37,50 en een tweede en derde kaart ieder € 20.
De American express flying blue kaart is het eerste jaar gratis als je hem via mijn link besteld. Daarnaast krijg je ook al meteen 20.000 miles bijgeschreven als je je kaart direct gaat gebruiken. En dat is goed voor een ticket naar Spanje (of waar je naar toe wil natuurlijk.

Eindoordeel

Positieve punten:

  • De kaart is het eerste jaar gratis in gebruik.
  • Met iedere uitgegeven euro krijg je 1 mile. En iedere keer als je de kaart gebruikt wordt de geldigheid van de miles weer met 2 jaar verlengd
  • Als je een reis boekt en betaald met de kaart heb je automatische een reis- en annuleringsverzekering (kijk wel de voorwaarden na) dat scheelt dus per vakantie 2 verzekeringen en in het geval van een doorlopende reisverzekering scheelt het op jaarbasis al snel € 300
  • Reis ongemakken verzekering als je de reis met de kaart hebt betaald. € 150 als je langer dan 4 uur vertraging hebt en € 275 als je bagage langer dan 4 uur vertraging heeft
  • 90- dagen geld teruggarantie als je iets met de kaart gekocht hebt.
  • Twee extra kaarten gratis.

Negatieve punten:

  • Contant geld opnemen is behoorlijk duur
  • Omdat het voor degene die de kaart accepteert duurder is om american express te accepteren kun je niet overal met American express betalen hoewel het wel steeds beter wordt.
  • De hulpservice is alleen telefonisch bereikbaar en niet per mail wat vervelend is als je weinig tijd hebt tijdens kantooruren om te bellen.

 

Al met al wegen wat mij betreft de voordelen zeker wel op tegen het feit dat hij duurder is dan een mastercard. Je krijgt namelijk ook veel meer. Ik spaar miles die wij gebruiken om vliegtickets mee te betalen maar het is ook mogelijk om een hotel te boeken met de miles of een diner in een restaurant. Verder is er nog een shop waar je miles kan inwisselen voor spullen.

Ik ben dus supertevreden en blij met de kaart en ik mag jou nu de kaart aanbieden een jaar gratis en met 20.000 miles cadeau.