Home » Reviews » Review Bitmymoney. De beste spaar- en beleg rekening

Review Bitmymoney. De beste spaar- en beleg rekening

Sparen en/of beleggen bij bitmymoney is heel eenvoudig. Eigenlijk is het zo eenvoudig dat het bijna eng is. Veel mensen zijn nog maar net bezig of misschien nog helemaal niet bezig met het feit dat hun geld op de bank niets meer opbrengt.

Sparen is simpel

Sparen bij bitmymoney is eigenlijk net zo simpel als dat het is bij de bank. Je stort je geld op bitmymoney. Je geld staat op een nieuw soort van bankrekening. Echter omdat de coins waarin je je geld kunt beleggen meer of minder waard kunnen worden, kan je gestortte geld dus ook meer of minder waard worden.

Maar ik ga het principe uitleggen hieronder

Open je rekening met je code

Klik op de coin die jij wil kopen

Klik op koop en betaal met ideal.
Je hebt je bitcoin of andere coin gekocht

Bitmymoney als lange termijn spaarrekening

Ik gebruik bitmymoney zelf als lange termijn spaarrekening. Dat wil zeggen dat ik maandelijks een vast bedrag overmaak naar bitmymoney en dat geld is voor later.
Voor mij is bitmymoney geen manier om geld te verdienen. Maar het is een manier om (hopelijk) mijn geld te vermeerderen zoals ik dat vroeger op de bank deed.

Rente op de bank

Vroeger kreeg ik rente op de bank. Toen ik nog jong was had ik een zilvervloot rekening waar ik maar liefst 10% rente kreeg. Daarbij kreeg ik rente op rente. Dat betekende dat ik bij € 100 wat ik gestort had het eerste jaar € 10 kreeg. Maar het tweede jaar werd de € 10 opgeteld bij de € 100 en kreeg ik dus 10% over € 110. Dat noemden ze rente op rente.

Geen of weinig rente meer op de bank

Tegenwoordig als je wil sparen voor je kinderen kun je geen rekeningen meer openen met dergelijke hoge rentes. Tegenwoordig mag je al blij zijn dat je 1% rente krijgt op een spaarrekening. Dat betekend dat als je € 100 voor je kind of voor jezelf op de bank zet, dat je aan het eind van het jaar precies € 1 krijgt voor je € 100.

Als je kind zelf werkt en zijn werkgeld of zijn spaargeld daarbij ook op de bank zet en je komt boven een bepaald bedrag dan kan het zomaar zijn dat je kind opeens moet gaan betalen over het geld wat op de bank staat.

Maar niet alleen je kind. Als jij altijd zuinig hebt geleefd en je geld hebt gespaard in de hoop iets extra’s te hebben als je stopt met werken. Dan kan het zomaar zijn dat je nu over je gespaarde geld moet betalen. De zogenaamde negatieve rente.

Dat is natuurlijk wel een beetje zuur.

Andere manieren om je geld te vermeerderen

Om die reden gaan mensen op zoek naar andere manieren om hun geld te vermeerderen. En een goed alternatief daarvoor is bitmymoney vind ik zelf.

 

 

 

 

Laat je geld groeien en laat het door de inflatie niet minder waard worden.

Risico’s bij beleggen

Bitmymoney is sparen maar ook een vorm van beleggen. Je koopt namelijk bitcoins, ethereum, litcoins of pax goud. Voor de meeste mensen zijn de crypto valuta eigenlijk nog een beetje vaag. Vele mensen hebben gezien dat je met bitcoin miljonair kon worden in redelijk korte tijd. Maar verder is het allemaal toch nog heel erg vaag.

Ondanks de lage rente lijkt de bank veilig

Om die reden houden vele mensen hun geld dan toch liever op de bank. Want ondanks dat ze dan misschien iets moeten betalen en ondanks dat hun geld dan verder niet vermeerdert is dat toch nog de veiligste optie. Waar echter weinig mensen rekening mee houden is de inflatie en de koopkracht. Want als je geld op de bank niet vermeerdert wordt het alleen maar minder waard door de inflatie.

Dus ondanks dat het veilig lijkt te staan en op het zicht niet minder waard lijkt te worden, is dat echter wel degelijk het geval.

Is Bitmymoney veilig?

Maar ook je geld sparen bij bitmymoney is niet zonder risico. Alleen is het risico veel zichtbaarder. Alle coins waar je in spaart hebben een marktwerking. En dat kan betekenen dat als de markt instort je opeens heel veel minder geld op je rekening hebt staan.

Je kunt geld op bitmymoney eigenlijk vergelijken met de huizenmarkt. Ten tijde dat ik dit artikel schrijf (oktober 2021) is de huizenmarkt overspannen en kun je van je huis waar je nu in woont veel geld krijgen als je het verkoopt. Over een tijdje stort de huizenmarkt vanzelf weer in en is je huis veel minder waard als dat het nu is.

Echter als je het vergelijkt met 20 jaar terug is ieder huis in waarde gestegen. Ondanks de marktwerking en ondanks dat het de ene keer meer waard is dan de andere keer. Op de lange termijn is alles meer waard geworden.

Zo werken de stabiele coins ook. De bitcoin kon je ooit voor € 9 kopen. Ondanks dat hij soms heel hard gestegen is en soms heel hard gedaald is, is de laagste prijs van dit jaar ongeveer € 28000 geweest.  Als jij dus 10 jaar geleden voor € 1000 bitcoins had gekocht was je nu miljonair geweest.

Je hebt een dagcurve dus je kunt de hele dag zien wat jouw coin doet, of hij stijgt of daalt

Je hebt een maandcurve waarbij je kunt zien wat jouw coin in de afgelopen maand heeft gedaan en of je verdient of verloren hebt.

Je hebt een jaarcurve waarbij je kunt zien wat jouw coin per jaar doet.

Bitmymoney is dus een soort van spaarplan

Wil jij snel geld verdienen? Dat kan bij bitmymoney maar dan moet je er in 1 klap heel veel geld opzetten en weer verkopen bij een betere prijs.

Ikzelf gebruik bitmymoney als spaarplan. Ik stort maandelijks een spaarbedrag over naar bitmymoney. En tot nu toe is mijn kapitaaltje langzaam aan het stijgen ondanks dat ik twee grote dips mee heb gemaakt dit jaar.

 

 

 

 

 

Je kunt bij maandelijks sparen een bedrag invullen en dat wordt dan met een automatische incasso direct omgezet in de coin die jij wil. Ik spaar zelf in bitcoins omdat ik dat de meest stabiele coin vindt.

Wat kost bitmymoney?

Als je geld stort en als je geld eraf haalt zitten er kosten aan bij bitmymoney. Dat is de manier waarop dit bedrijf hun geld verdienen.

Hoe verdient de bank zijn geld?

De bank verdient zijn geld door het geld wat spaarders inleggen weer te gebruiken om uit te lenen aan mensen die een hypotheek nodig hebben. Dat was in ieder geval vroeger zo. Tegenwoordig verdienen ze op andere manieren maar daar kom ik zo op.

In de eerste instantie spaarde jij bijvoorbeeld € 1000 en kon je dat tegen een bepaalde rente voor een aantal jaren vastzetten. De bank was dan gegarandeert dat zij dat geld een aantal jaren konden uitlenen tegen een veel hogere rente als dat jij ervoor kreeg. En dat verschil in rente was het geld wat de bank verdiende.

Tegenwoordige betaal je voor een storting, voor een overschrijving, voor een papieren overzicht en voor nog veel meer. Maar op die manier verdiende de bank vroeger het geld.

Hoe verdient bitmymoney zijn geld?

Omdat jouw geld is belegd in coins of in goud via bitmymoney  kunnen zij dus niets met het geld of de coins die ze voor jou bewaren. Maar er werken mensen bij dit bedrijf die betaald willen worden en ze gebruiken apparatuur wat betaald moet worden en dus moet er ook geld verdient worden.

Dat geld verdienen ze door de bied en laat koers van de coin die jij koopt.
Stel dat de hoogste koers (de biedkoers) op dit moment op € 50 staat van de coin die jij wil kopen en de laagste koers (de laatkoers) staat op 47,50. Dan betaal jij nu dus € 50 en je krijgt € 47,50. Het verschil van die € 2,50 is de verdienste van het bedrijf.

Stel dat de coin die jij hebt gekocht nu gestegen is naar € 60 en de laatkoers is € 57,50 dan krijg jij bij verkoop van de coin maar € 57,50 gestort in plaats van de € 60
Dat is de commissie die berekent wordt voor het bewaren en het verwerken van je betalingen.

Op die manier verdient bitmymoney dus zijn geld. Het is dus belangrijk dat als je geld stort je het geld er niet afhaalt als het minder waard is dan toen je het erop zette, want dan heb je namelijk verlies op je geld.

Om die reden gebruik ik bitmymoney als lange termijn spaarplan. Want net als bij de huizenprijzen loopt de prijs van de coins gestaag op en zal na een aantal jaren het geld wat je gestort hebt meer waard zijn als dat je het op de bank gestort had, ondanks de kosten die je moet betalen.
Echter is dit geen beleggingsadvies. Ik kan niet in de toekomst kijken. Dit is mijn eigen manier van handelen en ik zeg niet dat deze heilig is en dat het precies uitkomt wat ik nu zeg. Uitkomsten uit het verleden zijn geen garanties van de toekomst.

Over het bedrijf bitmymoney

Het bedrijf biedt gratis een rekening aan waar je je bitcoin of andere coins die ze aanbieden op kan bewaren.

 

 

 

 

 

 

Je kunt vrienden uitnodigen om ook te verdienen aan bitmymoney.  Jij krijgt een percentage op het moment dat ze geld storten.

 

Je hebt een hele support afdeling als je vragen hebt. De mail wordt bij mij in een paar uur beantwoord.

 

Je kunt de voorwaarden inzien

 

Ik denk dat het een overzichtelijk bedrijf is waarin veiligheid hoog in het vaandel staat.

Bedrijfsinformatie

Bitmymoney BV
The Hague Security Delta (HSD)
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595AN Den Haag
KvK Bitmymoney BV 67547893
BTW NL857069111B01

support@bitmymoney.com

Bitmymoney is een van de oprichters van de Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland. Een goed imago, betrouwbaarheid en vertrouwen zijn belangrijke basisvoorwaarden voor een professionele en succesvolle bitcoinsector. De Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland hecht daarom groot belang aan de handhaving en versterking van de reputatie en integriteit van de bij haar aangesloten bedrijven. Het doel van de Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland is het bewaken van de kwaliteit van de aangesloten Bitcoinbedrijven in Nederland door het bevorderen van zelfregulering en het voorkomen en bestrijden van Bitcoin gerelateerde fraude. De vereniging is sinds 2014 actief en biedt overheden en andere instellingen een aanspreekpunt.
Bron:bitmymoney.com

Geregistreerd bij de Nederlandse Bank

Bitmymoney heeft op 16 november de registratie verkregen bij DNB.

 

Beveiligingsmaatregelen

Bitmymoney heeft de beveiligingsmaatregelen hoog in het vaandel staan. Dat is belangrijk voor jou als klant omdat je zo weet dat je geld ook serieus veilig staat en dat er niet gehackt kan worden of dat je slachtoffer kunt worden van diefstal van coins.

  1. 95% van de coins van klanten worden offline opgeslagen op verschillende locaties. Op die manier kan er niemand bij als het bedrijf gehackt zou worden.
  2. Klanttegoeden worden ondergebracht in de Stichting Bitmymoney Client Management Foundation. Niemand ook bitmymoney kan bij deze tegoeden alleen de klant zelf. Mocht het bedrijf failliet gaan dan kan alleen de klant zelf hier aanspraak maken op zijn tegoed.
  3. Je kunt alleen verkopen naar je eigen bankrekeningnummer.
  4. Je kunt alleen versturen via het bitcoinnetwerk naar een eigen wallet waarbij je ook moet bewijzen dat dit wallet van jou is.
  5. Nieuwe bankrekeningen worden altijd geverifieerd voordat er geld gestort kan worden of bitcoins of andere coins verkocht kunnen worden
  6. Al het internet verkeer voor en achter de website loopt over beveiligde verbindingen.
  7. Er worden maatregelen genomen om zeker te weten dat de juiste klant achter de verbinding zit. Dit is tweeledig ten eerste om de klant te beschermen maar ook om witwassen tegen te gaan.

Daarnaast worden nog heel veel tips gegeven om zelf ook zo veilig mogelijk te werken. Zoals het instellen van een two factor identificatie waarbij je eerst een sms krijgt om in te kunnen loggen. Je wachtwoord zo sterk mogelijk maken en je kunt tot maximaal € 50 per keer aan coins inkopen als je meer wil moet je jezelf identificeren.

Daarnaast wordt het personeel volledig gescreend en worden alle zaken op allerlei locaties opgeslagen zodat er geen gegevens en volledige bedragen bij elkaar worden bewaard.

Conclusie

Zeker met alle veiligheidsmaatregelen en het feit dat alle gegevens gewoon simpelweg op de site te vinden zijn met adres en al geeft dit bedrijf mij volledige zekerheid dat ik mijn geld veilig heb staan. Het fluctoreren van de coins is iets waar zij part noch deel aan hebben en ik weet dat ik daarmee een bepaald risico loop. Naar mijn idee is dat risico is dat risico minder als dat mijn geld op de bank staat en verwacht ik dat mijn geld over een aantal jaren meer heeft opgebracht dan op de bank.

Ik stort geen geld wat ik niet kan missen. Ik zorg dat ik mijn rekeningen betaald en heb en dat ik geld heb om te leven alvorens ik geld op deze rekening stort. Als ik het dan onverhoopt toch kwijt raak omdat de coins waardeloos zijn geworden heb ik gegokt en verloren. Natuurlijk zou dat heel zuur zijn maar vooralsnog ga ik daar niet vanuit anders zou ik dit niet doen.

Nogmaals dit is geen advies. Ik raad een ieder aan die interesse heeft om ook bij bitmymoney te sparen zelf onderzoek te doen naar hoe één en ander werkt.