Home » Reviews » Voor de online ondernemer: Review Cashcow academy

Review Cashcow academy

Ik had zelf niets met Youtube filmpjes maken. Maar in het webinar van Jacko Meijaard die mij coacht in de affiliatemarketing hadden we een webinar over het maken van goede Youtube filmpjes.

We hadden het deels over wat Youtube kan doen voor je affiliatewebsite en deels over hoe je een winstgevend Youtube kanaal opzet. Mijn interesse was gewekt en ik ben op zoek gegaan  om hier meer over te leren.

Zodoende kwam ik uit bij de Cashcow academy.

Het product van de Cashcow academy

De cashcow academy biedt een zeer uitgebreide videocursus aan waarbij je leer op een (zeer) winstgevende manier een Youtube kanaal op te zetten
Cashcow betekend melkkoe. Dit houdt in dat je van al bestaande filmpjes nieuwe filmpjes gaat maken.

Eigenaar van de Cashcow academy

De eigenaar van de Cashcow academy is Jelline Brands. Zij is begonnen als influencer en vervolgens is ze haar eigen bedrijf gestart.
Dit bedrijf, een reclamebureau is ze gestart tijdens haar studie rechten. Omdat ze zich volledig wilde focussen op haar bedrijf is ze met haar studie gestopt.

Onder leiding van een Amerikaan heeft ze zelf een aantal winstgevende Youtube kanalen opgezet en met de Cashcow academy heeft ze inmiddels al veel mensen geholpen aan een passief inkomen via Youtube.

Wat claimt de Cash cow academy

 • Dat ze de eerste in Nederland zijn die een cursus aanbieden hoe je een cash cow kanaal opzet en onderhoudt.
  Voor zover ik heb gezien is het inderdaad de enige Nederlandstalige cursus om te volgen om een cash cow kanaal op te zetten.
 • Dat je een super winstgevend youtube kanaal kunt opzetten zonder zelf een video op te nemen.
  Cash cow betekend melkkoe en in de marketing betekend het dat de meest winstgevende tak van je bedrijf de melkkoe is die de andere takken onderhoudt.
  In Youtube termen betekend het dat je met al bestaande filmpjes een nieuw filmpje maakt wat voor jou geld gaat verdienen.
 • Dat een case studie heeft aangetoond dat je van 0 naar € 10000 gaat binnen drie maanden.
  Ik ben zelf nog niet begonnen op Youtube, maar gezien het niveau van de cursus en het cursus materiaal ben ik er zeker van dat het moet lukken. Maar net als bij ieder ding wat je doet om geld te verdienen. Het komt niet aanwaaien, je zult er wel iets voor moeten doen. (al word je in de cursus ook geleerd hoe je met zo weinig mogelijk werken geld kan verdienen.)
 • Dat het een complete en resultaatgerichte cursus is.
  En ook dat klopt wel. Met name resultaatgericht. Er wordt een kleine uitleg gegeven over hoe je een dergelijk filmpje maakt maar er wordt eigenlijk meer uitleg gegeven over hoe je het werk kan uitbesteden en dat jij het alleen maar online hoeft te zetten en te cashen. En over dat cashen gaat het gedurende de cursus heel veel. Het is voornamelijk gericht op resultaat bereiken.
 • Het is een uniek verdienmodel met hoge marges, weinig concurrentie en je kan er een volledig passief inkomen van maken.
  Ook dat klopt nog wel op dit moment. De Cash cow academy bestaat nog niet zo lang en er is nu nog niet zoveel concurrentie. Maar hoe meer mensen dit verdienmodel ontdekken, hoe meer concurrentie maar ook hoe meer Youtube overspoeld wordt met dergelijke kanalen.

Wat krijg je en krijg je waar voor je geld?

Wat krijg je?

In de eerste instantie dacht ik dat de cursus wel erg duur was. Maar het is de investering meer dan waard want als je de cursus stap voor stap volgt dan heb je binnen 2 of maximaal 3 video’s je investering terugverdient.
De academy claimt dat het kan met 1 video maar dan op langere termijn.

Je krijgt levenslang toegang tot de lesstof die bestaat uit 14 modules met daarin een groot aantal video’s. En de modules gaan over: hoe je een winstgevende niche markt zoekt tot over hoe je je video optimaliseert en van hoe je geld verdient tot hoe je moet opschalen om meer geld te verdienen.

Daarnaast behoren er nog een aantal bonussen bij die een totale waarde hebben (als je ze los koopt) van € 6000 en die bestaan uit: een casestudie waarmee je helemaal meekijkt naar het proces van het maken van een video tot het echte geld verdienen met een video (de casestudie van 0 naar € 10000). De cash cow academy voor gevorderden, Hoe je zelf content kan maken wat viraal gaat, tot een module over financiën en hoe je zo goedkoop mogelijk je video’s kunt (laten) produceren en zoveel mogelijk kan verdienen.

Krijg je waar voor je geld?

Ja, volmondig ja.
De hele cursus is resultaatgericht en dat betekend dat er alle mogelijke moeite wordt gedaan om samen met jou een winstgevend kanaal op te zetten. Je bent lid van een community die je helpt daar waar nodig maar ook Jelline is van de partij om je met raad en advies bij te staan.

Ik denk dat het een groot voordeel is dat deze academy nog maar net bestaat en dat de eigenaar Jelline er een groot succes van wil maken. En succes kan alleen maar bereikt worden door de cursisten goede resultaten te laten behalen en dat lukt prima.

Mijn ervaringen met de cursus

Die zijn nog niet heel groot. Ik heb de video’s even snel doorgekeken (allemaal kleine stukjes) om te zien hoe de lessen eruit zien en hoe groot of hoe klein de stappen zijn die gemaakt worden.
Ik moet zeggen dat de stappen klein zijn. Je wordt echt aan de hand genomen en stap voor stap bouw je je kanaal op.
Bij iedere stap is er uitleg over hoe je dat doet.


Ik heb al heel veel dingen gezien waar ik zelf geen idee van had of wat ik niets eens wist dat het kon. Bijvoorbeeld een eigen header maken in je pagina.
Maar er wordt ook nagedacht over kleuren, over thumbnails en ga zo maar door.

Die ervaringen kan ik ook zeker goed gebruiken in de review video’s die ik nu maak om mijn affiliate websites te ondersteunen.
Daar heb ik momenteel mijn handen nog aan vol maar ik ben zeker van plan om binnen afzienbare tijd een cash cow kanaal te starten. Ik heb de cursus niet voor niets aangeschaft en ik wil hem ook wel heel graag terugverdienen want dat is wel mijn uiteindelijke doel

Eindoordeel

In de eerste instantie schrok ik eigenlijk van de prijs die gevraagd werd voor de cursus. Maar omdat ik al gezien had dat er binnen de affiliate marketing ook al leuk verdiend werd met video’s wilde ik dat eigenlijk ook. Ik heb dus de stoute schoenen aangetrokken en de cursus besteld en ik moet eerlijk zeggen dat ik wel echt het idee heb dat ik hier inderdaad wel behoorlijk wat geld mee kan gaan verdienen en dat ben ik ook zeker van plan.