Home » Reviews » Voor de online ondernemer: Review de Tornado Masterclass

Review de Tornado Masterclass van de Internet Marketing Unie (IMU)

De Tornado masterclass is één van de meest uitgebreide cursussen op het gebied van het bouwen van een online business die ik tot nu toe gezien heb.
Echt ieder facet van het opbouwen van een business komt aan bod.
Het is niet alleen gemaakt voor affiliate marketing. Maar iedereen die een online product of online dienst aanbied kan via deze cursus opschalen en of op de beste manier starten die je je maar voor kunt stellen.

 

Wie of wat is de Internet Marketing Unie

Tonny Loorbach is de oprichter van de IMU. In 2010 is hij met de IMU begonnen als eerste bedrijf.
Inmiddels is Martijn van Tongeren mede eigenaar en is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste marketing platformen van Nederland.
Het bedrijf is begonnen zoals ieder bedrijf, klein en van thuis uit. Tonny hielp mensen met het leren van online marketing en met website software.
Hij heeft zich gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie en daarmee zijn ze groot geworden.

Martijn van Tongeren begon als klant van de IMU maar ze hebben hun krachten gebundeld en zijn samen verder gegaan wat ze geen windeieren heeft gelegd.

Het is inmiddels een bedrijf met heel veel kennis en ervaring. Maar de heren hebben ook niet stil gezeten en hebben zichzelf steeds verder ontwikkeld. Tonny heeft nog een aantal bedrijven naast de IMU. Doordat ze zichzelf nog steeds ontwikkelen en ook steeds nog bezig zijn met het ontwikkelen van de IMU zijn zij zeker de aangewezen personen (en het door hen opgeleide team) om een ieder die geïnteresseerd is op de goede manier op weg te helpen naar de top.

 

Wat claimt het bedrijf

Ze geven aan dat ze op alle fronten van de online marketing hebben gespeeld. Dat ze veel hebben gewonnen maar ook veel hebben gefaald. Ze claimen dat ze een enorme rugzak met informatie hebben die ze graag willen delen.

Hun wens was om ooit de beste cursus over online marketing te maken en ze gaan er vanuit dat het met deze cursus zeker is gelukt.

 

Wat krijg je bij de Tornado Masterclass?

Je krijgt toegang tot 43 video’s waarin ALLES wordt uitgelegd over online marketing.
Maar niet alleen over online marketing maar ook hoe je een website op de juiste manier opbouwt.

 

Start met het maken van een bedrijfsplan

Als je start bij video 1 dan begin je ook echt aan het begin en in het begin nog zonder website. Je start met het maken van een bedrijfsplan voor je online business. Tonny en Martijn laten je over ieder facet van je online bedrijf nadenken.
Ze komen niet met simpelweg wat voorbeeldjes. Je krijgt eerst voorbeeldjes en daarna mag je direct aan de slag voor je eigen bedrijf.

Iedere stap wordt uitgelegd en afgesloten met een opdracht voor jouw bedrijf zodat er aan het eind van de cursus ook een website staat waarmee je serieus geld kan verdienen.

Verder krijg je tools aangereikt (zowel betaald als gratis) waarmee je aan de slag kunt.

 

Wat leer je in de cursus?

Om te beginnen de strategie om een goed bedrijf met een goede website op te bouwen met oa: wie is je doelgroep, hoe bereik je die doelgroep en hoe haal je die doelgroep binnen.
Een complete module over zoekmachine optimalisatie met oa: hoe wordt je een bezoekersmagneet en hoe scoor je op zoekwoorden?

De derde module gaat over contentmarketing met oa: het contentkanon, hoe maak je live content
De vierde module gaat over conversie optimalisatie dus hoe maak je de beste pagina’s om te verkopen met uiteraard: hoe maak je een goede landingspagina, maar ook hoe dring je door met je website in de hersenen van de mensen dus hoe maak je gebruik van neurowebdesign.
Verder een module over email marketing, over adverteren, over verkopen, over community building.

 

Krijg je waar voor je geld?

Ja. Nu moet ik uiteraard eerlijk zeggen dat ik geen reviews maak over bedrijven wat ik zelf niets vind, of cursussen die ik zelf niets vind of die ik onbelangrijk vind.
Maar ik ben er bij deze cursus zeker van dat je je hele online business klaar hebt op het moment dat je de cursus hebt afgerond en dat je op dat moment ook al klanten hebt waar je mee aan de slag kan.

Ze maken de claim dat ze de beste online marketing cursus wilde maken zeker waar en ik weet ook zeker dat het gelukt is.
Het enige wat jij moet doen is alle informatie inpassen in jouw bedrijf en nadenken over de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Maar jij kent je bedrijf als geen ander en dus zal dat geen onoverkomelijk probleem zijn.

 

Mijn ervaring met de Tornado masterclass

Ik heb al veel delen van de Tornado masterclass gezien omdat ik eigenwijs was en ik dacht dat ik het allemaal zelf wel kon.
Ik heb dus door elkaar verschillende afleveringen gezien van de dingen waar ik vast liep.

Ik ben sinds kort geheel opnieuw begonnen en volg het nu stap voor stap en ik moet zeggen dat het vrij intensief is. Niet moeiijk maar wel intensief. Tonny en Martijn zijn wel twee heren die zelfs online de wind eronder hebben en duidelijk zijn in wat je moet doen maar vooral in hoe je het niet moet doen.
Het is echt niet zo dat je de cursus kijkt en je bedrijf staat er. Het is na iedere aflevering hard werken om de opdracht volledig af te krijgen. Op dit moment doe ik vaak een goede week over een aflevering met opdracht, maar mijn inzicht in mijn business verandert na iedere aflevering en dat is fijn omdat je steeds gerichter gaat werken.

 

Eindoordeel

De cursus is zeer goed en als je aan het werk gaat met online marketing dan MOET je deze cursus gedaan hebben en is al het geld wat je in voorgaande cursussen hebt gestopt weggegooid geld. En dat meen ik uit de grond van mijn hart.

Wel heb ik als tip dat je beter lid kan worden van de IMU. Je hebt dan namelijk ook toegang tot deze cursus maar daarnaast ook toegang tot nog heel veel meer waardevolle informatie. Ik ben zelf lid van de IMU en daar heb ik dus ook een review over geschreven wat je dan nog meer krijgt dan alleen deze cursus.