Home » Reviews » Voor de online ondernemer: Review “Ik wil bloggen”

Review Ik wil bloggen. Het beste boek om te leren bloggen

Zoals ik al eerder schreef ben ik altijd op zoek naar manieren om geld te verdienen. Niet omdat ik het heel hard nodig heb (maar extra geld is altijd meegenomen) maar omdat ik heel benieuwd was wat er te koop was op het gebied van thuiswerk.

Ik ben er van overtuigd dat je niet zomaar ergens aan kunt beginnen zonder dat je weet wat het inhoudt. Ik heb dus grondig onderzoek gedaan naar wat ik leuk vond en wat mij aansprak. Maar ook waarmee je allemaal geld kon verdienen.

Bloggen leek me ook erg leuk dus vandaar dat ik het boek heb gekocht en hieronder lees je hoe ik het boek vond en hoe het jou kan helpen om geld te verdienen.

Over Esmee Bos de schrijfster van: Ik wil bloggen

Esmee was een meisje dat zelf heel enthousiast blogs las over make-up en beauty, maar ook over kleding  en verder alles wat haar interesseerde.
Natuurlijk wilde ze als meisje ook een blog schrijven maar durfde in de eerste instantie niet zo goed. Toen ze uiteindelijk de stoute schoenen aantrok en haar eerste artikelen plaatste werden die goed ontvangen door bekenden van haar.

Op het moment dat ze ook van vreemden berichtjes begon te ontvangen en merkte dat ook bij andere mensen haar blogs goed werden ontvangen begon ze enthousiaster te worden en ging ze meer schrijven.

Inmiddels is het voor haar een fulltime baan. Schrijven over wat haar bezighoudt en wat ze leuk vindt.

Wat claimt Esmee met haar e-book?

Nou eigenlijk claimt ze helemaal niet zoveel. Ze heeft dit boek geschreven omdat ze met haar goed gelezen blog heel veel vragen ontving over hoe je nu precies moet bloggen en eigenlijk hoe je nu eigenlijk begint.

Om die reden heeft ze besloten een boek erover te schrijven en daar alle kennis in te bundelen zodat ze op die manier mensen kan helpen die het ook leuk lijkt om een blog te starten.

 

Wat krijg je en krijg je waar voor je geld?

Je krijgt een uitgebreid e-book over bloggen met tips en adviezen.
Niet alleen tips en adviezen over het bloggen zelf maar een hele goede tip vond ik bijvoorbeeld om je blog ook op je CV te zetten.
Een eventueel nieuwe baas kan daar al heel veel informatie over jou uithalen. Met name informatie over hoe gepassioneerd je over dingen kunt zijn en hoe je dat overbrengt naar andere mensen.

Het is dus niet alleen een boek om te leren bloggen. Het is een boek op dezelfde manier als haar blog. Een boek wat naast het bloggen ook een beetje andere handige tips bevat.

Krijg je waar voor je geld?

Als je van plan bent om te gaan bloggen dan is dit boek eigenlijk onmisbaar. Voor € 20 (€ 19.99) neemt Esmee je bij de hand en helpt je stap voor stap met het kiezen van wat voor soort blog je zou willen. Maar bijvoorbeeld ook waar je je blog het beste neerzet, hoe je een domeinnaam aanvraagt en hoe je je website koppelt met de domeinnaam.

Als je niet zo heel technisch bent en eigenlijk nog nooit iets hebt gedaan in website bouwen is dit een geweldig boek.

En als jij met je blog geld wil gaan verdienen? Ook dat komt uitgebreid aan bod in het boek.

Dus ja naar mijn idee krijg je meer dan waar voor je geld en kun je aan de hand van het boek direct aan de slag met het schrijven van je artikelen.

 

 

 

 

Een blog kan een leuk dagboek zijn en leuk voor later voor nichtjes, neefjes of eigen kinderen om te lezen en inspiratie op te doen

Mijn ervaringen met het boek

De eerste ervaring heb ik eigenlijk hierboven al beschreven. Je blog op je CV zetten vond ik een dikke tip en zeker als je alleen wil bijverdienen met je blog en je daarnaast ook een “gewone” baan wil.

Bloggen is niet mijn ding. Ik vind het veel leuker om mensen van informatie te voorzien, kennis te delen en daar mensen mee te helpen.  Bij bloggen geef je een inkijkje in je eigen leven. Het is meer een vorm van influencer zijn dan dat je een website met informatie hebt.

Dat neemt niet weg dat ik alsnog heel veel uit dit boek heb geleerd. Het leest om te beginnen heel makkelijk weg. Ze gebruikt geen moeilijke woorden of vaktaal. Als ze dat wel doet dan legt ze ook in Jip en Janneke taal uit hoe ze dat bedoelt of hoe je zoiets moet doen.

En wat ik ook wel sterk vind is dat ze je verder ook helpt met het opstarten binnen de social media en je blog te verbinden met social media.

Ik ben zelf al wat ouder en ik vind bloggen meer iets voor jongeren. En er zullen ongetwijfeld mensen zijn van mijn leeftijd die bloggen. Maar ik werk liever “achter de schermen” . Ik deel mijn kennis maar ik hoef niet zo nodig op seflies. En ik denk dat foto’s wel een groot deel bij de blogs horen. En ik denk dat bij een blog mensen jou willen leren kennen en dus foto’s van je willen zien.

Het is in het boek duidelijk te merken en te zien dat ze zelf inderdaad al jaren bezig is. Aan iedere stap van het bloggen heeft ze gedacht en die heeft ze ook beschreven. Het is echt een heel volledig boek waarmee je leert een blog te schrijven, social media op te starten, je artikelen te optimaliseren om goed gevonden te worden in de zoekmachines en geld te verdienen.

Als ik zie dat boeken die dit zelfde allemaal in zich hebben in cursus vorm worden aangeboden voor honderden euro’s dan denk ik dat je met dit boek goud in handen hebt.

 

 

 

 

Een blog kan werkelijk overal over gaan. Over heel je leven maar je kunt ook een blog maken over 1 ding, bijvoorbeeld koken

 

Eindoordeel

Wil jij een blog beginnen en vind je het daarnaast leuk om jezelf te presenteren op social media?
Kopen dit boek. Goedkoper en uitgebreider dan dit ga je het niet vinden.