Home » Reviews » Voor de online ondernemer: Review lidmaatschap van het IMU

review en ervaring IMU Over het lidmaatschap.

Review en ervaring IMU. Ik heb zelf een lidmaatschap bij de IMU. Ik ben begonnen met het boek: de online Marketing Tornado van de IMU. Een goed en mooi boek waar alles in staat wat je moet weten over het maken van een goede affiliate website.
Maar gedurende het opbouwen van mijn website bleef bij mij eigenlijk de vraag: “Ben ik op de goede weg?”
Ik kreeg een mooi aanbod voor een lidmaatschap van de IMU (ik wist toen nog niet dat dat kon) en dat heb ik aangenomen. Het boek gebruik ik nog steeds als naslagwerk.

Wie kan mij helpen met het starten van een bedrijf?

Inmiddels is mijn ervaring als ik opnieuw zou beginnen met wat ik nu weet dat ik meteen lid zou worden van de Internet Marketing Unie.

Er is binnen de IMU zoveel kennis waarmee je je hele bedrijf van A tot Z op kan bouwen.
Er zijn tal van cursussen en masterclasses waar je als lid gebruikt van kunt maken. 
Neem alleen al de Marketing Tornado Masterclass. Dat is echt een cursus waar je gaat beginnen met het maken van een bedrijfsplan.

Door deze cursus alleen al te volgen krijgt je bedrijf vorm. En het gekke is dat je met een paar handvatten je hele eigen bedrijf neer kunt zetten.
Maar het gaat niet alleen over het bedrijf opzetten. Maar als je al bezig bent in een bedrijf zijn er ook cursussen om op te schalen.

Ik zou met de kennis van nu direct lid worden van de IMU om een nieuw bedrijf op te zetten.

Wie of wat is de Internet Marketing Unie?

Niet specifiek voor affiliate website’s

De IMU is een bedrijf voor het ondersteunen van ondernemers die online ondernemen. Ondanks dat affiliate ook online ondernemen is, is het dus niet specifiek gericht op affiliate website’s.
De meeste mensen die een lidmaatschap hebben bij de IMU hebben wel een online business maar verkopen zelf eigen producten of diensten.
Maar de strategie voor een affiliate website is eigenlijk hetzelfde als voor een bedrijf wat eigen producten en/of diensten verkoopt.

Geschiedenis van de IMU

Tonny Loorbach is de oprichter van de IMU. In 2010 is hij met de IMU begonnen als eerste bedrijf.
Inmiddels is Martijn van Tongeren mede eigenaar en is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste marketing platformen van Nederland.
Het bedrijf is begonnen zoals ieder bedrijf, klein en van thuis uit. Tonny hielp mensen met het leren van online marketing en met website software.
Hij heeft zich gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie en daarmee zijn ze groot geworden.

Martijn van Tongeren begon als klant van de IMU maar ze hebben hun krachten gebundeld en zijn samen verder gegaan wat ze geen windeieren heeft gelegd.

Het is inmiddels een bedrijf met heel veel kennis en ervaring. Maar de heren hebben ook niet stil gezeten en hebben zichzelf steeds verder ontwikkeld. Tonny heeft nog een aantal bedrijven naast de IMU. Doordat ze zichzelf nog steeds ontwikkelen en ook steeds nog bezig zijn met het ontwikkelen van de IMU zijn zij zeker de aangewezen personen (en het door hen opgeleide team) om een ieder die geïnteresseerd is op de goede manier op weg te helpen naar de top.

Review en ervaring IMU ; Wat claimt het bedrijf?

De Internet Marketing Unie staat ervoor om mensen zoals jij te laten groeien en opschalen met je bedrijf.
Dit doen ze door ondernemers de beste tips te geven en de nieuwste online marketing strategiën te delen. Verder hebben ze zelf software ontwikkeld waarmee je als ondernemer eigenlijk heel veel automatisch kan doen zodat je meer vrijheid overhoudt om in de rest van je bedrijf te stoppen.

Natuurlijk is het niet zo dat de software alles voor je doet. Maar het is wel meer een kwestie van invullen zodat het automatisch wordt geoptimaliseerd voor SEO en zodat pagina’s onderling verbonden worden. Iets wat normaliter veel tijd kost.
Verder kun je geheel automatisch funnels aanmaken, leads genereren en heel simpel landingspagina’s maken.

Het is best een behoorlijke claim die het bedrijf zichzelf oplegt, maar ze zijn dan ook erg overtuigd van zichzelf.

Ondernemerscoaching

Dus eigenlijk zijn ze ondernemerscoaches, al noemen ze zichzelf niet zo.

Gecoacht worden op deze manier heeft behoorlijk wat voordelen.
Om te beginnen kun je met de cursussen zelf aan de slag. Er is geen deadline wanneer je iets klaar moet hebben.
Als jij een persoonlijke coach hebt dan heb je een volgende afspraak en moeten er dingen klaar zijn.

Bij deze vorm van coaching kun je je nog verder verdiepen in iets wat je belangrijk vindt of gewoon leuk vindt.

Maar op het moment dat je vastloopt in waar je mee bezig bent kun je hulp vragen. Zowel van de community als van de IMU zelf.

 

 

 

De business coach die vele malen duurder is dan de online coaching van de IMU. Maar zeker niet vele malen beter.

Wat kost een business coach?

De tarieven van een business coach liggen gemiddeld tussen de € 1500 en € 2000 voor 8 sessies. 
Dan zijn de sessies puur op jouw bedrijf gericht.

De prijs van een lidmaatschap bij de IMU is € 49 per maand. Dan leer jij zelf je bedrijf opzetten en in en aan je bedrijf werken. Maar je leert ook hoe je op moet schalen.

Daarnaast leer je ook vaardigheden die je in willekeurig welk vak je nog zou willen gaan doen kan gebruiken.
Doordat je webinars en seminars volgt met meerdere mensen krijg je ook andere invalshoeken waar jij ook je voordeel mee kan doen.

Je krijgt bij een lidmaatschap van de IMU zoveel meer dan dat een coach kan bieden.

Wat krijg je bij een lidmaatschap van de IMU.

Voor € 49 per maand krijg je een enorme hoeveelheid kennis, ervaring en contact met gelijkgestemden.

Laten we bij het begin beginnen:

  1. Het community gedeelte.

    Als je binnenkomt in het leden gedeelte dan start je in het community gedeelte. Hier zijn allerlei boards waar je kan sparren met andere mensen die ook bezig zijn in hun online business. Maar je kan ook vragen of mensen mee kijken naar je website, naar een bepaalde pagina en of ze je van commentaar kunnen voorzien. Zo help je elkaar met het verbeteren van je website.

    Verder zijn er boards per provincie zodat je ook live kan afspreken met mensen bij jou in de buurt en dan samen eens iets bespreken of misschien samen een business uitbreiden.

    En er zijn nieuws boards waar Tonny en Martijn hun nieuwste inzichten delen. Soms door een live webinar, soms door een filmpje en soms hebben ze weer een leuke nieuwe cursus om te doorlopen.

    Het community gedeelte kun je je dus al een hele poos bezighouden met alles lezen en reageren als je dat leuk vindt.

2. Groepen

Je kunt je aansluiten bij een groep of meerdere groepen die in jouw markt zitten om te sparren maar als affiliate kun je daar in jouw niche ook afspraken maken om producten te promoten voor andere ondernemers zodat je unieke producten hebt.

3. Trainingen onderverdeeld in:


e-books& downloads
- 7 gratis e-boeken over winnen in Google, De Conversiecode, De ultieme check out, affiliate marketing, online memberships, community building, hard gaan is goed gaan
- templates en voorbeelden
- Handouts en checklists


Tools en resources
Uitleg van de software die ze verkopen bij de IMU en uitleg over wat je kan uitbesteden (content schrijven, SEO) en waar dat kan en waar je dan op moet letten.

De Tornado Masterclass.
Omdat dit wel een belangrijke training is die je eventueel ook los kan kopen heb ik daar een apart review over geschreven.

IMU sessies
bestaande uit: webinars die gegeven zijn door Tonny of Martijn die je terug kan kijken. Het zijn allemaal webinars met thema’s dus heel veel informatie.
Gast sessies, allemaal mensen uit de online marketing die een gastwebinar hebben gegeven
Website reviews, eens per maand kun je je website opgeven om te laten doorspitten. Dan kijken twee mensen van de IMU je hele website door plus alle mensen die aan het webinar meedoen. Je krijgt dan commentaar waarmee je je website weer kan verbeteren. Het is leuk om deze ook terug te kijken zodat je zelf kan zien wat jij misschien ook wel fout hebt gedaan.

Email marketing
Alle inns en outs van email marketing in een videocursus van 24 lessen.

Marketing funnels
17 lessen video cursus over het maken van marketing funnels.

Master in SEO
SEO is misschien wel het allerbelangrijkste voor de affiliate marketing. Er zijn maar liefst 69 lessen via de video met lessen over SEO.

Product lancering
Het is misschien iets minder relevant als je affiliate marketing doet. Omdat je niet echt een nieuw product gaat lanceren. Maar je kunt het ook prima gebruiken om een website te lanceren. Maar liefst 20 video lessen


Conversie optimalisatie
In een 12 delige video cursus leer je hoe je meer verkopen kunt realiseren.


Content marketing
in 9 video lessen leer je goede artikelen te schrijven die ook goed gevonden worden in Google.


IMU premium
12 opnames van coachingstrajecten waar je zelf ook heel veel van kan leren

IMU seminars opnamen
Ze geven ook regelmatig een seminar wat behoorlijk wat kost om daarbij te zijn. Maar met een lidmaatschap kun jij ze allemaal terugkijken en gebruiken wat jij nodig hebt.


Review en ervaring IMU, Krijg je waar voor je geld?

 

Ik weet één ding zeker. Als jij serieus aan de slag wil met affiliate marketing dan kun je NERGENS een uitgebreider platform vinden met zoveel kennis en ervaring. Je betaald € 49 per maand en dan is het natuurlijk aan jou hoe snel je door de video’s en alle trainingen heen gaat. Het zijn behoorlijk wat uurtjes aan video training wat je kunt bekijken en daarnaast boeken die je kunt downloaden om te lezen.
Als je alles hebt gezien en gelezen maar je hebt ook alles gedaan wat ze zeggen, dan ben ik er van overtuigd dat je een master bent in het opzetten van verdienende websites en dat je er ook echt je werk van kan maken.

 

Je krijgt waar voor je geld maar het is aan jou hoe je dat wil gebruiken en zeker zolang je lid bent hoeveel tijd je er dan aan wil spenderen.
Maar het is het geld wel meer dan waard.

Praktijkmensen

Alles bij de IMU is gemaakt door praktijkmensen. Alles wat ze aanbieden is tot in den treuren getest.
Dat is de kracht van de IMU.

De beide eigenaren hebben meerdere eigen bedrijven en deze bedrijven zijn groot geworden door het vallen en opstaan wat ze hebben gedaan.
Maar uiteindelijk hebben ze overal de trucjes van ontdekt. En die trucjes delen ze met hun leden.

Daarnaast zijn ze zichzelf nog steeds aan het ontwikkelen zoals ze het noemen en dus aan het bijleren. Maar iedere stap die zij hebben bijgeleerd
daar heb jij profijt van omdat het in de vorm van een webinar, een filmpje of een cursus terug komt.

Als lid heb je toegang tot alle cursussen en seminars die ze hebben gegeven of die nieuw komen en dus ben jij ook steeds weer op de hoogte van de nieuwste

SEO tips en andere belangrijke zaken. Zo kun jij met jouw eigen bedrijf met hun meegroeien.

En dat is precies wat ze doen

Mijn ervaringen met de IMU


Die zijn serieus geweldig. Ik was dus zo’n dwars kop die dacht het allemaal zelf wel te kunnen. Ik heb eerst een jaar lang gepionierd. Het kon volgens mij nooit moeilijk zijn. Ik heb dus heeeeeeeeel veel uren letterlijk verpest en als ik dat in geld om reken dan moet ik nog behoorlijk wat verdienen om alleen die uren al goed te maken.
Ik wilde dat ik gewoon meteen geld had geïnvesteerd in een lidmaatschap als dit. Dat ik de video’s gewoon stap voor stap had gevolgd in het begin. Dan  was ik nu echt al veel verder geweest.

Maar goed dat heb ik niet gedaan. Ik ben nu drie maanden (vanaf juni 2021)  lid van de IMU en ik volg nu netjes de video’s.
Ik raad wel aan om met de Tornado Masterclass te beginnen. Ik ben aan het begin begonnen en ben nu bezig met de Tornado Masterclass maar met sommige dingen ben ik dus verkeerd begonnen. Dus vandaar dat ik de Tornado Masterclass aanraad als eerste cursus om mee te starten. Dan maak je een goede en duidelijke start voor jezelf maar weet je bijvoorbeeld ook wie je doelgroep is, wat je doelgroep van je wil en hoe je deze kunt bereiken.

 

Pas daarna moet je gaan schrijven en je SEO in orde gaan maken. Het maakt verder voor mij niet zoveel uit, maar als je echt aan het begin, begint is dat wel mijn advies.

 

Eindoordeel


Je hebt het misschien al gemerkt maar ik ben erg enthousiast over het lidmaatschap en vooral wat ik er allemaal voor krijg. Toen ik pas lid was heb ik in iedere video cursus wat bekeken. Tot ik de Tornado Masterclass tegenkwam en daar ben ik toen serieus mee begonnen.

Ik heb de afgelopen jaren veel uitgeprobeerd, veel dingen gedaan wat betreft korte cursussen etc. Maar die kunnen lang niet op tegen de kennis en vooral de ervaring die overal doorheen sijpelt bij Tonny en Martijn.

 

Als je echt serieus geld wil verdienen met affiliate marketing maar ook als je een eigen product hebt wat je wil verkopen via internet of een eigen dienst, dan is dit lidmaatschap een investering die je meer zal opbrengen als dat je ooit gehoopt had