Home » stappenplan affiliate marketing

stappenplan affiliate marketing

 

Je hebt besloten dat je van thuis uit geld wil gaan verdienen.
En of dat nu als bijverdienste is of als volledige baan op termijn dat is voor de af te leggen route met affiliate marketing niet zo belangrijk.

 

Succes in de affiliate marketing

Je kunt alleen succesvol worden als je weet wat je doet en hebt geleerd wat je moet doen.

Er zijn twee routes in de affiliate marketing.
De ene is zonder dat je weet waar je mee bezig bent een website maken en er lukraak advertenties opzetten.
Dat is zonde van je tijd. Ik durf je namelijk nu al te garanderen dat je dan gaat falen, geen klanten krijgt en dus ook helemaal niets verkoopt.

De andere route is de route die ik je hier ga geven. En hiermee ga je gegarandeerd geld verdienen.

 

De route waarmee je geld gaat verdienen.

 1. Je gaat allereerst een onderwerp zoeken voor je affiliate website. Zo’n onderwerp noemen we een niche.


  Er zijn twee manieren om een onderwerp te kiezen:
  a- Je kiest een onderwerp op basis van hobby of iets waar je mee bezig bent. Je weet daar waarschijnlijk heel veel van af en je vindt het leuk om daar mee bezig te zijn. Het onderwerp zal je dus niet snel vervelen en je kunt er heel veel over schrijven, filmpjes maken en fotograferen.

  b- Je kiest een zeer actueel onderwerp met actuele producten die mensen op dit moment kopen. Je kiest op basis van waar je veel mee kan verdienen. Over het algemeen zijn dat software producten. Maar ook in de affiliate campagnes vind je best campagnes die goed verdienen.

  Bijvoorbeeld:
  com domeinnamen en hosting 75%
  neostrada domeinnamen en hosting 49%
  De firma Kaas 35%
  dating 30%
  auto’s en motoren rond de 30%

  Je kiest dus op basis hiervan een onderwerp voor je website waarmee jij je geld wil gaan verdienen.

 

2. Je gaat je niche specialiseren.

 

 Je kiest bijvoorbeeld voor de markt auto’s en motoren. Nu kun je hele algemene artikelen gaan maken over zowel auto’s als motoren. Dan       zullen mensen je niet als specialist gaan zien op den duur.

Het is belangrijk dat je mensen gaat overtuigen dat jij veel weet van een bepaald onderwerp en dat jij ze dus serieus kan informeren. Jouw artikelen moeten uniek zijn en nergens anders te vinden.
Als je voor ieder wat wils hebt ben je een groot warenhuis waar veel mensen doorheen lopen en maar weinig of geen mensen kopen.
Je moet je dus specialiseren.
Dus in plaats van auto’s en motoren kun je bijvoorbeeld over naar alleen auto’s

Dat is nog een vrij grote markt en daarin kun je zeker ook niet alles weten van alle auto’s. Je specialiseert dus verder in alleen Duitse auto’s. Dat zijn al aanmerkelijk minder soorten auto’s waar je iets van moet weten. Over het algemeen is het ook een markt waar mensen met wat meer geld zitten.
Maar je kunt nog verder specialiseren, als je het alleen bij Mercedes houdt bijvoorbeeld.

Je gaat dus zorgen dat je ALLES weet van IEDERE Mercedes die ooit is uitgebracht en natuurlijk ook over de laatste Mercedessen. Je gaat op zoek waar mensen naar zoeken die een Mercedes hebben (stoelhoezen, stuurhoezen, extra hoofdsteun en leuke hebbedingetjes) Echt alles over Mercedes moet aan bod komen op je website. Zo gauw iemand op Google Mercedes intypt moet jouw site omhoog schieten.

En dit natuurlijk niet op Mercedes maar op jouw eigen specialisatie in jouw niche.

 

3. Maak een goede start


Voorbereiding is het halve werk. Na de voorbereiding komt het opbouwen van de website op een goede manier. Je wil een verdienende website maken en dus moet je artikelen SEO proof zijn en moeten mensen je snel kunnen vinden. Je moet dus hoog scoren in Google.

Als jij zelf zoekt op Google, hoe vaak zoek je dan op pagina 10? Waarschijnlijk nooit. Dat doet namelijk niemand. Je zoekt op pagina 1 en hooguit op pagina 2. Dus je moet zorgen dat je met je artikelen gevonden wordt op pagina 1 bij voorkeur.

Je moet de advertenties op de juiste plaats zetten. Een goed verkopende website opzetten is dus nog best een secuur werk.
Er zijn hierin ook een aantal wegen te bewandelen:
A- Start met het boek de Marketingtornado
B- Start met de videocursus De Marketing Tornado Masterclass
C- Neem een IMU lidmaatschap

A- Het boek de Marketing Tornado

Mooi boek en een interessant boek. Alles facetten van de affiliate marketing en online marketing komen aan de orde. Met behulp van het boek kom je best ver om een goede website op te zetten en heb je een beetje feeling voor verkoop dan kom je ook met de rest wel een heel eind.
Heb je er niet zoveel feeling voor dan helpt het boek je voor ongeveer 75% en voor 25% moet je zelf het wiel uitvingen.
Lees hier het review van het boek

B- De videocursus De Marketing Tornado Masterclass

Deze cursus heb je nodig om een goede start van je bedrijf te maken. Je krijgt van A tot Z hulp bij het opzetten van je doelgroep, je product in de markt zetten en de kanalen hoe je producten kunt verkopen.
Dit is dé cursus die je eigenlijk nodig hebt om gewoon goed te starten.

Lees hier het review over de video cursus de Marketing Tornado Masterclass.

C- Het IMU lidmaatschap

Voor € 49 per maand ben je lid van de IMU. De IMU is gespecialiseerd in online marketing. Er zijn enorm veel online trainingen waar je gedurende je lidmaatschap gebruik van kunt maken en heel veel van kunt leren.
Maar…… ook de Marketing Tornado Masterclass kun je dan volledig volgen.

Dus voor de prijs van de videocursus van de Marketing Tornado Masterclass kun je maar liefst 7 maanden lang lid zijn van de IMU (en langer natuurlijk als je dat wil) waarbij je toegang hebt tot ALLE videotrainingen en boeken van de IMU


Lees hier het review van het IMU lidmaatschap

 

4. Een website


Je hebt een onderwerp, een zogenaamde niche.
Je hebt deze niche gespeciaiseerd.
Ik hoop dat je gekozen hebt voor in ieder geval de cursus of het lidmaatschap van de IMU want dan heb je nu ook een bedrijfsplan gemaakt zodat je precies weet wie je doelgroep is en wat je doelgroep zoekt. Je weet dan nu dus ook over welke onderwerpen je artikelen kan gaan schrijven. Namelijk de onderwerpen waar jouw doelgroep naar zoekt.

 

In de cursus heb je ook geleerd over hoe je zoekwoorden moet vinden waarop jij gevonden wil worden. Aan de hand van de onderwerpen en de zoekwoorden ga je dan nu artikelen schrijven.

Vooruit werken

Je kunt ervoor kiezen om alvast een website aan te gaan maken. Maar ik zou starten met vooruitwerken. Je wordt namelijk bij de meeste affiliate platformen niet aangenomen als je maar twee artikelen op je site hebt staan.

Start dus met het schrijven van artikelen in een tekstverwerkingsprogramma zodat je ze zometeen kan kopiëren naar je website.
Als je 20 artikelen hebt pas dan zou ik een website gaan aanmaken. Je kunt dan de komende vier weken iedere werkdag een artikel plaatsen op je website en je kunt ondertussen doorgaan met artikelen schrijven.

 

Je kunt ervoor kiezen om een website aan te schaffen bij de IMU. Maar ook dat is weer een vrij dure hobby om mee te beginnen (hoewel hij dan wel direct goed geoptimaliseerd is en veel sneller gaat verkopen).
Maar je kunt er ook voor kiezen om te starten met een goedkopere website bijvoorbeeld van

Jouwweb.

 

Bij deze website moet je wel zelf alles optimaliseren wat ook behoorlijk tijd kost maar het is wel een stuk goedkoper. Je kunt als je business lekker loopt altijd nog opschalen en dan een geoptimaliseerde website gaan gebruiken zodat je zelf minder hoeft te doen.

 

5. Advertenties


Als je na 10 werkdagen 10 artikelen op je site hebt staan dan kun je je gaan aanmelden bij affiliate programma. Het duurt altijd een paar dagen voordat je wordt goedgekeurd. In die tijd ga je lekker verder met artikelen plaatsen en artikelen schrijven.

Als je goedgekeurd bent dan kun je eens gaan kijken welke shops je wil gaan promoten en welke artikelen je wil gaan promoten.
Met behulp van die artikelen kun je dan landingspagina’s gaan maken en in al je artikelen een verwijzing of verwijzingen maken naar je landingspagina’s

Een aantal affiliate programma’s waarbij je je kan aanmelden:

 • Paypro
  één van de best betalende affiliate programma’s met voornamelijk digitale producten
 • IMU-marketplace
  Ook een goed betaald affiliate programma.
 • Tradetracker
 • Daisycon


Bij zowel Paypro als bij IMU kun je direct beginnen met promoten als je bent ingeschreven. Bij Daisycon en Tradetracker moet je eerst goedgekeurd worden.

 

6. Concurrentie

 

Als je al heel veel artikelen hebt en je hebt eigenlijk geen inspiratie meer dan zijn de site’s van concurrenten vaak weer een goed startpunt om nieuwe artikelen te gaan maken.

Bij site’s van concurrenten kom je op ideetjes wat er misschien bij jou nog niet opstaat.
Bezoek dus regelmatig al je concurrenten om te kijken wat zij nog hebben staan en wat jij nog niet hebt. Giet het in een ander jasje en je hebt weer inspiratie voor nieuwe artikelen.

Start met de concurrent die het hoogst scoort in Google. Want wil jij goed gaan verdienen dan moet je beter worden als je beste concurrent.