Home » Vermogen opbouwen

Vermogen opbouwen

Vermogen opbouwen ga je doen om te zorgen dat je óf eerder kan stoppen met werken, of dat je het nu vele malen beter krijgt dan dat je het nu hebt.
Vermogen opbouwen zou naast werk een doel op zich moeten zijn.

vermogen opbouwen

 

Vermogen opbouwen, iedereen kan het. Je hebt alleen de handvaten of de skills nodig om te starten en door te zetten.

Vermogen opbouwen tijdens loondienst

Iedereen kan vermogen opbouwen. Of je nu in loondienst werkt of je hebt een uitkering. Voor iedereen is er de mogelijkheid om vermogen op te bouwen.
Maar je moet het wel willen. Je moet je mindset dusdanig in gaan stellen dat je rijk kan worden.

En dat klinkt wel heel simpel. Maar zo simpel is het niet. Je kan je mindset wel instellen dat je rijk gaat worden, maar als je er verder niets aan gaat doen dan gebeurt er verder ook niets.
Maar het allerbelangrijkste is wel dat je je mindset gaat instellen op geld verdienen en kapitaal opbouwen.

Het miljonairsbrein ontrafeld

Het boek het miljonairsbrein ontrafeld is daar een enorme hulp bij. Het is een zelfhulpboek geschreven door een miljonair. En door het te lezen en uit te voeren  wat er in staat leer jij hoe een miljonair denkt en vooral hoe hij bezig is met het opbouwen van vermogen.

Doe jezelf een plezier en bestel het boek het miljonairsbrein ontrafeld, bestudeer het en volg de tips en adviezen die erin staan op.

Vermogen opbouwen door je netto inkomen op te delen

De meeste mensen sparen achteraf het geld wat ze nog over hebben. Door te starten met sparen op het moment dat het geld binnenkomt heb je al een voorsprong op jezelf. Want door het geld op een aparte rekening te zetten krijg je al niet meer de mogelijkheid om het “per ongeluk” uit te geven.

Vaste lasten

Dus deel het geld wat er netto binnenkomt per maand direct op.
Laat 50% op je rekening staan voor alle vaste lasten. Bereken voor de zekerheid alle vaste lasten die je per maand hebt. Is dat minder dan 50% van je netto inkomen dan is het prima. Is het meer dan 50% van je netto inkomen dan moet je eens gaan kijken wat je kunt gaan schrappen om aan die 50% te komen.

Open voor verzekeringen, en alle dingen die jaarlijks betaald moeten worden een aparte rekening. Vanaf nu ga je even uitrekenen wat je maandelijks zou moeten betalen voor je verzekeringen, gemeentelijke belastingen, etc.

Dit bedrag behoort bij je vaste lasten en dat stort je elke maand over naar een aparte rekening. Stel een automatische overboeking in naar die rekening voor de dag nadat je inkomen binnenkomt. Zo hoef je nooit bang te zijn dat je het geld niet hebt. Door het iedere maand apart te zetten doet het minder pijn om het te moeten betalen dan dat je het in 1x van je maandsalaris af moet halen.

Sparen

20% van je netto inkomen ga je sparen. Open twee spaarrekeningen en stort 10% op je ene spaarrekening. Dat wordt je spaarrekening om te investeren. Van deze spaarrekening mag je geen geld afhalen. Vanaf het moment dat je het erop gestort hebt bestaat dat geld niet meer voor jou. Behalve op het moment dat je geld gaat investeren. Tot die tijd bestaat het ook niet meer.

De andere 10% zet je op een andere spaarrekening voor wat langere termijndoelen. Een vakantie, een nieuwe auto, een nieuwe keuken. In ieder geval dingen die je niet in 1x van je loon kan betalen.

vermogen opbouwen

 

 

 

Open twee spaarrekeningen. Ééntje om geld op te zetten om mee te beleggen en de ander om je spaardoel te bereiken

Spaarrekening voor kleine bedragen

Als je nog niet veel geld hebt om te beleggen op je beleggingsspaarrekening (< 500 euro) dan kun je een spaarrekening nemen van bitmymoney. Bij bitmymoney kies je ervoor om te sparen in bitcoin, in ethereum , in litecoins of in goud.

Ik spaar zelf in bitcoins en ik laat iedere maand mijn spaargeld overschrijven naar deze rekening. Ik stort iedere maand de helft van het geld wat ik wil beleggen naar deze rekening en met de andere rekening beleg ik in andere dingen. Je bent dan alvast begonnen met beleggen en de rente is nu (januari 2022) altijd beter dan bij de bank. De bitcoin staat nu heel laag

Let op dit is een tip en geen advies!!

Overige uitgaven

De laatste 30% zijn voor je overige uitgaven. Boodschappen, tanken, kleding. Eigenlijk moet je deze zo spaarzaam mogelijk gebruiken. Kleding heb je niet iedere maand nodig. Voor boodschappen  trek je een zo klein mogelijk budget uit. Minimaliseren is de manier om geld over te houden. Probeer dus van die 30% zoveel mogelijk over te houden en verdeel dat weer over je twee spaarrekeningen.

Vermogen opbouwen

Als je bovenstaande tips hebt opgevolgd ben je begonnen met het opbouwen van je vermogen. Je gaat vanaf nu op de goede manier met het geld om wat er binnenkomt en je bent begonnen met zo weinig mogelijk te verspillen.

vermogen opbouwen

Vermogen opbouwen vanuit een uitkering

Ook als je een uitkering hebt kun je vermogen gaan opbouwen. Maar ook daarvoor moet je je mindset aanpassen. En dat zal nog vele malen moeilijker zijn dan het aanpassen van je mindset als je gewoon werkt. Ik kan niet zien waarom je een  uitkering hebt en dat is ook niet belangrijk. Je zult ongetwijfeld heel veel redenen hebben om niet te werken. Maar als jij vermogen op wil gaan bouwen om het nu beter te krijgen of om het later beter te hebben is het noodzakelijk dat je wel extra inkomsten gaat genereren.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is bij uitstek een manier om van thuis uit te werken en toch inkomsten te krijgen. Je kunt er zelfs zoveel inkomsten mee krijgen dat je je uitkering vaarwel kan zeggen. Dus Start met het lezen van het boek: Het miljonairsbrein ontrafeld en kom daarna terug om te starten met affiliate marketing. Of schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.

Daarnaast kun je de tips van hierboven ook al prima gebruiken om het inkomen wat je nu hebt op te gaan  delen zodat je ook alvast met sparen bent begonnen.

vermogen opbouwen

 

 

 

Affiliate marketing is de beste en de makkelijkste stap om vermogen op te bouwen

Vermogen opbouwen vanuit de schuldsanering

Zit jij om welke reden dan ook in de schuldsanering? Zelfs dan is het mogelijk om vermogen op te gaan bouwen. Of je nu een uitkering hebt of je bent gewoon  aan het werk. Je kunt naast je werk prima starten met bijvoorbeeld affiliate marketing. Affiliate marketing duurt even voordat je inkomen gaat genereren. Maar daarmee ben je wel vast begonnen om te werken aan je toekomst.

Ondanks dat je maar een klein budget hebt om van te leven kun je wel de 20% sparen in twee verschillende spaarpotten. Je krijgt het dan nog krapper als dat je het al had. Maar je kunt ook voor ogen houden dat je het beter nu krap kan hebben om na de schuldsanering te gaan knallen. Als je affiliate website(s) lekker lopen nadat je uit de schuldsanering bent gekomen dan heb je een nieuwe inkomensbron aangeboord die je voorziet van extra inkomen waarmee je dus meer kan sparen en meer kan gaan investeren op termijn.

Vermogen opbouwen

Ga goed om met het geld wat je al hebt. Dat is de eerste stap naar het opbouwen van een vermogen. Door alles iedere maand op te maken (en jij denkt waarschijnlijk dat dat nodig is) kom je niet verder dan waar je nu gekomen bent.

Start vanaf vandaag om goed om te gaan met het geld wat je iedere maand krijgt. Start met het maken van 2 spaarrekeningen en begin met sparen aan het begin van de maand in plaats van aan het eind van de maand.

vermogen opbouwen

 

 

 

Hoe meer manieren je hebt waarop geld binnenkomt hoe hoger je inkomen en hoe beter je apart kan zetten voor investeringen die je nog meer opleveren

Spaargeld wat je nog hebt

Heb je nog spaargeld? Deel dit geld dan op over je beide spaarrekeningen. De helft van je spaargeld daar kun je dus nooit meer aankomen. En de andere helft kun je gebruiken voor het doel waarvoor je aan het sparen was. Als je al meer dan 500 euro op je investeringsspaarrekening hebt dan, dan zou ik de andere rekening als eerste gaan gebruiken om te investeren in leren hoe je moet beleggen. Daarmee kun je vrij snel een extra inkomensstroom op gang brengen wat je sneller bij  je doelen zal brengen.

Ik ben klaar om mijn vermogen op te gaan bouwen. Ik wil graag verdere tips

* indicates required