Home » Vermogen opbouwen » Goede mindset, het belangrijkste voor een eigen bedrijf

Mindset en alles wat je over mindset wilt weten

Mindset is jouw manier van denken over het hele leven.  Het is afhankelijk van het gezin waarin je bent opgegroeid, de vrienden waarmee je om gaat en eigenlijk alle mensen om jou heen. Je mindset wordt bepaald door je omgeving. Door jouw mindset trek je ook bepaalde mensen aan. (zie de wet van de aantrekkingskracht ) Mensen die ongeveer dezelfde denkwijze hebben als jij. Op die manier blijf je dus eigenlijk een beetje in een kringetje rond draaien.

mindset

 

 

Welk balletje trekt jou het meest aan? waarschijnlijk het lachende balletje.

Mindset die uit jezelf komt

Ieder persoon wordt geboren met een bepaald karakter en de bijbehorende karaktereigenschappen. Vanuit dat karakter heb je een bepaald beeld over jezelf. En vanuit dat beeld over jezelf ga je handelen. Als er niemand is die je stimuleert om anders tegen dingen aan te kijken, om andere dingen te gaan doen. Dan zul je in een berustende mindset zitten en voor je gevoel in een vaste mindset.

Fixed mindset

De fixed mindset daarbij zijn mensen overtuigd van de kwaliteiten die ze hebben. Maar ze gaan er ook vanuit dat ze geen andere kwaliteiten zullen krijgen. Ze willen geen fouten maken en dus blijven ze in hun comfortzone hangen.

Ze vinden het prettig dat ze precies weten wat ze op hun werk moeten doen. Het liefst zo weinig mogelijk verandering. Ze hoeven niet zo nodig meer te verdienen. Het geld wat ze nu hebben daar kunnen ze precies van kopen wat ze nodig hebben en precies betalen wat ze moeten betalen.

Natuurlijk hebben deze mensen dromen. Maar ze hebben geen idee of ze vinden het te eng om de situatie waarin ze nu zitten los te laten en iets nieuws te starten.

Alles wat jij wil gaat lukken, alleen maar door er positief over te denken

mindset

 

 

 

 

Mensen met een positieve mindset staan positiever in het leven en zullen dus ook positieve mensen aantrekken

Mindset wordt ook deels gevormd door je omgeving

Gezin waarin je bent opgegroeid

En dan te beginnen met het gezin waarin je bent opgegroeid. Ben jij in een gezin opgegroeid waarin één van de ouders werkte en dat gewoon in loondienst. Maar waar ook werd afgegeven op de werkgevers en degene die geld hebben.

Dan zal jouw denkpatroon daarin meegaan in de eerste instantie. Dat gebeurde natuurlijk vroeger veel meer dan tegenwoordig. Meisjes gingen vroeger naar de huishoudschool en jongens gingen een vak leren. Als één van de kinderen wilde studeren werd dat afgedaan als gekkigheid en werden kinderen ontmoedigd om iets anders te gaan doen om meer geld te kunnen verdienen.

Groeide je echter in dit tijd op in een ondernemersgezin, dan ging men er vanuit dat jij minimaal de zaak over zou nemen en daar moest je wel wat voor kunnen. Pa en ma waren zelf misschien opgeklommen en hadden dus gezien dat het kon. Kinderen werden gestimuleerd om te gaan leren en om te zorgen dat de zaak groter werd of om een beroep te kiezen waarbij ze veel geld konden verdienen.

Scholen, vrienden

Dan is het ook nog afhankelijk op welk soort school je zit. Wie je vrienden zijn en hoe zij tegen de wereld aankijken en hoe hun manier van denken is.
Ook zij hebben invloed (gehad) op hoe jij nu denkt en handelt.

mindset

 

 

 

Geloof in je eigen gedachten. Geloof dat jij kan bereiken wat je wil

Kortom

Je hebt dus een denkpatroon ontwikkeld wat veelal gelijk loopt met de totale omgeving waar je vandaan komt. Tegenwoordig met het internet is het veel makkelijker om zelf een denkpatroon te veranderen. Er is zoveel meer informatie beschikbaar dan de lokale krant en je omgeving dat je daarin dus ook meer mogelijkheden hebt. Maar ook goede boeken zorgen ervoor dat je geïnspireerd raakt en dat je gedachten verlegd worden naar positiviteit of rijkdom.

Hoe is mijn mindset gevormd?

Ik zat op de Middelbare Hotelschool. En de horeca is bij uitstek een wereld waarin de één nog beter denkt te zijn dan de andere. Mijn schoolvrienden waren dus allemaal mensen die ondanks dat we gewoon op school zaten net deden alsof ze het al gemaakt hadden in het leven. Maar ook de leraren deden daar aan mee en deden alsof wij de beste waren van de hele school.

Onze school bestond uit de MEAO (administratief onderwijs toendertijd) en uit de Hotelschool. Als de leraren het over de leerlingen van de MEAO hadden, hadden ze het steevast over dat dat later ons personeel zou worden. Terwijl we wat betreft niveau gewoon hetzelfde zaten.

Wij werden enorm opgestuwd dat we rijk zouden worden en daar waren ook de lessen naar. Wij kregen les in de kroeg, wij gingen om de haverklap op pad om weer een paar wijnkelders te bezoeken en daarbij  verbleven we in luxe hotels. Wij hadden dat verdient want omdat we opgeleid werden in de horeca moesten we soms tot 23 uur naar school en dus hadden we zulke luxe uitjes verdient.

Bullshit natuurlijk maar zo werd onze mindset dus vanaf dag 1 beïnvloed en na 4 jaar geloof je het ook gewoon. Je kunt het ook hersenspoelen noemen want dat is eigenlijk waar het een beetje op neerkomt.

Waarom is een positieve mindset belangrijk

In beginsel is mindset belangrijk voor de stappen die je in je leven neemt. Als je jezelf helemaal niets vindt dan heb je ook weinig vertrouwen in het feit dat hetgeen je gaat doen goed gaat komen. Om die reden ga je er dus maar niet aan beginnen en kom je dus niet verder in het  leven.

Het is dus al belangrijk dat je zelfbeeld en je denkpatroon over jezelf positief is. Maar het is ook belangrijk dat je denkpatroon over de wereld positief is. Dat je ondanks tegenslag toch positieve dingen kunt blijven vinden.

 

 

 

 

Stop nooit met leren. Als je niet meer leert ga je achteruit en dat is niet bevorderlijk voor je hele manier van leven

Mindset voor een succesvol leven

Met een positieve mindset trek je positiviteit aan. (wet van de aantrekkingskracht ) Dat kan ook niet anders.  Iemand die alleen maar aan het klagen is, die wil of zielig gevonden worden, maar die wil op zijn minst dat er iemand met hem of haar mee klaagt. Als jij een positieve mindset hebt dan zul jij het klagen snel zat zijn, maar je zult zelf ook alles positief benaderen wat voor zo iemand niet leuk is. Ze klagen tenslotte om medestand te krijgen.

Maar de mensen die eveneens positief ingesteld zijn die kunnen jouw manier van denken wel waarderen. En dus zullen ze jou dingen vertellen waarop ze graag een positieve reactie willen. Op die manier trek je dus met een positieve mindset ook positieve mensen aan.

Hoe wordt je dan succesvol met een positieve mindset?

Iedereen heeft door de dag heen zowel positieve als negatieve gedachten. 
Laten we even de corona als voorbeeld nemen:

Nu in de tijd van corona en de vaccinaties heb jij twee keuzes. 
1. Je laat jezelf wel of niet vaccineren en ieder berichtje op Social Media of ieder krantenbericht daar reageer je op of daar word je boos om. Ieder bericht wil je lezen om te kijken of het klopt met jouw zienswijze en als het niet klopt dan irriteert dat je enorm. Je bent bezig mensen "wakker" te maken door keer op keer je mening te verkondigen. Corona is een heel negatief punt voor jou geworden wat ontzettend vaak in jouw gedachten speelt. De corona neemt stukje bij beetje je leven over omdat jij er zelf voor kiest om er heel veel aandacht aan te schenken

 1. Je laat jezelf wel of niet vaccineren en het interesseert je niet wat iedereen van corona vindt. Jijzelf hebt er een mening over en daar blijft het bij. Je hebt genoeg andere (leuke) dingen te doen en vindt het verspilling van je tijd om daar continu boos over te worden.

Bij punt 1 overheersen de negatieve gedachten en ben je zeer negatief. De kans is groot dat dit niet alleen bij corona zo is maar ook bij andere zaken die je irriteren heb je een duidelijke mening en die beïnvloed je denkvermogen behoorlijk. 


Bij punt 2 geef je geen aandacht aan de negatieve gedachten maar ben je voornamelijk bezig met de anderen en leukere dingen in het leven.

Waarschijnlijk voelt zowel degene van punt 1 als van punt 2 zich prima bij deze manier van denken. Maar degene die punt 2 volgt die zal andere mensen aantrekken dan degene die punt 1 volgt. En degene die punt 2 volgt die heeft veel meer tijd over om succesvol te worden omdat de denkwijze daar al naar toe gaat.

mindset

 

 

 

Zo'n tekst op een t-shirt heb je nodig voor iedere dag van de week zodat iedereen weet dat je VANDAAG wil shinen en dat dag in, dag uit.

Jezelf blijven ontwikkelen

Ook het vertrouwen dat jij kan leren wat je wil en kan worden wat je wil, ondanks tegenslagen en misschien wel beperkingen

Mindset, ook hier geldt wat je aandacht geeft groeit

De gedachte die bij jou dus de overhand heeft die zal bepalen welke richting jouw leven op gaat. En daarbij zul je dan ook aantrekken waar je veel aan denkt.

In het geval van corona zul je geen corona aantrekken maar er is simpelweg te weinig ruimte om je bezig te houden met andere zaken. Er zal dus weinig positiviteit op je pad komen, omdat je zelf een  negatieve mindset hebt.

Als de positieve gedachten de overhand hebben en je bent daarbij bezig een bedrijf op te bouwen waar je helemaal in gelooft, dan is de kans dat dat bedrijf goed gaat lopen enorm groot. Door je positiviteit trek je mensen aan die ook positief zijn en die graag met je willen samenwerken. En samen sta je sterk.

Mindset voor een succesvol leven

Niet alleen voor een gelukkig leven maar ook voor een succesvol leven is een positieve mindset van groot belang. Genieten van de dingen die je doet is het allerbelangrijkste. 
Het thuiswerk op deze website is voornamelijk gericht op affiliate marketing en investeren. Met name in affiliate marketing kun je helemaal los gaan in een niche die jij ontzettend leuk vindt. Zo wordt werk geen werk maar ben je bezig met je hobby.

 

Met een positieve mindset ziet het leven er een stuk zonniger uit, heb je minder stress en zul je uitsluitend gezellige mensen aantrekken

Mindset voor succesvol thuiswerk

De reden dat ik het onderwerp mindset ook op deze website heb gezet is omdat het als thuiswerkondernemer misschien nog wel 10x belangrijker is om jezelf de juiste mindset aan te leren en vast te houden.
Als je binnen een bedrijf werkt dan heb je een team die je weer even kan oppeppen als je er even niet meer uitkomt.

Bij thuiswerk ben je op jezelf aangewezen en moet je dus jezelf ontwikkelen (zonder dat een baas dat van je vraagt) en moet je dus de discipline opbrengen om te blijven werken, al verdien je in het begin nog (bijna) niets.

Je mindset is dus enorm belangrijk. Als jij het vertrouwen hebt dat je kunt wat je gaat doen, dan gaat het ook lukken. Als je nu al denkt dat het je nooit gaat lukken en dat je alleen maar beren en leeuwen op de weg ziet, dan is de kans aanwezig dat het ook nooit gaat lukken.

Leef als een miljonair, voel je een miljonair, wacht alleen met het geld uit te geven als een miljonair totdat je het ook daadwerkelijk hebt!

mindset

 

 

 

 

Met een positieve mindset zul je al het goede aantrekken dus ook je succes en kapitaal

Hoe lang duurt het om je mindset te veranderen?

Dat is geheel afhankelijk van hoe je nu in het leven staat. Maar ook of jij de moed hebt om je mindset te veranderen.

Je mindset is waarschijnlijk gevormd door het thuisfront, vrienden en familie. Als jij vandaag besluit dat je thuiswerk ondernemer gaat worden dan is het belangrijk dat je daar zelf alle vertrouwen in hebt. Want juist je omgeving zijn de mensen die de verandering van jou mindset kunnen vertragen of kunnen verhinderen.

Weinig begript vanuit je omgeving

Afhankelijk van uit welke omgeving je komt zal er misschien weinig begrip zijn voor de keuze die je hebt gemaakt. Ze vinden misschien wel dat je te veel naast je schoenen gaat lopen. Ze vinden je misschien wel lui omdat je niet meer naar je werk wilt. Ze gaan je ongetwijfeld vertellen dat dit toch niet gaat lukken.

Aan jou dus de schone taak om te laten zien dat het wel lukt en dat jij wel die miljoenen die je in je hoofd hebt kunt gaan verdienen. Maar het is dus volledig afhankelijk van hoe beïnvloedbaar jij bent door je omgeving en of jij je staand kunt houden en je denkpatroon vast kunt houden in een dergelijke omgeving.

mindset

 

 

 

Niets is onmogelijk. Jij bent degene die bepaalt of het in jouw leven alles of niets wordt.

Terugvallen in je oude mindset

Als jij geld wil gaan verdienen op internet heb je uiteraard een plan nodig. Niet alleen omdat het een goede houvast is om je bedrijf en jezelf richting te geven. Maar het helpt je ook om de juiste mindset vast te houden. Je hebt een plan geschreven waar je in gelooft. Op het moment dat je terugvalt in je denkpatroon en er vanuit gaat dat het nooit gaat lukken, heb je aan je bedrijfsplan houvast.

Het duurt even voordat je nieuwe denkpatroon ook echt bij jou hoort. Maar hoe vaker je je ervan bewust bent dat je terugvalt in je oude patroon en je jezelf weer kunt oppeppen hoe meer je het jezelf eigen gaat maken.

Wat is mindset training

Je kunt je volledige denkpatroon niet in één keer omdraaien. Dat is alleen mogelijk als je geen eigen mening bezit en altijd anderen volgt. Maar ik ga er in dit geval vanuit dat je ook zelf je mening over bepaalde dingen hebt en misschien moet je die mening wel gaan bijstellen.

Bepaalde zaken moet je vertrouwen in hebben. Op het moment dat je merkt dat je het vertrouwen verliest zul je jezelf daarvan bewust moeten worden en je denkpatroon weer aanpassen. En zoals ik net al hierboven schreef, hoe vaker je dit doet, hoe sneller je je mindset eigen zult maken.

 

Door goede boeken te lezen wordt je geïnspireerd om je mindset te veranderen in de juiste mindset. Dus hoe meer je van deze boeken leest, hoe meer je geïnspireerd raakt.

mindset

 

 

Waan je miljonair, denk als een miljonair en voel je als een miljonair. Dat zal je mindset om geld te verdienen ten goede komen

Hoe krijg je een positieve mindset

Ik heb het hier over werk en thuiswerk. Maar de manier van hieronder kun je eigenlijk op alle facetten van je leven die je wil veranderen toepassen.

Stel je hebt besloten dat je extra geld wil verdienen of misschien wel helemaal wil stoppen in loondienst en alleen verder wil in de affiliate marketing. Dan moeten er een aantal dingen veranderen in jouw denkwijze.

Ben je nog niet begonnen? Durf je niet? Groeit je bedrijf niet zoals jij wil?

Hoe is jouw denkwijze? Heb je wel vertrouwen in jezelf? Of heb je wel vertrouwen maar laat je je leiden door andere mensen waarvan jij denkt dat ze het beter weten?

Misschien past jouw mindset nog niet bij dat van een ondernemer. Misschien ben je wel positief ingesteld maar "dwalen" je gedachten nog te veel de verkeerde kant op. Bijvoorbeeld bang zijn om te verkopen, je te weinig op de voorgrond te zetten, bang zijn dat je te duur bent, bang zijn dat je nog niet zo goed bent als je concurrenten. Als je een bedrijf hebt ben je ondernemer en als ondernemer ben je gewoon goed in wat je doet, maar om dat ook daadwerkelijk te geloven is lastig.

Mindset van een miljonair

Misschien kun je nog wat leren van de mindset van een miljonair. Je kunt het simpelweg allemaal overnemen. Het kost niets behalve wat wilskracht om op dezelfde manier te gaan denken.

 • Sta vroeg op, ontbijt gezond en zorg voor voldoende beweging door middel van sport
 • focus op wat belangrijk is, zoals je bedrijf en werk in en aan je bedrijf
 • Denk groot, droom groot. Hoe groter je doelen hoe mooier je doelen, hoe harder je ervoor wil werken
 • Zorg of maak dat je bedrijf hetgeen is wat je het liefst doet. Zorg dat het voelt als hobby en niet als werken
 • Wees creatief in je bedrijf. Probeer niet in een tunnelvisie te komen maar kijk ook eens naar de zijwegen, een andere manier van werken oid . Weest creatief in alle facetten van je bedrijf
 • Zorg dat je de beste wordt in waar je mee bezig bent. Het maakt niet uit of er al honderd bedrijven zijn die hetzelfde doen als jij. Zorg dat je het net even anders doet, maar ook dat je zo goed bent dat niemand om je heen kan.
 • Zorg dat je kennis continu up-to-date is, of je nu een bedrijf hebt over borduren of een bedrijf over bitcoin. Zorg dat je in het bezit bent van de laatste kennis. Ga dus naar lezingen, volg seminars of webinars, volg een cursus, lees de nieuwste boeken. Voor ieder dingetje wat je doet aan kennis vernieuwing of kennis uitbreiding krijg je 1 punt. Zorg dat je 10 punten per jaar haalt
 • Van twijfelen is nog nooit iemand rijk geworden. Van lef en moed daarentegen zijn al heel veel mensen miljonair geworden. Twijfel dus NOOIT aan jezelf en ga er gewoon voor.
 • Je hebt nooit genoeg verdient, de sky is the limit, dus probeer uit alle macht de volgende maand meer te verdienen dan deze maand dit jaar meer als vorig jaar en volgend jaar meer dan dit jaar.
 • Alles waar je in investeert (cursus, boek, seminar) mag geld kosten en het maakt niet uit hoeveel. Maar zorg dat je op zijn minst het dubbele terug verdient
 • Besteed vrije tijd "nuttig" in ieder geval nuttiger dan een beetje doelloos op social media scrollen. Lees een boek over je vakgebied of over hoe je het makkelijkst je mindset verandert, andere nuttige boeken zijn natuurlijk ook goed. Ga mediteren, ga sporten, ga naar de sauna, besteed tijd aan je gezin maar besteed de vrije tijd nuttig
 • Ga slim om met geld. Zorg ervoor dat je geen geld uitgeeft aan onnodige zaken. Leef zo sober mogelijk en al het geld wat je daarmee uitspaart kun je investeren in je bedrijf. Ga pas oogsten als je bedrijf financieel gezond is en er een buffer is.
 • Omring je met mensen die rijk zijn, een rijk leven hebben of druk bezig zijn om dit te krijgen.
 • Visualiseer je miljonairsleven heel regelmatig. Door te dromen over je doelen komen ze tot leven en WIL je ze bereiken.
mindset

 

 

 

Je kan het!
en wees daar ook van overtuigd.

 Overpeinzingen

Je bent nog niet eerder begonnen omdat je allerlei beren en leeuwen op de weg zag en je was bang dat je omgeving je voor gek verklaarde

Dan moet je dus NU starten. Ervan overtuigd zijn dat je het kan (en als ik het kan, kan iedereen het) en jezelf een doel stellen dat je bijvoorbeeld over 2 jaar je huidige werk wil opzeggen en volledig wil gaan leven van je affiliate marketing. Je gaat je omgeving laten zien dat je het zeker wel kan.

Je wilt er eigenlijk geen geld aan uitgeven want misschien is het wel niets voor jou en dan is het zonde van je geld


Je moet jezelf niet afvragen wat het kost. Als jij dit leuk vindt om te gaan doen dan is het ook wat voor jou. Maar spring niet in het wildeweg in het diepe maar zorg ervoor dat je de juiste cursussen gaat doen. Stel jezelf ten doen dat je ook die cursussen binnen 2 jaar terugverdient wil hebben en ga er ook vanuit dat het lukt. Als je het namelijk niet doet blijf je op een gegeven moment hangen.

 Ga er vanuit dat je al rijk bent, dat je bedrijf al draait zoals jij wil en dat je het inkomen hebt dat jij wil. Door al in die roes te leven werk je een stuk prettiger en heb je de discipline om te werken

Laat dit in alle facetten van je leven doorwerken, behalve in de hoeveelheid geld die je uitgeeft. Een miljonair is niet van niets miljonair geworden. Die geeft geen geld uit wat hij momenteel niet bezit, maar hij gaat een tandje harder werken om ervoor te zorgen dat hij het zo snel mogelijk wel heeft. Die gaat proberen te bezuinigen op andere dingen. Leef op grote voet zonder geld uit te geven, geniet van het leven en geniet van het vooruitzicht dat je het straks wel kan.

Dit kun je voor andere doeleinden natuurlijk ook voor jezelf maken.
Vind je het leuk en interessant om aan je mindset te werken? In de cursus affiliate marketing revolutie is er een volledige module gewijd aan het veranderen van je mindset op het moment dat je begint met affiliate marketing. Interessant maar ook superleuk om te volgen en te doen.

Even alles op een rijtje

 • Mindset is dus jouw manier van denken die is gevormd door je karakter en door je omgeving waarin je leeft.
 • Om je mindset te veranderen moet je moed en kracht hebben omdat je in sommige gevallen vooral tegenwerking zult krijgen van je omgeving
 • Een andere mindset heb je niet zomaar, je zult regelmatig terugvallen in je oude mindset en hoe meer je je daar bewust van bent en weer terug gaat in je nieuwe denkpatroon, hoe vaster je nieuwe denkpatroon zich zal zetten.
 • Het belangrijkste is dat je een goed gevoel hebt over jezelf en dat je ervan overtuigd ben dat je kan veranderen wat je wil veranderen. Van daaruit kun je de hele wereld aan
 • Maak voor jezelf inzichtelijk (door het bijvoorbeeld op te schrijven) welke denkpatronen je zou willen veranderen en waarin je ze zou willen veranderen.

Tot slot

Als je met affiliate marketing wil beginnen en je wilt daarbij je mindset resetten. Start dan vandaag nog met de Affiliate marketing revolutie. De allereerste module is direct de mindset module.

 

Ik wil meer weten over hoe ik mijn mindset kan veranderen

* indicates required