Home » Vermogen opbouwen » Mindset

Mindset

Mindset is jouw manier van denken over het hele leven.  Het is afhankelijk van het gezin waarin je bent opgegroeid, de vrienden waarmee je om gaat en eigenlijk alle mensen om jou heen. Je mindset wordt bepaald door je omgeving. Door jouw mindset trek je ook bepaalde mensen aan. Mensen die ongeveer dezelfde denkwijze hebben als jij. Op die manier blijf je dus eigenlijk een beetje in een kringetje rond draaien.

 

 

 

 

Mensen met een positieve mindset zijn veel gelukkiger

Mindset voor een succesvol leven

Met een positieve mindset trek je positiviteit aan. Dat kan ook niet anders.  Iemand die alleen maar aan het klagen is, die wil of zielig gevonden worden, maar die wil op zijn minst dat er iemand met hem of haar mee klaagt. Als jij een positieve mindset hebt dan zul jij het klagen snel zat zijn, maar je zult zelf ook alles positief benaderen wat voor zo iemand niet leuk is. Ze klagen tenslotte om medestand te krijgen.

Maar de mensen die eveneens positief ingesteld zijn die kunnen jouw manier van denken wel waarderen. En dus zullen ze jou dingen vertellen waarop ze graag een positieve reactie willen. Op die manier trek je dus met een positieve mindset ook positieve mensen aan.

mindset

 

 

 

Iedereen kan zijn hersenen hertrainen naar een positieve mindset

Hoe wordt je dan succesvol met een positieve mindset?

Iedereen heeft door de dag heen zowel positieve als negatieve gedachten. 
Laten we even de corona als voorbeeld nemen:

Nu in de tijd van corona en de vaccinaties heb jij twee keuzes. 
1. Je laat jezelf wel of niet vaccineren en ieder berichtje op Social Media of ieder krantenbericht daar reageer je op of daar word je boos om. Ieder bericht wil je lezen om te kijken of het klopt met jouw zienswijze en als het niet klopt dan irriteert dat je enorm. Je bent bezig mensen "wakker" te maken door keer op keer je mening te verkondigen. Corona is een heel negatief punt voor jou geworden wat ontzettend vaak in jouw gedachten speelt. De corona neemt stukje bij beetje je leven over omdat jij er zelf voor kiest om er heel veel aandacht aan te schenken

2. Je laat jezelf wel of niet vaccineren en het interesseert je niet wat iedereen van corona vindt. Jijzelf hebt er een mening over en daar blijft het bij. Je hebt genoeg andere (leuke) dingen te doen en vindt het verspilling van je tijd om daar continu boos over te worden.

Bij punt 1 overheersen de negatieve gedachten en ben je zeer negatief. De kans is groot dat dit niet alleen bij corona zo is maar ook bij andere zaken die je irriteren heb je een duidelijke mening en die beïnvloed je denkvermogen behoorlijk. 


Bij punt 2 geef je geen aandacht aan de negatieve gedachten maar ben je voornamelijk bezig met de anderen en leukere dingen in het leven.

Waarschijnlijk voelt zowel degene van punt 1 als van punt 2 zich prima bij deze manier van denken. Maar degene die punt 2 volgt die zal andere mensen aantrekken dan degene die punt 1 volgt. En degene die punt 2 volgt die heeft veel meer tijd over om succesvol te worden omdat de denkwijze daar al naar toe gaat.

mindset

 

 

 

Als dit je mantra is voor iedere dag zul je ook iedere dag shinen

Mindset, ook hier geldt wat je aandacht geeft groeit

De gedachte die bij jou dus de overhand heeft die zal bepalen welke richting jouw leven op gaat. En daarbij zul je dan ook aantrekken waar je veel aan denkt.

In het geval van corona zul je geen corona aantrekken maar er is simpelweg te weinig ruimte om je bezig te houden met andere zaken. Er zal dus weinig positiviteit op je pad komen, omdat je zelf een  negatieve mindset hebt.

Als de positieve gedachten de overhand hebben en je bent daarbij bezig een bedrijf op te bouwen waar je helemaal in gelooft, dan is de kans dat dat bedrijf goed gaat lopen enorm groot. Door je positiviteit trek je mensen aan die ook positief zijn en die graag met je willen samenwerken. En samen sta je sterk.

mindset

 

 

 

Je kan alles bereiken wat je wil en je trekt alles aan wat je wil door middel van een positieve mindset

Groeit je bedrijf niet of loopt het niet zoals jij wil?

Hoe is jouw denkwijze? Heb je wel vertrouwen in jezelf? Of heb je wel vertrouwen maar laat je je leiden door andere mensen waarvan jij denkt dat ze het beter weten?

Misschien past jouw mindset nog niet bij dat van een ondernemer. Misschien ben je wel positief ingesteld maar "dwalen" je gedachten nog te veel de verkeerde kant op. Bijvoorbeeld bang zijn om te verkopen, je te weinig op de voorgrond te zetten, bang zijn dat je te duur bent, bang zijn dat je nog niet zo goed bent als je concurrenten. Als je een bedrijf hebt ben je ondernemer en als ondernemer ben je gewoon goed in wat je doet, maar om dat ook daadwerkelijk te geloven is lastig.

Mindset van een miljonair

Misschien kun je nog wat leren van de mindset van een miljonair. Je kunt het simpelweg allemaal overnemen. Het kost niets behalve wat wilskracht om op dezelfde manier te gaan denken.

mindset

 

 

 

Stop nooit met leren, zorg dat je je mindset blijft voeden met positiviteit

 • Sta vroeg op, ontbijt gezond en zorg voor voldoende beweging door middel van sport
 • focus op wat belangrijk is, zoals je bedrijf en werk in en aan je bedrijf
 • Denk groot, droom groot. Hoe groter je doelen hoe mooier je doelen, hoe harder je ervoor wil werken
 • Zorg of maak dat je bedrijf hetgeen is wat je het liefst doet. Zorg dat het voelt als hobby en niet als werken
 • Wees creatief in je bedrijf. Probeer niet in een tunnelvisie te komen maar kijk ook eens naar de zijwegen, een andere manier van werken oid . Weest creatief in alle facetten van je bedrijf
 • Zorg dat je de beste wordt in waar je mee bezig bent. Het maakt niet uit of er al honderd bedrijven zijn die hetzelfde doen als jij. Zorg dat je het net even anders doet, maar ook dat je zo goed bent dat niemand om je heen kan.
 • Zorg dat je kennis continu up-to-date is, of je nu een bedrijf hebt over borduren of een bedrijf over bitcoin. Zorg dat je in het bezit bent van de laatste kennis. Ga dus naar lezingen, volg seminars of webinars, volg een cursus, lees de nieuwste boeken. Voor ieder dingetje wat je doet aan kennis vernieuwing of kennis uitbreiding krijg je 1 punt. Zorg dat je 10 punten per jaar haalt
 • Van twijfelen is nog nooit iemand rijk geworden. Van lef en moed daarentegen zijn al heel veel mensen miljonair geworden. Twijfel dus NOOIT aan jezelf en ga er gewoon voor.
 • Je hebt nooit genoeg verdient, de sky is the limit, dus probeer uit alle macht de volgende maand meer te verdienen dan deze maand dit jaar meer als vorig jaar en volgend jaar meer dan dit jaar.
 • Alles waar je in investeert (cursus, boek, seminar) mag geld kosten en het maakt niet uit hoeveel. Maar zorg dat je op zijn minst het dubbele terug verdient
 • Besteed vrije tijd "nuttig" in ieder geval nuttiger dan een beetje doelloos op social media scrollen. Lees een boek over je vakgebied of over hoe je het makkelijkst je mindset verandert, andere nuttige boeken zijn natuurlijk ook goed. Ga mediteren, ga sporten, ga naar de sauna, besteed tijd aan je gezin maar besteed de vrije tijd nuttig
 • Ga slim om met geld. Zorg ervoor dat je geen geld uitgeeft aan onnodige zaken. Leef zo sober mogelijk en al het geld wat je daarmee uitspaart kun je investeren in je bedrijf. Ga pas oogsten als je bedrijf financieel gezond is en er een buffer is.
 • Omring je met mensen die rijk zijn, een rijk leven hebben of druk bezig zijn om dit te krijgen.
 • Visualiseer je miljonairsleven heel regelmatig. Door te dromen over je doelen komen ze tot leven en WIL je ze bereiken.

Mindset

Niet alleen voor een gelukkig leven maar ook voor een succesvol leven is een positieve mindset van groot belang. Genieten van de dingen die je doet is het allerbelangrijkste. 
Het thuiswerk op deze website is voornamelijk gericht op affiliate marketing en investeren. Met name in affiliate marketing kun je helemaal los gaan in een niche die jij ontzettend leuk vindt. Zo wordt werk geen werk maar ben je bezig met je hobby.

 

Met een positieve mindset ziet het leven er een stuk zonniger uit, heb je minder stress en zul je uitsluitend gezellige mensen aantrekken