Home » Geld verdienen » Alles over affiliate marketing

Wat is affiliatemarketing?

 

Affiliate marketing is via een blog , een youtube kanaal, een website, een webshop en alles wat je verder maar kan verzinnen, producten van iemand anders verkopen.

Van iedere verkoop die via jouw kanaal gaat krijg jij provisie en dus geld.

Hoe verdien je met affiliate marketing?

Door een website of een blog (of andere kanalen die ik hierboven heb beschreven) te maken over je passie of je hobby.
Daar schrijf je artikelen over en in de artikelen zet je advertenties.

Als iemand via die advertenties iets koop krijg jij daar provisie over (meestal een vast percentage)

 

Hoe begin je met affiliate marketing?

 

  1. MET STIP BOVENAAN, koop een goed boek of neem een cursus om de kneepjes van het vak te leren.
  1. Kies iets waar je heel veel vanaf weet en ga daar artikelen over schrijven.

 

  1. Neem ergens een website en koop een domeinnaam. Of kies voor een uitgebreidere website met domeinnaam en hosting erbij en die bij jou onderwerp past

 

  1. Meld je aan bij een affiliate netwerk (let op dit kan niet met een gratis website)

 

  1. Zoek bedrijven die passen bij jouw onderwerp

 

  1. Zoek bij je artikelen die je hebt geschreven producten die erbij passen

 

  1. Optimaliseer je website voor SEO ( ik zou daar ook een  cursus voor volgen want dat is nog best behoorlijk wat als je gevonden wilt worden in Google)

 

  1. Blijf artikelen schrijven en op je website zetten om steeds meer mensen naar je website te krijgen.
  2. Je kunt ook een Youtube kanaal starten om je artikelen te ondersteunen en om het laten op zichzelf geld te laten verdienen

 

Mijn ervaring met affiliate marketing

Net als heel veel andere mensen dacht ik dat het niet zo moeilijk kon zijn.
Aanmelden bij een affiliateprogramma is gratis.
Ik vind artikelen schrijven leuk. Dus bij mijn artikelen een paar advertenties en het geld zou mijn kant oprollen. Dacht ik

Af en toe eens wat lezen over SEO. Wat gratis webinars volgen (waarin ze voornamelijk bezig waren hun eigen product te verkopen).

Maar alles wat er gebeurde, ik verkocht NIETS.

 

Ik heb de advertenties groter gemaakt, veel kleuren gebruikt. De advertenties goed op laten vallen. Er gebeurde NIETS!

 

Uiteindelijk heb ik het boek de marketing tornado gekocht. Toen kwam ik er achter dat het toch wel iets meer was dan alleen een artikeltje schrijven en een paar advertenties erbij. Ik ben dus vol aan de slag gegaan om mijn website te gaan aanpassen. Alles wat ik fout had gedaan bij te werken en zoveel mogelijk te verbeteren.

Maar waar bleven mijn bezoekers??

Ook ik wilde te snel geld verdienen. (wat uiteraard niet lukte) Ik ben lid geworden van de IMU om te kunnen sparren over mijn website en om te kunnen zien hoe anderen het aanpakken. Daarnaast krijgen we groepsessies en wordt in webinars heel veel uitgelegd over het hoe en waarom je bepaalde dingen doet.

Daarnaast had ik al een training gedaan bij Jacko Meijaard van de Internetsuccesgids en daar kreeg ik een fantastisch aanbod om lid te worden van de 10K club.

Ik zit dus nu tussen mensen met dezelfde passie, een verdienende website maken. Maar ook met dezelfde problemen. We kunnen samen sparren  en Jacko zit daarbij en die reageert uiteraard ook regelmatig op hoe we iets kunnen verbeteren.
Ik krijg zowel bij de IMU als bij de internetsuccesgids groepscoaching. In theorie komt alles op hetzelfde neer. In de praktijk zijn er echter nogal wat verschillen van opvatting en dat is leuk want zo kan ik zelf ook verschillende dingen vergelijken en kijken wat het beste bij mij past.

Ik krijg persoonlijke coaching. Mijn website wordt gereviewd door mensen van de IMU maar tevens ook door collega’s die tips en adviezen geven.
Zo wordt mijn website stapje voor stapje winstgevender. Zo leer ik stapje voor stapje de formule die voor mij werkt om geld te verdienen. Ik heb al zoveel geleerd en ik ben er nog lang niet. Maar wat ik nu geleerd heb had ik nooit allemaal zelf kunnen ontdekken en dat is wel het verschil tussen een website met advertenties en een website met verdienende advertenties,

De instap is bij beiden best behoorlijk prijzig maar ik ben inmiddels aardig op weg om dit terug te verdienen . Ik weet zeker dat over een paar jaar internet voor mij werkt en ik kan volstaan met een paar uurtjes per week werk tegen een vol salaris.

Vertel me alles over affiliate marketing

* indicates required