Home » Geld verdienen » Alles over affiliate marketing » Affiliate marketing en Youtube

Affiliate marketing en Youtube

 

Geld verdienen met een youtube kanaal

Iedereen kent Youtube. Iedereen heeft wel eens filmpjes gekeken op Youtube. Iedereen irriteert zich ook aan de reclame op Youtube.
Laat dat nu echter het verdienmodel zijn op Youtube waarmee jij ook geld kan gaan verdienen.

Het is belangrijk om te leren hoe je filmpjes eruit moeten zien
Het is belangrijk dat je heel veel filmpjes maakt
en eens krijg je net als deze witte vogel, een filmpje die eruit springt
zodat al je filmpjes gaan scoren.

 

Hoe kan ik geld verdienen met Youtube?

Om te beginnen moet je natuurlijk een kanaal opstarten. Maar voordat je een kanaal gaat opstarten is het wel belangrijk dat je weet wat je wil gaan doen op dit kanaal.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Affiliate marketing (al dan niet samen met een website)
  • Vloggen
  • Filmpjes die al op Youtube staan hergebruiken
  • Filmpjes maken voor bedrijven in je omgeving

En met een beetje creativiteit kun je nog heel veel dingen verzinnen waarmee je een Youtube kanaal kunt beginnen.

 

Affiliate kanaal

Affiliate is de producten van iemand anders verkopen en daar krijg jij dan provisie over. Een Youtube kanaal met filmpjes over affiliate producten is een zeer sterke ondersteuning van een affiliate website. Youtube en Google zijn van dezelfde eigenaar. Als jij dus in je artikelen een Youtube filmpje zet over de producten of over je ze kunt gebruiken zal Google je daarvoor belonen. Want in je artikel promoot je dus tevens Youtube.

Maar de mensen die op je artikel uitkomen zullen hoogstwaarschijnlijk ook het filmpje gaan bekijken wat jij  hebt gemaakt waardoor je meer views op je filmpje krijgt (en waarom dat belangrijk is leg ik verderop in dit artikel uit).

Nadeel hiervan is wel dat je dan de producten ook zelf moet kopen. Je kunt geen product review maken zonder dat je zelf het product volledig hebt getest en bekeken. Maar je kunt ook geen video maken over het product als je het product niet zelf hebt.
Wat je wel kunt doen is kijken of de webshop waarvoor je verkoop je wat artikelen wil schenken om te kunnen beginnen met de video reviews.

Het beste werken filmpjes waarin je uitlegt hoe iets werkt. Maar ook verschillende manieren om een product toe te passen is een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan een keukenmachine. Je kunt leuke gerechten maken en daar filmpjes van maken waarbij je de keukenmachine gebruikt. En je kunt een geschreven review maken over deze keukenmachine.

Mensen die van plan zijn een dergelijke keukenmachine aan te schaffen zijn benieuwd hoe hij werkt en komen dus op je artikel terecht. Vervolgens zullen ze een aantal filmpjes bekijken van gerechten die je er in een handomdraai mee maakt en later nog eens terugkomen op je filmpjes om het gerecht na te maken. Als ze vertrouwen in je hebben zullen ze de keukenmachine via jouw website aanschaffen.

 

Vloggen

Inmiddels kent iedereen wel een aantal bekende vloggers.
Maar jij kunt ook vloggen. Zoek een onderwerp wat je leuk vindt (mooie bruggen in Nederland en de geschiedenis van de bruggen bijvoorbeeld) en start met bruggen bij jou in de buurt. Zoek er van alles over op en maak er een leuk filmpje van. Als je eenmaal een leuke niche hebt dan heb je ook leuke ideetjes om op een vrije dag te gaan doen: bruggen opzoeken om te filmen.

Vertel je verhaal over je onderwerp. Boeiend en met leuke weetjes. Zorg dat mensen het leuk vinden om naar te kijken.

Je kunt dit prima combineren met een blog. Je kunt werkelijk over van alles vloggen en er tegelijkertijd over schrijven op een blog waar je dan weer affiliate advertenties op zet.

 

Afspraken met bedrijven

Zoek een online webshop die bij jou in de buurt zit. Iemand die als hobby taarten bakt of luiertaarten maakt, iets pottenbakt of mooie dingen haakt of breit.
Deze mensen hebben vaak uitsluitend een webshop. Ga eens afspraken maken met deze mensen. Laat ze hun prijs wat omhoog doen en als er via jouw site iets gekocht wordt krijg jij daar een percentage van. Maar bied ze aan om ook filmpjes te maken van de producten. Er zijn enorm veel mensen die met hun hobby iets willen verdienen. Jij wil met je hobby op Youtube iets verdienen dus sla de handen ineen en ga samen geld verdienen.

Dit kun je natuurlijk ook doen met lokale ondernemers die groter zijn en die een webshop hebben. Veel grote ondernemers hebben ook een webshop maar geen tijd om filmpjes en dergelijke te maken. Bied je aan en zet een link naar het product in je video beschrijving.

 

Reviews

Je kunt over alles reviews maken. Iedere keer als je zelf iets nieuws aanschaft kun je daar een review over maken. Maar je kunt ook simpelweg reviews maken over je omgeving. Veel mensen zijn gek van de zee. Woon jij dicht bij een zee ga dan vooral filmen als het stormt. Laat mensen een storm aan zee beleven door hoe jij het vastlegt.
Een zonsondergang op het strand, een zonsondergang in de polder, in de stad. Ga op zoek naar mooie dingen om te tonen aan mensen die er ver vandaan wonen.

Ik ken een man die gaat iedere dag vanaf zijn werk via een andere kant naar huis. Hij doet een rondje door een dorp en verteld er van alles bij over wat hij ziet en over wat het betekend. Wat dingen op huizen betekenen, welke winkels in welk stadje zijn etc. Hij maakt daar iedere avond een Youtube filmpje over en hij verdient er geld mee omdat mensen het leuk vinden om met hem “mee te rijden en wat over de streek te horen”

Zoiets kun je ook op vakantie doen. Sommige mensen zullen nooit buiten Nederland komen maar vinden het wel leuk om te zien hoe Oostenrijk eruit ziet, wat er te doen is, hoe bepaalde musea eruit zien. Er is meer dan genoeg keuze om filmpjes te maken.

 

Hieronder een campingreview van mijn eigen Youtube kanaal. Ik ben er nog niet zo lang mee bezig maar merk wel dat als je de juiste indeling gebruikt en het filmpje goed omschrijft dat je meer kijkers krijgt dan dat je zomaar wat plaatst

 

Zoveel mogelijkheden om te filmen en mee te verdienen.

Er zijn zoveel mogelijkheden maar je moet creatief zijn en je moet anders naar de wereld kijken. Maar je kunt zelfs anders naar spullen kijken die je thuis hebt.

Een zak oud brood bijvoorbeeld. Wat kun je allemaal met oud brood doen?
Een filmpje 10 tips om oud brood her te gebruiken spreekt veel mensen meer aan dan brood weggooien.

10 tips wat je met koffie kunt doen, met theezakjes, met van alles. Als je maar zelf op zoek gaat en creatief bent kun je werkelijk over alles filmpjes maken en zijn er altijd mensen die interesse hebben.

 

Hergebruik filmpjes van Youtube

Er is al heel veel gefilmd waar jij dan ook weer iets mee kan. Je mag niet alles zomaar overnemen maar je kunt wel deeltjes uit filmpjes halen en die weer aan elkaar breien om een heel andere film te maken.

Bijvoorbeeld de 5 mooiste kerktorens van Nederland, Duitsland, Belgie of waar dan ook.

Deze video’s noemen ze cashcow video’s. Je moet heel veel filmpjes kijken waar je bepaalde mooie dingen tegenkomt maar je kunt er heel veel verschillende filmpjes van maken.
Kijk maar eens rond wat jij allemaal kunt vinden?

 

Is het echt zo makkelijk geld verdienen met een Youtube kanaal?

Ja en nee

Er zit best behoorlijk wat werk in om een filmpje goed te monteren zodat het ook leuk is om naar te kijken. Om je filmpje goed te laten scoren op Youtube is het belangrijk dat het filmpje aan bepaalde eisen voldoet.

Eigenlijk is het belangrijkste om gewoon te starten. Te zoeken op internet welke filmpjes veel kijkers krijgen en wat doen zij dan precies. Kijk naar omschrijvingen, titels, soort van het filmpje, de manier van monteren.

Om geld te verdienen op Youtube kun je je aansluiten bij het partnerprogramma. Maar dat kan pas als je meer dan 1000 kijkers hebt gehad op je filmpjes die samen meer dan 4000 uur naar jou filmpjes hebben gekeken.
Het is dus belangrijk om goede filmpjes te maken en heel veel filmpjes op je kanaal te zetten.
Hoe meer filmpjes er staan, hoe makkelijker je aan duizend kijkers komt en aan 4000 kijkuren
Ondertussen kun je je geld verdienen met affiliate links in de beschrijving van je filmpjes.